Filter
Doktor Falsafah
Dominica Portsmouth Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik PhD dalam Pengajian Ekonomi di Amerika Portsmouth Dominica

Seseorang mesti mencapai dua perkara apabila mendapat PhD. Pertama seseorang itu perlu memahami sesuatu subjek dengan teliti. Kedua, salah satu mesti meluas dalam pengetahuan tentang subjek itu.

Ekonomi dan pentadbiran adalah satu bidang hibrid di mana profesional terlatih dalam kedua-dua ekonomi makro dan mikro. Analisis sejarah dan memahami prinsip-prinsip ekonomi, bersama-sama dengan pengetahuan kewangan, dasar awam dan topik perniagaan lengan pakar dalam membuat cadangan jangka pendek dan panjang.

 

Dominica mempunyai sistem pendidikan yang kompetitif, bersaing yang lain di seluruh negara Barat. Pelajar di negara pulau Caribbean ini boleh bergaul dengan pelajar-pelajar lain yang serius dari seluruh dunia. Bahasa Inggeris adalah bahasa rasmi, tetapi pelajar bercakap bahasa lain mungkin merasa sama-sama di rumah kerana perdagangan antarabangsa negara.

Terbaik PhD dalam Pengajian Ekonomi di Amerika Portsmouth di Dominica

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Pengajian Ekonomi, Portsmouth

Ijazah
Lokasi
Dominica
Portsmouth
Jenis pengajian
Secara
International University For Graduate Studies - IUGS

Pengurusan dan Gunaan Program Ekonomi IUGS ini mempunyai misi utama untuk meningkatkan keupayaan pelajar untuk berkhidmat kepada profesion masing-masing melalui kajian ij ... [+]

Latar Belakang dan Falsafah

ekonomi gunaan adalah satu disiplin sains sosial yang menggabungkan konsep ekonomi dan amalan perniagaan untuk membuat proses membuat keputusan yang lebih berkesan.

Pengurusan boleh ditakrifkan sebagai fungsi yang menyelaraskan kesan orang untuk mencapai matlamat dan objektif menggunakan sumber yang ada dengan cekap dan berkesan. Pengurusan terdiri daripada perancangan, penganjuran, kakitangan, yang membawa atau mengarah, serta mengawal organisasi untuk mencapai objektif, matlamat atau menetapkan matlamat.

Selepas Perang Dunia II, pada tahun 1940-an, ahli ekonomi, Joel Dean, Ph.D. menulis dan berunding dengan organisasi dengan menggunakan mikroekonomi, khususnya "teori firma itu" untuk memperbaiki proses membuat keputusan. ... [-]

Dominica Portsmouth
Sept. 2019
English
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu