PHDSTUDIES

PhD dalam Pengajian Kemanusiaan di Cyprus

Syarat-syarat untuk program PhD sering melibatkan pelajar setelah sudah memperolehi ijazah Sarjana. Selain itu, tesis atau disertasi terutamanya yang terdiri daripada penyelidikan akademik asal perlu dikemukakan. Di sesetengah negara, kerja-kerja ini mungkin perlu dipertahankan di hadapan panel.

A PhD dalam bidang Sastera, Kemanusiaan dan Sains Sosial memberi tumpuan kepada pemikiran manusia dan budaya. Ia adalah taraf yang sederhana dalam pendidikan, sering memberi tumpuan kepada hubungan guru pelajar, kaedah penyelidikan canggih, dan kursus-kursus peringkat yang lebih tinggi.

Cyprus terletak di sudut timur laut Mediterranean. Ia adalah pulau ketiga terbesar di Mediterranean. Cyprus dikenali sebagai tempat kelahiran Aphrodite (Venus), dewi Yunani cinta.

PhD dalam Pengajian Kemanusiaan di Cyprus

2 Hasil dalam Pengajian Kemanusiaan, Cyprus Filter

Doktor dalam Teologi

University of Nicosia
Doktor Falsafah
<
Sepenuh masa
<
Sambilan
<
3 tahun
Greek
Kampus

Universiti Nicosia telah menawarkan Program Doktor dalam Teologi dan Kebudayaan sejak September 2015. Khususnya, Program ini meliputi subjek-subjek berikut.

Baca lebih lanjut

Phd dalam hubungan antarabangsa

Eastern Mediterranean University Faculty of Business and Economics
Doktor Falsafah
Sep 2020
<
Sepenuh masa
<
2 tahun
English
Kampus

Ph.D. Program membangunkan kemahiran calon dalam analisis politik antarabangsa dan menyediakan mereka untuk kerjaya akademik menerusi tumpuan kepada kemahiran penyelidikan dan ...

Baca lebih lanjut