PHDSTUDIES

Sambilan PhD dalam Kejuruteraan Awam di Emiriah Arab Bersatu 2020

Syarat-syarat untuk program PhD sering melibatkan pelajar setelah sudah memperolehi ijazah Sarjana. Selain itu, tesis atau disertasi terutamanya yang terdiri daripada penyelidikan akademik asal perlu dikemukakan. Di sesetengah negara, kerja-kerja ini mungkin perlu dipertahankan di hadapan panel.

Kejuruteraan Awam adalah salah satu disiplin kejuruteraan profesional, berurusan dengan penciptaan struktur awam yang digunakan dari konsep melalui pembinaan dan penyelenggaraan. Kedua-dua umum yang dibiayai kerajaan dan syarikat swasta terlibat dalam kejuruteraan awam.

 

Emiriah Arab Bersatu, kadang-kadang hanya dikenali sebagai Bersatu atau UAE, adalah sebuah negara Arab di tenggara Semenanjung Arab di Teluk Parsi, yang bersempadan dengan Oman di timur dan Arab Saudi di selatan, dan juga berkongsi sempadan laut dengan Qatar dan Iran.

Sambilan PhD dalam Kejuruteraan Awam di Emiriah Arab Bersatu

2 Hasil dalam Kejuruteraan Awam, Emiriah Arab Bersatu Filter

PhD in Civil

UAEU United Arab Emirates University
Emiriah Arab Bersatu, Abu Dhabi + 1 Lagi
Doktor Falsafah
01 Aug 2020
<
Sepenuh masa
<
Sambilan
<
4 tahun
29 Feb 2020
English
Campus

Jabatan Kejuruteraan Awam dan Alam Sekitar menawarkan Ph.D. ijazah dalam Kejuruteraan Awam. Program ini telah berkembang sebagai tindak balas kepada keperluan nasional untuk m ...

Baca lebih lanjut

PhD dalam Kejuruteraan Senibina

UAEU United Arab Emirates University
Emiriah Arab Bersatu, Abu Dhabi + 1 Lagi
Doktor Falsafah
01 Aug 2020
<
Sepenuh masa
<
Sambilan
<
4 tahun
29 Feb 2020
English
Campus

Jabatan Kejuruteraan Senibina menawarkan Ph.D. ijazah dalam Kejuruteraan Senibina. Program ini bertujuan untuk mengamalkan bidang kejuruteraan seni bina dan arkitek dengan ija ...

Baca lebih lanjut