Filter
Doktor Falsafah
Dominica Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda PhD dalam Pengajian Ekonomi di Dominica

PhD boleh berbeza-beza bergantung kepada institusi dan negara di mana ia dianugerahkan. Kebanyakan sarjana mengejar PhD kerana motivasi yang kuat untuk menyumbang kepada masyarakat akademik dan juga rasa ingin tahu benar tentang bidang pilihan pengajian. 

 

Ekonomi dan pentadbiran adalah gabungan pelbagai disiplin yang berbeza. Profesional dilatih dalam perniagaan, makro dan mikro ekonomi, kewangan, dasar awam dan topik lain untuk membantu mereka menganalisis dan memahami gambaran kewangan negara atau global.

Dominica mempunyai sistem pendidikan yang kompetitif, bersaing yang lain di seluruh negara Barat. Pelajar di negara pulau Caribbean ini boleh bergaul dengan pelajar-pelajar lain yang serius dari seluruh dunia. Bahasa Inggeris adalah bahasa rasmi, tetapi pelajar bercakap bahasa lain mungkin merasa sama-sama di rumah kerana perdagangan antarabangsa negara.

PhD dalam Pengajian Ekonomi di Dominica

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Pengajian Ekonomi, Dominica

International University For Graduate Studies - IUGS

Pengurusan dan Gunaan Program Ekonomi IUGS ini mempunyai misi utama untuk meningkatkan keupayaan pelajar untuk berkhidmat kepada profesion masing-masing melalui kajian ij ... [+]

Latar Belakang dan Falsafah

ekonomi gunaan adalah satu disiplin sains sosial yang menggabungkan konsep ekonomi dan amalan perniagaan untuk membuat proses membuat keputusan yang lebih berkesan.

Pengurusan boleh ditakrifkan sebagai fungsi yang menyelaraskan kesan orang untuk mencapai matlamat dan objektif menggunakan sumber yang ada dengan cekap dan berkesan. Pengurusan terdiri daripada perancangan, penganjuran, kakitangan, yang membawa atau mengarah, serta mengawal organisasi untuk mencapai objektif, matlamat atau menetapkan matlamat.

Selepas Perang Dunia II, pada tahun 1940-an, ahli ekonomi, Joel Dean, Ph.D. menulis dan berunding dengan organisasi dengan menggunakan mikroekonomi, khususnya "teori firma itu" untuk memperbaiki proses membuat keputusan. ... [-]

Dominica Portsmouth
Feb. 2020
English
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu