Filter
Doktor Falsafah
Taiwan Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda PhD dalam Kejuruteraan Alam Sekitar di Taiwan

A PhD, juga dikenali sebagai Doktor Falsafah, adalah ijazah kedoktoran yang dianugerahkan oleh universiti akademik yang telah memenuhi semua kelayakan yang diperlukan dan kini boleh dianggap doktor dalam bidang akademik masing-masing.

kejuruteraan alam sekitar adalah subset kejuruteraan yang memberi tumpuan kepada membantu menyelamatkan alam sekitar dengan mengurangkan kesan pencemaran, perubahan iklim dan pencemaran sisa. Individu yang bekerja sebagai jurutera alam sekitar mewujudkan, reka bentuk dan melaksanakan penyelesaian ke semasa serta masalah ekologi masa depan.

Taiwan (Cina Tradisional: 台灣 atau 臺灣, Bahasa Cina: 台湾 Tai Wan) adalah sebuah negara yang merupakan rumah kepada lebih daripada 23 juta orang dan merupakan salah satu daripada tempat yang paling padat dengan penduduk di dunia. Universiti yang paling berprestij ialah Universiti Nasional Taiwan.

PhD dalam Kejuruteraan Alam Sekitar di Taiwan

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Kejuruteraan Alam Sekitar, Taiwan

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
National Central University

Kerana kelayakan pelbagai disiplin fakulti dan kelas pertama kualiti kemudahan penyelidikannya, yang GIEE menarik pelajar berkaliber tinggi dari pelbagai bidang kejuruter ... [+]

Institut Pengajian Siswazah Kejuruteraan Alam Sekitar (GIEE) telah diperluaskan daripada Bahagian Kejuruteraan Alam Sekitar bergabung dengan Jabatan Kejuruteraan Awam. Pada masa ini, kami mempunyai 10 orang ahli sepenuh masa fakulti, 12 profesor adjung, 185 pelajar-pelajar siswazah, dan lebih 613 alumni. Kami berhasrat untuk melatih profesional untuk menjadi mampu menganalisis dan menyelesaikan pelbagai masalah alam sekitar, untuk membangunkan maju, teknologi dan penyelesaian yang berkesan untuk persekitaran yang mampan dan untuk membantu kerajaan dan industri dalam membina sebuah masyarakat yang hijau dan membangunkan teknologi pengeluaran hijau, masing-masing .

Kerana kelayakan pelbagai disiplin fakulti dan kelas pertama kualiti kemudahan penyelidikannya, yang GIEE menarik pelajar berkaliber tinggi dari pelbagai bidang kejuruteraan dan sains disiplin. Sebagai balasan, pendidikan kejuruteraan yang kuat dan unik yang diterima oleh alumni telah membawa GIEE untuk mencapai reputasi yang unggul dari industri dan kerajaan. Dengan usaha-usaha ini dibuat dalam 20 tahun yang lalu, GIEE telah menjadi salah satu institusi alam sekitar yang paling berprestij di Taiwan.... [-]

Taiwan Hsinchu
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu