PHDSTUDIES

Pembelajaran jarak jauh PhD dalam Kejuruteraan Tenaga 2021

A Ijazah Doktor Falsafah, Ph.D pendek adalah ijazah akademik maju yang diperolehi dalam pelbagai bidang, menandakan kepentingan utama dan pencapaian dalam penyelidikan.

kejuruteraan tenaga merupakan bidang pembuatan yang merujuk kepada pengeluaran dan pengagihan kuasa dan tenaga elektrik. Mereka yang mempelajari kejuruteraan tenaga menggunakan model matematik untuk menentukan potensi tapak pengeluaran tenaga, menjalankan eksperimen makmal untuk memahami proses kejuruteraan dan memeriksa peralatan untuk memastikan pematuhan peraturan.

Pembelajaran jarak jauh adalah satu kaedah menyampaikan pendidikan kepada pelajar-pelajar yang tidak hadir secara fizikal di kampus. Pelbagai kajian telah menunjukkan bahawa program pembelajaran jarak jauh boleh menjadi seperti yang cekap dan berkesan sebagai program kelas konvensional kadang-kadang lebih baik!

Pembelajaran jarak jauh PhD dalam Kejuruteraan Tenaga

1 Hasil dalam Kejuruteraan Tenaga, Pembelajaran jarak jauh Filter

Ph.D. dalam Kejuruteraan Tenaga

University of North Dakota College of Engineering and Mines
Doktor Falsafah
05 Jul 2021
<
Sepenuh Masa
<
3&nbsp;-&nbsp;6 tahun
01 Mei 2021
English
Kampus
Online

Program siswazah UND ini memberi tumpuan kepada asas kejuruteraan tenaga, bersama dengan penyelidikan dan persiapan kerjaya yang bebas. Anda akan mempunyai fleksibiliti untuk ...

Baca lebih lanjut