Filter
Doktor Falsafah
Hong Kong Hong Kong Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik PhD dalam Kejuruteraan Alam Sekitar in Hong Kong Hong Kong

Seseorang mesti mencapai dua perkara apabila mendapat PhD. Pertama seseorang itu perlu memahami sesuatu subjek dengan teliti. Kedua, salah satu mesti meluas dalam pengetahuan tentang subjek itu.

Individu yang menikmati mereka bentuk penyelesaian yang kreatif dan melindungi alam sekitar mungkin ingin mengambil program akademik dalam bidang kejuruteraan alam sekitar. jurutera alam sekitar membantu syarikat-syarikat mematuhi peraturan alam sekitar, dan mereka juga boleh membantu memulihkan ekosistem tercemar.

Hong Kong adalah salah satu daripada dua Kawasan Pentadbiran Khas Rakyat 's Republik China, yang sedang Macau lain.

Hong Kong adalah salah satu bandar yang paling ramai penduduk di dunia dengan penduduk lebih daripada 7 juta. Terkenal kerana pemandangan kaki langit legenda yang mentakrifkan bandar, ia mempunyai pelabuhan semula jadi yang luas dan berada di kedudukan sebagai bandar di dunia yang paling tegak. Ia mempunyai beberapa institusi yang boleh dipercayai.

Terbaik PhD dalam Kejuruteraan Alam Sekitar in Hong Kong di Hong Kong

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Kejuruteraan Alam Sekitar, Hong Kong

Ijazah
Lokasi
Hong Kong
Hong Kong
Jenis pengajian
Secara
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
The Hong Kong University of Science and Technology

Program PhD bertujuan untuk membangun dan mengukuhkan kemahiran pelajar dalam mengenal pasti isu-isu utama yang berkaitan dengan kejuruteraan alam sekitar, dalam merumusk ... [+]

Terdapat kebimbangan yang semakin meningkat untuk pemuliharaan alam sekitar dan pembangunan mampan di seluruh dunia. Untuk mencapai kemampanan alam sekitar jangka panjang, ia memerlukan penyelesaian yang inovatif untuk banyak masalah yang disebabkan oleh manusia. Masalah-masalah ini termasuk kehadiran micropollutants dalam air minuman, aerosol yang berisiko dan asap di udara, logam berat dan organik toksik dalam sisa pepejal yang akhirnya akan mengatasi tapak pelupusan kami. Kekurangan sumber air, kualiti udara yang semakin merosot di banyak metropolis, ancaman kenaikan jumlah sisa tanpa tapak pelupusan yang sesuai, dan senarai panjang isu kritikal yang lain harus diselesaikan melalui inovasi saintis dan jurutera.... [-]

Hong Kong
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
3 - 6 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu