PHDSTUDIES

PhD dalam Pengajian Abad Pertengahan di Republik Czech

PhD adalah ijazah doktor falsafah, khusus dipanggil "doktor falsafah " ijazah. Ini adalah mengelirukan kerana pemegang PhD tidak semestinya ahli falsafah (kecuali mereka memperoleh ijazah dalam falsafah!). Yang berkata, penerima PhD dapat melibatkan diri dalam eksperimen pemikiran, sebab tentang masalah dan menyelesaikan masalah dengan cara yang canggih.

program pengajian Medieval direka untuk memberikan pelajar pemahaman yang lebih hidup di zaman pertengahan Eropah. Kelas boleh termasuk teater zaman pertengahan, wanita pada Zaman Pertengahan, Renaissance Itali, seni zaman pertengahan dan kesusasteraan zaman pertengahan dalam terjemahan.

Republik Czech mempunyai pendidikan universiti yang mantap dan penyelidikan berasaskan. Ini telah menjadikan pembelajaran Jogja Prague salah satu kurikulum dihormati 's di Eropah kerana ia memupuk semangat kreativiti dan inovasi di kalangan pelajar.

PhD dalam Pengajian Abad Pertengahan di Republik Czech

1 Hasil dalam Pengajian Abad Pertengahan, Republik Czech Filter

PhD dalam Pengajian Medieval dan Neo-Latin

Charles University Faculty of Arts
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
4 tahun
English
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Kampus
Online

Graduan mempunyai pengetahuan yang baik tentang trend semasa dalam bidang dan dapat mengadopsi pendekatan kreatif terhadap bahan sumber yang relevan. Graduan dilengkapi untuk ...

Baca lebih lanjut