PhD dalam Pengajian Filem 2020

Dengan mendapatkan Ph.D., individu mempunyai peluang yang unik untuk membangunkan kemahiran dan pengetahuan yang lebih besar di kawasan tunggal tumpuan akademik. Dengan pengetahuan yang betul dan kemahiran yang sangat maju, graduan yang mendapat ijazah kedoktoran mempunyai jumlah yang besar peluang di hadapan mereka. Apakah Ph.D. dalam Filem? Dalam program ini dua tahun, pelajar belajar untuk be… Baca lebih lanjut

Dengan mendapatkan Ph.D., individu mempunyai peluang yang unik untuk membangunkan kemahiran dan pengetahuan yang lebih besar di kawasan tunggal tumpuan akademik. Dengan pengetahuan yang betul dan kemahiran yang sangat maju, graduan yang mendapat ijazah kedoktoran mempunyai jumlah yang besar peluang di hadapan mereka.

Apakah Ph.D. dalam Filem? Dalam program ini dua tahun, pelajar belajar untuk berfikir tentang bagaimana filem dan gerakan gambar telah memberi kesan kepada kehidupan seharian dan budaya. Pelajar-pelajar belajar walaupun hands-on amalan, dengan menghadiri seminar dan bengkel pembangunan profesional, dengan mendengar penceramah jemputan, dan dengan mengkaji teori pawagam. Pelajar-pelajar belajar sejarah dan kritikan yang terlibat dalam filem dan mengkaji bagaimana filem telah menjejaskan pengalaman budaya dan sejarah mempengaruhi semua di seluruh dunia.

Menerima Kedoktoran dalam Filem boleh memberi manfaat kepada graduan kerana mereka memperluaskan pandangan mereka melalui kanta kamera dan belajar untuk menggunakan segala ilmu yang telah belajar di bawah bimbingan tenaga pengajar berpengalaman.

Kos memperoleh ijazah doktor falsafah dalam filem boleh berbeza-beza bagi setiap pelajar dan program khusus beliau. Individu yang berminat untuk memperoleh ijazah lanjutan ini perlu menghubungi mana-mana sekolah yang berpotensi secara langsung untuk menerima up-to-tarikh maklumat mengenai kos doktor falsafah mereka.

Pelajar yang berjaya menamatkan pengajian Ph.D. dalam Filem sering mempunyai peluang pekerjaan yang tersedia untuk mereka. Beberapa graduan memilih untuk menyertai fakulti sekolah, kolej, atau universiti dan mengajar sama ada filem atau kajian filem. Graduan lain boleh memilih untuk bekerja dengan syarikat-syarikat filem, muzium, atau agensi sejarah dan membantu untuk arkib dan mengkaji gambar bergerak. Yang lain memilih untuk membuka syarikat filem mereka sendiri dan membangunkan filem mereka sendiri.

Anda perlu telah memperoleh ijazah sarjana muda dan sarjana dalam usaha untuk memulakan program doktor anda. Jika anda berminat untuk melanjutkan pelajaran anda dan mendapat Ph.D. anda dalam filem, anda boleh mula sekarang juga. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
SOAS University of London
London, United Kingdom

Pusat Pengajian Filem dan Skrin mengundang permohonan penyelidikan disiplin dan interdisipliner dalam Pengajian Filem dan Skrin dengan rujukan khusus ke Afrika, Asia dan Dekat ... +

Pusat Pengajian Filem dan Skrin mengundang permohonan penyelidikan disiplin dan interdisipliner dalam Pengajian Filem dan Skrin dengan rujukan khusus ke Afrika, Asia dan Dekat dan Timur Tengah. Tumpuan geografi Pusat terhadap industri filem dan skrin serta pergerakan di luar pengeluaran, pengedaran dan pameran ekonomi Hollywood dan Eropah Barat yang dominan Barat, menjadikan Pusat ini unik dalam pendekatannya. Kami juga berminat untuk mempromosikan penyelidikan mengenai sifat transnasional, transkultur dan multi-media imej pada abad kedua puluh dan dua puluh satu. -
Doktor Falsafah
Sepenuh masa
Sambilan
3 tahun
English
28 Sep 2020
30 Jun 2020
Kampus