close

Penapis

Lihat Hasil

PhD dalam Komunikasi Korporat 2020

A PhD, atau Doktor Falsafah, adalah ijazah yang dianugerahkan selepas tamat program yang sering termasuk penyelidikan yang mendalam. Terdapat dalam pelbagai bidang, tahap ini biasanya mengambil masa empat tahun untuk disiapkan. Apakah yang dimaksudkan dengan PhD dalam Komunikasi Korporat? Program ini membantu pelajar membangunkan pengetahuan dan kemahiran penyelidikan yang mendalam dalam komunik… Baca lebih lanjut

A PhD, atau Doktor Falsafah, adalah ijazah yang dianugerahkan selepas tamat program yang sering termasuk penyelidikan yang mendalam. Terdapat dalam pelbagai bidang, tahap ini biasanya mengambil masa empat tahun untuk disiapkan.

Apakah yang dimaksudkan dengan PhD dalam Komunikasi Korporat? Program ini membantu pelajar membangunkan pengetahuan dan kemahiran penyelidikan yang mendalam dalam komunikasi di peringkat korporat. Beberapa kursus termasuk undang-undang komunikasi dan penyelidikan, tingkah laku organisasi, etika komunikasi, undang-undang komunikasi, dan analisis data. Pelajar juga boleh memilih untuk memberi tumpuan kepada kawasan-kawasan tertentu seperti pengurusan media dan pengaturcaraan, media sosial, kempen dan komunikasi pihak berkepentingan. Pelajar boleh meningkatkan kemahiran metodologi penyelidikan mereka, yang boleh membantu dengan peranan profesional dalam situasi komunikasi tidak dapat diramalkan.

Pelajar yang mengikuti manfaat ijazah ini dalam bahawa mereka membangunkan kemahiran komunikasi yang khusus yang boleh menguntungkan dalam pelbagai keadaan peribadi dan profesional. Ia juga boleh menyediakan mereka untuk kerjaya peringkat tinggi yang memerlukan pengetahuan dan pendidikan lanjutan.

Kos sering faktor besar apabila memilih yang sekolah untuk hadir. Kerana tuisyen dan yuran boleh berbeza-beza secara meluas kerana lokasi dan sekolah reputasi, pelajar teliti perlu menyelidik sekolah dan memanggil mereka untuk mengetahui tentang keperluan kewangan tertentu. bantuan kewangan mungkin juga terdapat dalam bentuk pinjaman, biasiswa, atau geran.

Graduan yang mempunyai PhD dalam bidang Komunikasi Korporat biasanya bersedia untuk bekerja dalam pelbagai kerjaya. Banyak kerjaya yang tertumpu menerbitkan rancangan perniagaan, produk atau kempen pemasaran. Graduan boleh memilih untuk menjadi pakar perhubungan awam, pengurus pemasaran pengguna, pengurus kempen politik, atau pengurus pandangan pengguna.Beberapa tajuk pekerjaan lain yang graduan mungkin layak untuk termasuk penulis teknikal, penulis, editor, dan guru-guru perniagaan.

Jika kerjaya komunikasi adalah matlamat anda, memulakan penyelidikan sekolah kedoktoran sekarang. Menggunakan pangkalan data, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
University of Johannesburg
Johannesburg, Afrika Selatan

The doctorate in Corporate Communication is designed to develop highly specialized and in-depth theoretical, professional, and research skills within the disciplines of Corpor ... +

The doctorate in Corporate Communication is designed to develop highly specialized and in-depth theoretical, professional, and research skills within the disciplines of Corporate Communication and Communication. -
Doktor Falsafah
Sepenuh Masa
3 tahun
English
Jan 2021
30 Okt 2020
Kampus

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini