Filter
Doktor Falsafah
Portugal Porto Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik PhD dalam Pengajian Ekonomi in Porto Portugal

Seseorang mesti mencapai dua perkara apabila mendapat PhD. Pertama seseorang itu perlu memahami sesuatu subjek dengan teliti. Kedua, salah satu mesti meluas dalam pengetahuan tentang subjek itu.

Ekonomi dan pentadbiran adalah satu disiplin yang memberi tumpuan kepada kedua-dua ekonomi makro dan mikro. Pakar dilatih untuk memahami kedua-dua bagaimana tindakan dan trend massa individu menjejaskan ekonomi. Ramai pakar dalam bidang mata pelajaran tertentu seperti dasar awam, ekonomi perniagaan dan tingkah laku pengguna.

 

Portugal adalah salah satu daripada negara-negara Eropah yang paling hangat. Program universiti yang sangat berpatutan. Malah Portugal mempunyai salah satu kos hidup yang terendah untuk pelajar. Nikmati pantai besar di Algarve atau sayap lama sejarah di ibu kota Lisbon.

Porto adalah bandar yang paling ramai penduduk di kedua di Portugal selepas Lisbon dengan jumlah penduduk kira-kira 1.3 juta orang. Universiti Porto adalah universiti terbaik di Portugal kerana ia bertindak pelajar dari seluruh Eropah dan dunia amnya. Terdapat banyak kolej teknikal lain di Porto juga.

Terbaik PhD dalam Pengajian Ekonomi in Porto di Portugal

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Pengajian Ekonomi, Porto

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
University of Porto School of Economics and Management.

Ph.D. Program dalam Ekonomi adalah program empat tahun, sepenuh masa. Tiga semester pertama dikhaskan untuk kerja kursus; semester yang selebihnya dikhaskan untuk penyedi ... [+]

Ph.D. Program adalah program empat tahun, sepenuh masa. Tiga semester pertama dikhaskan untuk kursus kursus semester yang selebihnya dikhaskan untuk penyediaan Ph.D. disertasi.

Kohort pelajar yang mendaftar Program setiap tahun menerima latihan dalam persekitaran penyelidikan yang merangsang. Program ini dianjurkan oleh Pusat Ekonomi dan Kewangan di U. Porto (cef.up), unit penyelidikan utama Fakulti Ekonomi Universiti Porto (FEP-UP), yang menaja beberapa kursus dan seminar di atas akademik tahun. Kertas penyelidikan dibentangkan dengan melawat sarjana, oleh fakulti Jabatan, dan oleh pelajar siswazah. Kehadiran Seminar adalah sebahagian daripada Ph.D. program, kerana ia memberikan pelajar pengetahuan mengenai penyelidikan semasa dalam bidang minat mereka, serta kenalan dengan penyelidik di kawasan tersebut. Pembentangan hasil penyelidikan mereka membolehkan pelajar memperoleh kebolehan akademik utama dan mendapatkan maklum balas yang tepat pada masanya dari para ulama dan rakan sekerja dalam tesis mereka.... [-]

Portugal Porto
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu