PHDSTUDIES.COM.MY

Terbaik 8 PhD dalam Sastera 2019/2020

PhD juga dikenali sebagai Doktor Falsafah atau doktor. Ia adalah tahap tertinggi akademik yang dapat diperoleh seorang pelajar dari universiti atau kolej. Apabila program pengajian selesai, pelajar dijangka menghasilkan tesis ilmiah yang dipanggil disertasi.

Apakah PhD dalam Pengajian Seni? Ijazah kedoktoran dalam kajian seni biasanya tertumpu pada dan mengkhususkan diri dalam seni halus seperti muzik dan lukisan atau seni visual seperti seramik, permadani, dan mosaik. Pelajar boleh memilih dari kelas seperti seni persembahan, patung, atau animasi. Mereka juga boleh mengkaji subjek seperti reka bentuk perhiasan, cetakan, dan seni politik.

Pelajar-pelajar Doktor yang mengkhusus dalam kajian seni sering individu kreatif yang bermimpi besar dan suka warna. Atas sebab ini, ramai yang mengembangkan kemahiran dalam reka bentuk, fesyen, dan pemasaran yang dapat membantu melancarkan kerjaya yang berjaya. Mereka juga boleh belajar kesabaran, tumpuan, dan tekad ketika mereka membuat karya seni.

Kos program untuk ijazah kedoktoran dalam kajian seni sangat berbeza antara universiti. Ini kerana program berbeza panjang dan kelas diperlukan untuk menyelesaikan kursus. Pelajar yang berpotensi biasanya menghubungi sekolah pilihan mereka dan meminta maklumat mengenai kos pendaftaran.

Graduan dengan Doktor Falsafah dalam Pengajian Seni mungkin telah mempelajari lukisan, fotografi, animasi, arca, filem, ciptaan, atau ilustrasi. Oleh itu, kerjaya yang mereka cari mungkin berbeza-beza dan sering sangat peribadi. Bagi graduan yang mempunyai cita rasa penyelidikan dan sejarah, kurator muzium atau galeri, pustakawan koleksi khas, dan ilustrator buku sejarah mungkin pilihan kerjaya mereka. Bagi mereka yang berminat dalam dunia perniagaan, menjadi pengurus atau ketua jabatan mengenai jurugambar, pereka grafik, atau pembuat cetakan mungkin jenis kerjaya yang mereka cari.

PhD dalam Pengajian Seni boleh didapati di banyak universiti di seluruh dunia. Untuk mencari kursus pengajian yang sesuai dengan gaya hidup sibuk anda, cari program anda di bawah dan hubungi langsung pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

8 Hasil dalam Sastera Filter

Doktor Antara Institusi dalam Seni dan Budaya

Universidad Autonoma de Aguascalientes
Kampus Sepenuh masa 4 tahun Julai 2020 Mexico Aguascalientes

Doktor Inter-Institusi dalam Seni dan Budaya (DIAC) adalah hasil dari gabungan usaha akademik Universiti-universiti Awam di Wilayah Tengah Barat dari ANUIES di mana universiti mengambil bahagian: Autónoma de Aguascalientes; dari Guadalajara; daripada Guanajuato dan Michoacana de San Nicolás de Hidalgo. Ia telah diwujudkan untuk latihan pakar yang dilatih dengan baik dalam analisis, penyelidikan dan penyebaran budaya dan seni, dari sudut tempatan dan serantau Mexico ke pantulan yang sesuai dan perlu mengenai isu-isu ini dalam dimensi global. Walaupun budaya dan seni Amerika Latin dicadangkan sebagai objek kajian dasar, hubungan yang ada di kawasan geografi ini dengan sistem budaya lain tidak dikecualikan dengan cara apapun.

Doktor dalam Seni dan Kemanusiaan

Universidad de La Laguna
Kampus Sepenuh masa Sambilan Sept. 2020 Sepanyol Santa Cruz de Tenerife

Program ULL PhD dalam Seni dan Kemanusiaan adalah program pasca siswazah interdisiplin yang bertujuan untuk melatih para penyelidik dalam kajian linguistik dan budaya. Ia melibatkan jabatan-jabatan Seni Halus, Filologi Klasik, Perancis, Arab dan Romantik, Filologi Bahasa Sepanyol, Bahasa Inggeris dan Bahasa Perancis Philology dan Sejarah Seni dan Falsafah; dan meliputi bidang pengetahuan yang berkaitan dengan linguistik dan filologi bahasa Arab, Sepanyol, Perancis, Yunani, Inggeris, Latin dan Romanesque, budaya dan literatur mereka, dan muzik, seni dan reka bentuk, produksi mereka, teori dan sejarah.

Doktor falsafah dalam bidang seni dan sains

International University For Graduate Studies - IUGS
Dalam Talian & Kampus Digabungkan Sambilan Feb. 2020 Dominica Portsmouth

Doktor Falsafah (PhD) boleh dilaksanakan di mana-mana disiplin dalam Seni atau Sains. ijazah ini menawarkan ABDs atau mereka yang telah memperoleh enam puluh enam kredit graduan dari institusi yang diiktiraf peluang untuk menamatkan pengajian doktor falsafah mereka.

Seni phd

Asia e University
Kampus Online Sepenuh masa Sambilan 3 - 4 tahun Januari 2020 مليسيا Kuala Lumpur + 2 lagi

Program PhD Arts menawarkan kursus-kursus dalam disiplin Sejarah, Falsafah, Undang-undang, Ekonomi, Pengajian Gender, Sains Politik, Sosiologi, Pengajian Media dan Pengajian Alam Sekitar dengan memberi tumpuan kepada aspek utama tradisi kemanusiaan dan sosial Asia dan lain-lain.

Gelaran Penyelidikan (MPhil / PhD) dalam Sejarah Seni dan / atau Arkeologi

SOAS University of London
Kampus Sepenuh masa Sambilan 4 tahun Sept. 2020 United Kingdom London + 1 lagi

Walaupun ijazah penyelidikan harus sangat menggembirakan secara peribadi, ia juga merupakan usaha yang serius dan kadang-kadang sengit. Di bawah sistem semasa, pelajar kedoktoran sepenuh masa mempunyai tiga tahun untuk menyelesaikan draf penuh beliau atau tesisnya dan kemudian satu tahun lagi untuk menulis (dikenali sebagai 3 1 darjah). Ijazah penyelidikan biasanya dijalankan oleh individu yang bertujuan untuk menjadi profesional dalam bidang sejarah seni dan / atau arkeologi, sama ada sebagai ahli akademik yang menjalankan penyelidikan dan mengajar di universiti atau sebagai kurator atau pendidik di muzium, perpustakaan atau arkib, atau dalam mana-mana nombor bidang berkaitan lain seperti penerbitan akademik atau dunia seni komersil. Adalah umumnya idea yang baik untuk mempunyai pengalaman kerja di luar universiti sebelum memohon kepada program doktoral, contohnya, dalam beberapa peranan dalam muzium atau galeri.

PhD Proficieny in Art

Yasar University
Kampus Sepenuh masa 4 tahun Permintaan Maklumat Turki Izmir

Tahun pertama Ph.D. Program ini terdiri daripada kursus, diikuti dengan satu tahun persediaan untuk Peperiksaan Profesor Doktor. Selepas lulus peperiksaan berjaya, pelajar akan mula menulis disertasi mereka, untuk tempoh penyelidikan selama dua tahun.

PhD dalam Arkeologi dan Sejarah Seni

Koc University - Istanbul Turkey
Kampus Sepenuh masa 4 tahun Sept. 2020 Turki Istanbul

Ph.D. program dalam Arkeologi menawarkan peluang untuk kajian lanjut dalam arkeologi Turki (Anatolia kuno) dan kawasan sekitarnya. Pelajar perlu berminat

PhD dalam Studio Art

Burren College of Art
Kampus Sepenuh masa Sambilan 4 - 6 tahun Sept. 2020 Ireland Galway + 1 lagi

Matlamat program penyelidikan sepenuh masa (enam tahun separuh masa) ini ialah penjanaan sumbangan kepada pengetahuan dan pemahaman dalam Seni Halus melalui penyelidikan yang dilakukan melalui penyelidikan studio dan, jika relevan, kaedah penyelidikan lain .