Filter
Doktor Falsafah
Taiwan Hsinchu Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik PhD dalam Kejuruteraan Alam Sekitar in Hsinchu Taiwan

A PhD atau Doktor Falsafah adalah ijazah akademik lepasan ijazah yang dianugerahkan oleh universiti. Setelah mencapai satu PhD dia sering boleh dirujuk sebagai doktor.

kejuruteraan alam sekitar adalah kawasan akademik pengajian yang melatih pelajar untuk mengurangkan atau menghapuskan sisa dan pencemaran yang dihasilkan oleh sektor pembuatan dan lain-lain industri perniagaan yang berbahaya. Individu yang belajar kejuruteraan alam sekitar sering pergi untuk kerjaya dalam kerajaan atau bekerja untuk syarikat-syarikat swasta, menangani isu-isu seperti sistem kitar semula, bekalan air bersih dan penyelesaian pelupusan sisa.

Taiwan (Cina Tradisional: 台灣 atau 臺灣, Bahasa Cina: 台湾 Tai Wan) adalah sebuah negara yang merupakan rumah kepada lebih daripada 23 juta orang dan merupakan salah satu daripada tempat yang paling padat dengan penduduk di dunia. Universiti yang paling berprestij ialah Universiti Nasional Taiwan.

Hsinchu mempunyai pusat-pusat pendidikan tinggi yang luar biasa sejak dari universiti-universiti luar biasa seperti Negara Hsinchu Universiti Pendidikan, Hsuan Chuang University, untuk Yuanpei Universiti. Bandar ini dikenali untuk menjadi tuan rumah perpustakaan terbaik di seluruh Taiwan.

Terbaik PhD dalam Kejuruteraan Alam Sekitar in Hsinchu di Taiwan

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Kejuruteraan Alam Sekitar, Hsinchu

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
National Central University

Kerana kelayakan pelbagai disiplin fakulti dan kelas pertama kualiti kemudahan penyelidikannya, yang GIEE menarik pelajar berkaliber tinggi dari pelbagai bidang kejuruter ... [+]

Institut Pengajian Siswazah Kejuruteraan Alam Sekitar (GIEE) telah diperluaskan daripada Bahagian Kejuruteraan Alam Sekitar bergabung dengan Jabatan Kejuruteraan Awam. Pada masa ini, kami mempunyai 10 orang ahli sepenuh masa fakulti, 12 profesor adjung, 185 pelajar-pelajar siswazah, dan lebih 613 alumni. Kami berhasrat untuk melatih profesional untuk menjadi mampu menganalisis dan menyelesaikan pelbagai masalah alam sekitar, untuk membangunkan maju, teknologi dan penyelesaian yang berkesan untuk persekitaran yang mampan dan untuk membantu kerajaan dan industri dalam membina sebuah masyarakat yang hijau dan membangunkan teknologi pengeluaran hijau, masing-masing .

Kerana kelayakan pelbagai disiplin fakulti dan kelas pertama kualiti kemudahan penyelidikannya, yang GIEE menarik pelajar berkaliber tinggi dari pelbagai bidang kejuruteraan dan sains disiplin. Sebagai balasan, pendidikan kejuruteraan yang kuat dan unik yang diterima oleh alumni telah membawa GIEE untuk mencapai reputasi yang unggul dari industri dan kerajaan. Dengan usaha-usaha ini dibuat dalam 20 tahun yang lalu, GIEE telah menjadi salah satu institusi alam sekitar yang paling berprestij di Taiwan.... [-]

Taiwan Hsinchu
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu