Filter
Doktor Falsafah
Itali Pisa Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik PhD dalam Pengajian Ekonomi in Pisa Itali

PhD adalah ijazah doktor falsafah, khusus dipanggil "doktor falsafah " ijazah. Ini adalah mengelirukan kerana pemegang PhD tidak semestinya ahli falsafah (kecuali mereka memperoleh ijazah dalam falsafah!). Yang berkata, penerima PhD dapat melibatkan diri dalam eksperimen pemikiran, sebab tentang masalah dan menyelesaikan masalah dengan cara yang canggih.

Ekonomi dan pentadbiran adalah satu bidang hibrid di mana profesional terlatih dalam kedua-dua ekonomi makro dan mikro. Analisis sejarah dan memahami prinsip-prinsip ekonomi, bersama-sama dengan pengetahuan kewangan, dasar awam dan topik perniagaan lengan pakar dalam membuat cadangan jangka pendek dan panjang.

 

Secara rasmi dikenali sebagai Republik Itali, negara itu didapati di selatan Eropah. Bahasa rasmi adalah Itali dan modal yang kaya dengan budaya adalah Rome. Banyak universiti di dunia 's tertua terletak di Itali, khususnya Universiti Bologna (ditubuhkan pada 1088). Terdapat tiga Superior Sekolah Siswazah dengan "universiti status ", tiga institusi yang bertaraf Doktor Falsafah Kolej, yang berfungsi di peringkat ijazah dan peringkat lepasan ijazah.

Pisa adalah sebuah bandar yang indah, aman, selamat dan bersih berhampiran sungai. Ini menjadikan ia ideal untuk tinggal dan belajar. Universiti-universiti di Pisa seperti Universiti Pisa terkenal dengan pendidikan yang berkualiti dan mempunyai yuran pengajian yang berpatutan.

Terbaik PhD dalam Pengajian Ekonomi in Pisa di Itali

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Pengajian Ekonomi, Pisa

Scuola Superiore Sant'Anna

Program Doktor Falsafah dalam bidang Ekonomi Antarabangsa adalah program empat tahun dirancang untuk pelajar yang berkelayakan dan bermotivasi yang ingin mendapatkan peny ... [+]

Bersama-sama yang ditawarkan oleh Scuola Superiore Sant'Anna dan oleh Universiti Strasbourg, Perancis

Yang Program Doktor Falsafah dalam bidang Ekonomi Antarabangsa adalah program empat tahun dirancang untuk pelajar yang berkelayakan dan bermotivasi yang ingin mendapatkan penyelidikan dan kemahiran analitikal masyarakat saintifik antarabangsa dalam bidang ekonomi. Ia direka untuk pelajar mencari pekerjaan dalam bidang akademik dan juga mereka yang ingin mendapatkan kemahiran penyelidikan akademik profesional yang bekerja di agensi-agensi kerajaan, institusi kewangan, agensi antarabangsa, syarikat-syarikat swasta.

Pelajar akan ditawarkan satu tahun kerja kursus intensif oleh Fakulti antarabangsa terdiri daripada kedua-dua kakitangan tetap Scuola Superiore Sant'Anna juga sejumlah besar Pelawat Ulama, dan kemudian akan meneruskan kerja-kerja penyelidikan di bawah seliaan, menghasilkan disertasi asal yang akan dibincangkan dalam, peperiksaan awam akhir. Ia dijangka bahawa pelajar akan menghasilkan artikel boleh diterbitkan dalam jurnal antarabangsa.... [-]

Itali Pisa
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu