close

Penapis

Lihat Hasil

PhD dalam Pengajian Klasik 2020

Untuk mendapatkan matlamat peribadi dan kerjaya, orang sering membuat keputusan untuk bekerja untuk mendapatkan PhD. Ijazah semacam ini dapat membantu pelajar naik ke atas sebagai pakar dalam bidang mereka. Apakah PhD dalam Kajian Klasik? Program lepasan ini biasanya menumpukan pada kajian interdisipliner mengenai tamadun Yunani dan Romawi klasik. Kursus ini boleh merangkumi pelbagai topik, dari… Baca lebih lanjut

Untuk mendapatkan matlamat peribadi dan kerjaya, orang sering membuat keputusan untuk bekerja untuk mendapatkan PhD. Ijazah semacam ini dapat membantu pelajar naik ke atas sebagai pakar dalam bidang mereka.

Apakah PhD dalam Kajian Klasik? Program lepasan ini biasanya menumpukan pada kajian interdisipliner mengenai tamadun Yunani dan Romawi klasik. Kursus ini boleh merangkumi pelbagai topik, dari sejarah, seni dan kesusasteraan era kuno ke drama, kerajaan dan retorik. Kursus boleh menangani kesan sejarah dan moden tamadun. Terdapat juga penekanan yang diberikan kepada bahasa dan budaya kuno, baik bahasa Yunani maupun Romawi. Bahasa-bahasa boleh dipelajari dari perspektif sejarah serta dengan teknik pembelajaran linguistik moden.

Selain mendapat pengetahuan khusus untuk bidang mereka, pelajar dapat mengasah kemahiran komunikasi dan kepimpinan mereka. Mereka juga boleh membangunkan kemampuan untuk berfikir secara kritikal sambil menguasai perdebatan dan retorik.

Masa yang diperlukan untuk melengkapkan program ini bergantung kepada kursus dan pelajar, tetapi kebanyakan program mempunyai bilangan minimum keperluan semester jam, yang mungkin termasuk disertasi akhir. Bergantung kepada panjang, kosnya berbeza-beza, oleh itu pelajar perlu memastikan mendapatkan maklumat khusus tentang tuisyen dan yuran yang terlibat.

Pelajar yang memperolehi PhD dalam Pengajian Klasik boleh diiktiraf secara meluas sebagai pakar dalam bidang ini. Terutama mereka dilengkapi untuk kerja ilmiah di kolej atau universiti, di mana mereka juga boleh menerbitkan artikel profesional dalam bidang pengkhususan mereka. Para ulama profesional boleh menjadi profesor di universiti atau kolej, guru di sekolah awam atau akademi swasta, pengembang kurikulum, atau pengarang.

Banyak program mempunyai beberapa pilihan kelas dalam talian, dan kursus di kampus juga boleh didapati di beberapa sekolah di seluruh dunia. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology
Edinburgh , United Kingdom

PhD dalam Classics menawarkan peluang untuk belajar Classics di peringkat lanjutan melalui penyelidikan bebas. Klasik di Universiti Edinburgh, dengan pelbagai penyelia dan per ... +

PhD dalam Classics menawarkan peluang untuk belajar Classics di peringkat lanjutan melalui penyelidikan bebas. Klasik di Universiti Edinburgh, dengan pelbagai penyelia dan persekitaran intelektual yang merangsang dan menyokong, dapat menawarkan pengalaman kelas pertama dalam penyelidikan yang fokus dan berkelanjutan. Kami mengalu-alukan aplikasi daripada sesiapa yang berminat untuk mengendalikan topik yang bertindih dengan kepentingan penyelidikan kakitangan akademik kami, termasuk sejarah sosial Yunani, undang-undang Yunani, kesusasteraan klasik -
Doktor Falsafah
Sepenuh Masa
Separuh masa
3 - 6 tahun
English
Kampus
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini