PHDSTUDIES.COM.MY

Terbaik 3 PhD dalam Fesyen 2019

A Doktor Falsafah (PhD) adalah tahap tertinggi pendidikan anda boleh mencapai. Program ijazah ini dapat diselesaikan dalam masa dua hingga empat tahun. Pelajar juga mesti telah memperoleh ijazah sarjana muda dan sarjana sebelum memulakan ijazah doktor falsafah mereka, walaupun sesetengah sekolah menawarkan program-program untuk mendapatkan Sarjana dan Falsafah Kedoktoran pada masa yang sama.

Apakah yang dimaksudkan dengan PhD dalam fesyen? Dalam program doktor falsafah, pelajar fesyen belajar tentang reka bentuk pakaian, tekstil, pemasaran pengguna, dan ekonomi dalam usaha untuk menyediakan mereka untuk kerjaya dalam dunia fesyen. Pelajar juga boleh belajar aspek pengajaran fesyen untuk menyediakan untuk kerjaya sebagai seorang profesor atau pengajar. Banyak institusi memerlukan disertasi siap sebelum menganugerahkan ijazah ini.

Ia boleh memberi manfaat untuk mendapatkan ijazah doktor falsafah dalam bidang fesyen, sebagai pelajar menerima hands-on pendidikan dari tenaga pengajar yang berpengalaman, mendapat kemahiran dan pengetahuan asas melalui amalan berpandu dan belajar, dan graduan dengan kelebihan yang kompetitif. Ia juga boleh membawa kepada pendapatan yang lebih tinggi sepanjang hayat dan menyediakan sejumlah besar kerjaya dan pembangunan peribadi.

Kos memperoleh PhD dalam bidang fesyen boleh berbeza untuk setiap pelajar, sekolah, dan program. Dalam usaha untuk individu supaya disediakan bagi kos pendidikan, pelajar digalakkan untuk bercakap secara langsung dengan sekolah-sekolah bakal mereka dan meminta untuk maklumat terkini mengenai kos tuisyen dan yuran lain yang mungkin.

Individu yang berjaya menamatkan pengajian Doktor Falsafah dalam fesyen boleh mencari kerjaya sebagai pengarah barangan untuk kedai-kedai utama dan label fesyen, CEO syarikat-syarikat reka bentuk pakaian, atau sebagai pengarah bagi perdagangan dan tekstil syarikat.Graduan yang mempunyai PhD dalam fesyen juga boleh kembali ke dunia akademik dan menyertai fakulti di institusi pengajian tinggi-pembelajaran, mengajar kelas dalam fesyen, pakaian, dan pemasaran.

Jika anda ingin melanjutkan kerjaya dan pendidikan anda, anda boleh mula dengan memperoleh ijazah kedoktoran anda dalam fesyen hari ini. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

 

3 Hasil dalam Fesyen Filter

PhD in Textile Science & Engineering

Dalian Polytechnic University
Kampus Sepenuh masa 3 tahun Sept. 2019 China Dalian

Program kedoktoran dalam reka bentuk fesyen

University of Minho - School of Engineering
Kampus Sepenuh masa 6 semester Oktober 2019 Portugal Guimaraes

program kedoktoran dalam reka bentuk fesyen

Ph.D. dalam Kejuruteraan Tekstil, Teknik Tekstil dan Kejuruteraan Bahan

Technical University of Liberec
Kampus Sepenuh masa Sambilan 4 tahun Oktober 2019 Republik Czech Liberec + 1 lagi

Graduan dari Ph.D. program disediakan dengan pengetahuan mendalam dalam pengkhususan mereka, yang membolehkan kerja kreatif dan saintifik. Mereka akan membangunkan kemahiran berkomunikasi dan mereka dapat dengan jelas menyatakan idea dan pendapat mereka.