PHDSTUDIES.COM.MY

Terbaik PhD dalam Kejuruteraan Alam Sekitar in Hsinchu Taiwan

A PhD atau Doktor Falsafah adalah ijazah akademik lepasan ijazah yang dianugerahkan oleh universiti. Setelah mencapai satu PhD dia sering boleh dirujuk sebagai doktor.

kejuruteraan alam sekitar adalah kawasan akademik pengajian yang melatih pelajar untuk mengurangkan atau menghapuskan sisa dan pencemaran yang dihasilkan oleh sektor pembuatan dan lain-lain industri perniagaan yang berbahaya. Individu yang belajar kejuruteraan alam sekitar sering pergi untuk kerjaya dalam kerajaan atau bekerja untuk syarikat-syarikat swasta, menangani isu-isu seperti sistem kitar semula, bekalan air bersih dan penyelesaian pelupusan sisa.

Taiwan (Cina Tradisional: 台灣 atau 臺灣, Bahasa Cina: 台湾 Tai Wan) adalah sebuah negara yang merupakan rumah kepada lebih daripada 23 juta orang dan merupakan salah satu daripada tempat yang paling padat dengan penduduk di dunia. Universiti yang paling berprestij ialah Universiti Nasional Taiwan.

Hsinchu mempunyai pusat-pusat pendidikan tinggi yang luar biasa sejak dari universiti-universiti luar biasa seperti Negara Hsinchu Universiti Pendidikan, Hsuan Chuang University, untuk Yuanpei Universiti. Bandar ini dikenali untuk menjadi tuan rumah perpustakaan terbaik di seluruh Taiwan.

Terbaik PhD dalam Kejuruteraan Alam Sekitar in Hsinchu di Taiwan

1 Hasil dalam Kejuruteraan Alam Sekitar, Hsinchu Filter

Phd dalam bidang kejuruteraan alam sekitar

National Central University
Kampus Sepenuh masa Sambilan Sept. 2019 Taiwan Hsinchu

Kerana kelayakan pelbagai disiplin fakulti dan kelas pertama kualiti kemudahan penyelidikannya, yang GIEE menarik pelajar berkaliber tinggi dari pelbagai bidang kejuruteraan dan sains disiplin.