Filter
Doktor Falsafah
Hong Kong Tuen Mun Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik PhD dalam Pengajian Ekonomi di Amerika Tuen Mun Hong Kong

A Ijazah Doktor Falsafah, Ph.D pendek adalah ijazah akademik maju yang diperolehi dalam pelbagai bidang, menandakan kepentingan utama dan pencapaian dalam penyelidikan.

Medan yang menarik dan unik, ekonomi dan pentadbiran melibatkan kajian kedua-dua ekonomi yang lebih besar dan tingkah laku individu dalam ekonomi itu. Pengetahuan yang maju ekonomi serta latihan dalam bidang perniagaan, kewangan dan dasar awam mampu peluang kerjaya banyak untuk pakar-pakar untuk membantu kedua-dua organizarions sektor awam dan swasta.

Hong Kong, yang ditemui di pantai selatan China, negara ini adalah salah satu daripada dua Kawasan Pentadbiran Khas di Republik China. Pendidikan Hong Kong 's yang lebih tinggi diletakkan dalam struktur England dan juga sistem antarabangsa. Ia diuruskan oleh negara 's Biro Pendidikan.

Terbaik PhD dalam Pengajian Ekonomi di Amerika Tuen Mun di Hong Kong

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Pengajian Ekonomi, Tuen Mun

Ijazah
Lokasi
Hong Kong
Tuen Mun
Jenis pengajian
Secara
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
Lingnan University

Dengan 12 staf akademik tetap, Jabatan Ekonomi adalah besar oleh piawaian Lingnan. Ahli-ahlinya semua memegang PhD dari universiti-universiti terkemuka di peringkat antar ... [+]

PhD dalam Ekonomi

Tempoh Normal: 3 atau 4 tahun (Penuh waktu)

Tempat: Hong Kong

Dengan 13 orang kakitangan akademik, Jabatan Ekonomi adalah besar oleh piawaian Lingnan. Ahli-ahlinya semua memegang PhD dari universiti-universiti terkemuka di peringkat antarabangsa, dan kini dianggap sebagai sarjana terkemuka di dunia dalam Ekonomi Antarabangsa, Profesor Mark Rosenzweig sebagai Profesor Adjunct Cemerlang (tempoh perbelanjaan dua minggu dengan kami setiap tahun). Profesor Rosenzweig ialah Frank Altschul Profesor Ekonomi dan Pengarah Antarabangsa, Pusat Pertumbuhan Ekonomi di Universiti Yale. Jabatan Ekonomi telah menumbuk lebih tinggi daripada penyelidikan sejak ditaraf di antara 2 Jabatan Ekonomi Tertinggi di Hong Kong dalam Latihan Penilaian Penyelidikan terkini (2006) yang dijalankan oleh Kerajaan Hong Kong SAR, dengan skor 94,13% yang besar terhadap purata 76.72% dalam Perniagaan dan Ekonomi di universiti-universiti di Hong Kong umumnya. Sama pentingnya untuk pelajar penyelidikan kami, Jabatan ini menjadi tuan rumah kepada para ulama terkemuka dari seluruh dunia untuk lawatan singkat dan seminar.... [-]

Hong Kong Tuen Mun
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
30 - 72 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu