close

Penapis

Lihat Hasil

PhD dalam Ibrani 2021/2022

PhD adalah ijazah tertinggi yang ditawarkan di peringkat universiti. Ijazah ini memerlukan gabungan kursus lanjutan dan penyelidikan bebas. Graduan menunjukkan kemampuan mereka untuk menambah ilmu pengetahuan yang sedia ada dalam bidang pilihan mereka. Apakah PhD dalam bahasa Ibrani? Program-program ini melibatkan kursus dalam penggunaan mengikut masa dan nuansa linguistik. Pelajar sering dapat… Baca lebih lanjut

PhD adalah ijazah tertinggi yang ditawarkan di peringkat universiti. Ijazah ini memerlukan gabungan kursus lanjutan dan penyelidikan bebas. Graduan menunjukkan kemampuan mereka untuk menambah ilmu pengetahuan yang sedia ada dalam bidang pilihan mereka.

Apakah PhD dalam bahasa Ibrani? Program-program ini melibatkan kursus dalam penggunaan mengikut masa dan nuansa linguistik. Pelajar sering dapat bercakap dan membaca bahasa Ibrani Moden dan mungkin mempunyai latar belakang dalam versi bahasa yang lebih awal. Mereka boleh menyelidik penggunaan bahasa dan sejarah semasa atau menjalankan terjemahan, bersama dengan mengkaji tulisan-tulisan dan kesusasteraan klasik dan kontemporari dalam bahasa Ibrani.

PhD dalam bahasa Ibrani akan mendedahkan pelajar kepada faedah belajar bahasa di peringkat lanjutan, termasuk keupayaan pengekalan pengetahuan dan pengetahuan. Di samping mempelajari lebih lanjut mengenai budaya dan sejarah bahasa yang telah dipulihkan ini, graduan dapat meningkatkan kebolehan komunikasi lisan dan tulisan mereka.

Kos PhD dalam bahasa Ibrani berbeza-beza bergantung pada tempoh program. Pemohon perlu meneliti masa purata untuk menamatkan pengajian dan mengira kos tuisyen sepanjang tempoh ini. Biasiswa dan geran boleh didapati melalui jabatan bahasa atau organisasi luar yang komited untuk mempromosikan penyelidikan bahasa.

Ramai graduan dengan PhD dalam bahasa Ibrani mencari pekerjaan sebagai profesor di universiti di seluruh dunia. Ada yang mengkhususkan diri sebagai pengajar bahasa dalam konteks lain seperti sekolah agama. Kebanyakan negara mempunyai institusi di mana bahasa Ibrani diajar dan memerlukan pakar untuk menyokong guru dengan pengetahuan yang kurang luas. Terdapat juga permintaan untuk penerjemah bahasa Ibrani yang bertutur dan bertulis untuk bekerja dalam kedudukan budaya, diplomatik dan kerajaan.

Sejumlah universiti menawarkan PhD dalam bahasa Ibrani. Pelajar harus membandingkan kos dan sumber universiti berdekatan dengan program di kawasan atau negara lain dan program pengajian dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
$format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
  • Popular Terkini Tajuk
  • Popular
  • Terkini
  • Tajuk
Spertus Institute
Chicago, Amerika Syarikat

Spertus Institute of Hebrew Letters (DHL) direka khusus untuk profesional Yahudi dalam perkhidmatan, terutamanya rabi, tetapi mungkin juga menarik bagi pendidik dan pekerja pe ... +

Spertus Institute of Hebrew Letters (DHL) direka khusus untuk profesional Yahudi dalam perkhidmatan, terutamanya rabi, tetapi mungkin juga menarik bagi pendidik dan pekerja perkhidmatan komunal dengan teks Ibrani klasik tingkat kemudahan yang sangat tinggi. Ini melayani mereka yang mencari peningkatan kerjaya, perubahan kerjaya, dan pengeditan diri. -
Doktor Falsafah
Sepenuh Masa
Separuh masa
English
Kampus
Online