close

Penapis

Lihat Hasil

2 PhD dalam Kesihatan Persekitaran 2021

A Doktor Falsafah atau PhD, adalah ijazah program canggih yang memberi tumpuan kepada penyelidikan dalam bidang tertentu dalam bidang sains, kemanusiaan, dan perniagaan. Kebanyakan program mengambil masa empat tahun untuk selesai, dan banyak memerlukan disertasi akhir atau tesis selepas tamat pengajian. Apakah yang dimaksudkan dengan PhD Kesihatan Persekitaran? Pelajar biasanya mendapat pengalam… Baca lebih lanjut

A Doktor Falsafah atau PhD, adalah ijazah program canggih yang memberi tumpuan kepada penyelidikan dalam bidang tertentu dalam bidang sains, kemanusiaan, dan perniagaan. Kebanyakan program mengambil masa empat tahun untuk selesai, dan banyak memerlukan disertasi akhir atau tesis selepas tamat pengajian.

Apakah yang dimaksudkan dengan PhD Kesihatan Persekitaran? Pelajar biasanya mendapat pengalaman penyelidikan dan latihan khusus dalam bidang toksikologi, epidemiologi alam sekitar, penilaian risiko, sistem makanan moden, perubahan iklim global, dan penilaian pendedahan. Bersama-sama dengan mengambil kursus siswazah peringkat, pelajar dikehendaki untuk melengkapkan putaran penyelidikan dan menyiapkan tesis akhir. Contoh kelas termasuk pengkomputeran statistik; sains alam sekitar kesihatan, undang-undang dan dasar; prinsip fisiologi untuk kesihatan awam; dan epidemiologi.

Kurikulum ketat ijazah ini sering memberikan pelajar kemahiran seperti pemikiran kritikal dan penyelesaian masalah, yang boleh membantu mereka mencari kerjaya.Graduan yang mempunyai ijazah lanjutan juga mungkin mendapati bahawa gaji mereka adalah lebih tinggi daripada mereka yang hanya mempunyai jawatan sarjana muda.

Jangan biarkan kos menghadiri universiti menghalang anda daripada melanjutkan pelajaran anda. Panggilan sekolah-sekolah khusus boleh memberi anda idea yang lebih baik daripada jumlah keperluan kewangan, yang boleh berbeza dari satu institusi yang lain. Beberapa sekolah juga menawarkan peluang bantuan kewangan seperti pinjaman atau biasiswa, yang membantu meringankan beban kewangan.

Ijazah dalam kesihatan persekitaran menyediakan graduan untuk pelbagai pekerjaan dalam beberapa tetapan kerja yang berbeza. Lamanya boleh tertumpu kepada penyelidikan, pengajaran, perundingan, atau pengarahan. Contoh majikan termasuk agensi-agensi kesihatan awam, industri, syarikat insurans, syarikat pembuangan sisa toksik, firma perunding alam sekitar, syarikat swasta, dan kerajaan.Contoh tajuk pekerjaan adalah pendidik kesihatan alam sekitar, epidemiologi, pembuat dasar alam sekitar, toksikologi, dan pakar air bawah tanah.

Pangkalan data dalam talian membantu anda penyelidikan pelbagai sekolah. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
University Fernando Pessoa
Porto, Portugal

Program Doktor Falsafah berkaitan dengan projek penyelidikan kebangsaan dan antarabangsa tenaga pengajar kursus ini yang telah menyebabkan sebilangan besar artikel saintifik.

Program Doktor Falsafah berkaitan dengan projek penyelidikan kebangsaan dan antarabangsa tenaga pengajar kursus ini yang telah menyebabkan sebilangan besar artikel saintifik. -
Doktor Falsafah
Sepenuh Masa
3 tahun
English
Kampus
 
Chulabhorn Graduate Institute
Bangkok, Thailand

Pada masa kini, diketahui bahawa alam sekitar dan kesihatan tidak saling berkaitan. Pencemaran alam sekitar dalam alam sekitar akan menjejaskan kesihatan manusia dengan cepat ... +

Pada masa kini, diketahui bahawa alam sekitar dan kesihatan tidak saling berkaitan. Pencemaran alam sekitar dalam alam sekitar akan menjejaskan kesihatan manusia dengan cepat atau lambat. Ini -
Doktor Falsafah
Sepenuh Masa
English
Kampus
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini