PHDSTUDIES

PhD dalam Etika 2020

PhD (Doktor Falsafah) adalah program ijazah lanjutan yang biasanya memerlukan penyelidikan bebas yang luas. Terdapat dalam pelbagai bidang, boleh mengambil purata empat tahun untuk diselesaikan.

Apakah PhD dalam Etika? Dalam program ini, pelajar boleh belajar tentang etika kerana ia berkaitan dengan pelbagai industri, seperti sains politik, penjagaan kesihatan, perniagaan, globalisasi, dan ekonomi. Bergantung pada kurikulum, pelajar boleh menggunakan kajian kes untuk membantu mempelajari konsep etika yang maju. Topik kursus termasuk etika dan falsafah, hak asasi manusia dan undang-undang perniagaan, etika perniagaan antarabangsa, dan teori etika yang maju. Dalam kebanyakan program, banyak kajian akan difokuskan kepada disertasi doktor atau tesis doktor yang dipilih.

Salah satu manfaat yang diperoleh oleh para pelajar dari mengejar gelaran ini adalah keupayaan untuk berfikir kritis. Mereka juga mendapat kemahiran penyelidikan dan menulis serta kemahiran organisasi.

Walaupun kos, dan sepatutnya, faktor dalam memilih sekolah, ia tidak boleh menghalang sesiapa daripada meneruskan pendidikan. Faktor-faktor yang mempengaruhi tuisyen termasuk status pemastautin, lokasi sekolah, tempoh program, dan yuran berkaitan. Menyelidiki sekolah yang berbeza boleh membantu pelajar mencari pilihan yang berpatutan.

Kemahiran yang diperoleh daripada mendapatkan PhD dalam Etika membantu membawa kepada kerjaya dalam pelbagai profesion dan bidang, dan kerjaya khusus sering dikaitkan dengan tumpuan tesis akhir pelajar. Kerja profesional yang biasa termasuk guru pasca-menengah, penyelidik, dan mentor untuk organisasi dan sekolah undang-undang. Graduan boleh memilih untuk meneruskan kerja penyelidikan bebas untuk pelbagai penerbitan kerajaan, perniagaan, dan undang-undang. Mereka juga boleh memilih untuk bekerja sendiri dan menawarkan kepakaran undang-undang dan etika mereka sebagai perunding perniagaan.

Gunakan katalog dalam talian kami untuk menyelidik pilihan domestik dan antarabangsa untuk PhD dalam Etika. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

 

1 Hasil dalam Etika Filter

PhD dalam Teologi Praktikal dan Ekumenikal dan Etika Teologi

Charles University Protestant Theological Faculty
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
4 tahun
English
Jerman
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Kampus
Online

Tujuan pengajian kedoktoran dalam bidang Teologi Praktikal dan Ekumenikal dan Etika Teologi adalah untuk para pelajar untuk menanam, dengan cara biasa untuk kajian lanjut, kem ...

Baca lebih lanjut