PHDSTUDIES

PhD dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa di Hong Kong

A PhD, juga dikenali sebagai Doktor Falsafah, adalah ijazah kedoktoran yang dianugerahkan oleh universiti akademik yang telah memenuhi semua kelayakan yang diperlukan dan kini boleh dianggap doktor dalam bidang akademik masing-masing.

Kewartawanan adalah kerjaya yang memuaskan yang menggabungkan keseronokan meliputi berita dengan memuaskan hati satu cara hidup duti awam. Program Ijazah terdiri menyediakan graduan dilatih untuk menganalisis dan memikirkan peristiwa-peristiwa yang kompleks kali kami serta meningkatkan norma kewartawanan dalam semua media.

Hong Kong, yang ditemui di pantai selatan China, negara ini adalah salah satu daripada dua Kawasan Pentadbiran Khas di Republik China. Pendidikan Hong Kong 's yang lebih tinggi diletakkan dalam struktur England dan juga sistem antarabangsa. Ia diuruskan oleh negara 's Biro Pendidikan.

PhD dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa di Hong Kong

2 Hasil dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa, Hong Kong Filter

Skim Fellowship Hong Kong

The Hong Kong Polytechnic University Department of English
Doktor Falsafah
Sep 2020
<
Sepenuh Masa
<
3 tahun
English
Kampus

Skim ini memberikan pelajar dari seluruh dunia peluang untuk belajar untuk PhD di salah satu universiti tinggi di Hong Kong.

Baca lebih lanjut

Research Degree - Master of Philosophy & Doctor of Philosophy (MPhil&PhD)

Hong Kong Baptist University School of Communication
Doktor Falsafah
Sep 2020
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
2&nbsp;-&nbsp;3 tahun
English
Kampus

The Research Postgraduate (RPg) programme focuses on PhD education. It is designed to enable each student to become familiar with existing knowledge in their chosen area of st ...

Baca lebih lanjut