close

Penapis

Lihat Hasil

PhD dalam Klimatologi 2021

Bagi banyak mata pelajaran, ijazah akademik lanjutan dikenali sebagai Doktor Falsafah, atau PhD. Ia dianggap sebagai kursus pengajian tertinggi yang boleh diperolehi dari universiti atau kolej dan boleh mengambil lima tahun atau lebih kajian intensif untuk memperolehi. Apakah PhD dalam Climatology? Seorang Doktor Falsafah dalam program Klimatologi secara amnya mengkaji iklim, kesan alam sekitar,… Baca lebih lanjut

Bagi banyak mata pelajaran, ijazah akademik lanjutan dikenali sebagai Doktor Falsafah, atau PhD. Ia dianggap sebagai kursus pengajian tertinggi yang boleh diperolehi dari universiti atau kolej dan boleh mengambil lima tahun atau lebih kajian intensif untuk memperolehi.

Apakah PhD dalam Climatology? Seorang Doktor Falsafah dalam program Klimatologi secara amnya mengkaji iklim, kesan alam sekitar, dan bagaimana iklim serantau dan global telah berubah. Pelajar boleh memilih untuk menumpukan kajian mereka mengenai corak cuaca jangka panjang, kesan iklim pada masyarakat, atau infrastruktur dan iklim. Kursus-kursus yang mungkin dipertimbangkan para pelajar sering termasuk mikroklimatologi, meteorologi, perubahan termodinamik, dan analisis atmosfera. Kelas-kelas lain yang boleh dipertimbangkan termasuk sistem tekanan, sinaran suria, dan klasifikasi iklim.

Pelajar yang bekerja dalam bidang kedoktoran dalam klimatologi kerap mengembangkan kemahiran perniagaan yang boleh memajukan karier mereka, seperti organisasi, komunikasi, dan analisis. Mereka juga boleh mencari pertumbuhan peribadi kerana mereka membangunkan kemahiran termasuk inovasi dan penghargaan terhadap alam semula jadi.

Kos program sering berbeza antara sekolah untuk Doktor Falsafah dalam program Klimatologi. Pelajar boleh mendapatkan maklumat mengenai kos dengan menghubungi universiti pilihan mereka dan meminta butiran tentang caj pendaftaran.

Graduan dengan doktor dalam klimatologi mungkin mendapati mereka mempunyai sumber pekerjaan di seluruh dunia. Beberapa contoh majikan yang berpotensi termasuk Pentadbiran Oseanik dan Atmosfera Negara (NOAA), Makmal Penyelidikan Sistem Bumi, Global Suasana Watch, Pusat Prediksi Iklim, dan Sistem Pemantauan Iklim Global. Di samping itu, hampir setiap negara, negara, dan bandar besar mempunyai organisasi amaran awal yang sering menggunakan graduan doktor untuk membantu meramalkan peristiwa yang buruk. Graduan juga boleh memilih daripada kerjaya di televisyen sebagai keperibadian di udara atau peneliti di belakang layar. Bagi mereka yang ingin bepergian, kerajaan boleh mengupah pengurus pakar untuk tapak di lokasi penyelidikan iklim terpencil di seluruh dunia.

Anda boleh menemui program doktoral dalam klimatologi di seluruh dunia di pelbagai universiti. Mulakan pengajian anda dengan mencari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
Charles University Faculty of Mathematics and Physics
Prague, Republik Czech

Program kajian menumpukan kepada sifat fizikal dari pelbagai fenomena dan proses atmosfera, yang bagaimanapun juga mempunyai aplikasi interdisipliner dalam kimia atmosfera, la ... +

Program kajian menumpukan kepada sifat fizikal dari pelbagai fenomena dan proses atmosfera, yang bagaimanapun juga mempunyai aplikasi interdisipliner dalam kimia atmosfera, lautan, geografi fizikal, sains alam sekitar, dan lain-lain. Ia adalah program yang unik di Charles University yang menyediakan pandangan komprehensif tentang sistem dinamik atmosfera Bumi dalam konteks disiplin yang luas. Malah di Republik Czech, ia satu-satunya program yang menawarkan pendidikan dalam fizik atmosfera, meteorologi, dan klimatologi. Dari sudut pandangan metodologi, pelbagai aplikasi fizik teori, eksperimen dan pengkomputeran digunakan secara interaktif dan saling melengkapi. -
Doktor Falsafah
Sepenuh Masa
4 tahun
English
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Kampus
Online
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini