PHDSTUDIES.COM.MY

Cari anda PhD dalam Ekonomi di Amerika Syarikat

Pendapatan Ph.D. memerlukan kajian lanjutan dan usaha mental yang kuat. PhD adalah satu kajian akademik yang anda menumpukan perhatian selama empat hingga enam tahun selepas memperolehi ijazah tuanmu, dan yang membawa, jika berjaya, untuk ijazah PhD, ijazah akademik yang tertinggi.

Ekonomi dan pentadbiran adalah satu bidang hibrid di mana profesional terlatih dalam kedua-dua ekonomi makro dan mikro. Analisis sejarah dan memahami prinsip-prinsip ekonomi, bersama-sama dengan pengetahuan kewangan, dasar awam dan topik perniagaan lengan pakar dalam membuat cadangan jangka pendek dan panjang.

 

Amerika Syarikat adalah sebuah negara yang besar di Amerika Utara, sering dirujuk sebagai yang "Amerika Syarikat ", yang "Amerika Syarikat ", "United States ", "Amerika ", atau hanya "yang Syarikat ". Kolej Amerika dibiayai oleh "tuisyen " dikenakan kepada pelajar itu, yang selalunya agak mahal, sangat biasa menjulang ke puluhan ribu ringgit setiap tahun.

PhD dalam Ekonomi di Amerika Syarikat

4 Hasil dalam Ekonomi, Amerika Syarikat Filter

PhD dalam bidang Ekonomi

University of North Carolina Greensboro
Kampus Sepenuh masa August 2019 Amerika Syarikat Greensboro

Jabatan Ekonomi menawarkan PhD dalam bidang Ekonomi untuk individu yang ingin meneruskan pengajian mereka dalam bidang ekonomi digunakan di luar tahap sarjana dan untuk menjalankan penyelidikan mengenai isu-isu dasar yang berorientasikan bawah bimbingan fakulti dengan reputasi negara dalam kesihatan, buruh, ekonomi awam, dan alam sekitar kajian. Ia adalah satu program inovatif yang menyediakan pelajar dengan penguasaan kaedah empirikal dan analisis maju supaya mereka boleh menjalankan penyelidikan yang berkualiti tinggi dan menyumbang kepada asas pengetahuan dalam tetapan perniagaan, kerajaan, bukan keuntungan, dan penyelidikan. Jabatan menjalankan penyelidikan di peringkat kebangsaan yang diiktiraf yang menyokong program akademik, menggalakkan pemahaman ekonomi, dan menggalakkan pembangunan ekonomi di Triad dan negeri ini. Kelas di peringkat doktor falsafah adalah kecil, dan pelajar mendapat manfaat daripada interaksi langsung dan kerap dengan fakulti. Pelajar mula bekerja dalam penyelidikan gunaan awal dalam program mereka dan digalakkan untuk bekerjasama dengan fakulti untuk mengenalpasti masalah dasar mereka mahu menyiasat melalui disertasi. pelajar PhD kami sering bekerjasama dengan fakulti kepada penyelidikan dan penulis bersama kertas geran yang dibiayai untuk pembentangan di mesyuarat profesional serantau dan negara.

Phd dalam bidang ekonomi dan kewangan Islam

EUCLID (Euclid University)
Online Sepenuh masa Sambilan 2 - 4  Pendaftaran Terbuka Amerika Syarikat Washington Gambia Gambia Online + 3 lagi

EUCLID (Pôle Universitaire Euclide | Euclid University), sebuah organisasi antara kerajaan antarabangsa dengan mandat universiti, menawarkan untuk memilih pelajar daripada orang ramai yang luar (jarak atau dalam talian) program ijazah dipanggil EUCLID PhD dalam Perbankan dan Kewangan Islam.

PhD dalam Kewangan

University of Texas Arlington
Kampus Sepenuh masa August 2019 Amerika Syarikat Arlington

Jabatan Kewangan dan Harta Tanah mengakui kumpulan kohort pelajar doktoral dalam kewangan pada semester kejatuhan setiap tahun ganti. Saiz kumpulan bergantung kepada pembiayaan serta kumpulan pemohon berdaya saing. Para pelajar mengambil kursus kursus yang telah ditetapkan dalam bidang utama dan sokongan selama lebih kurang dua tahun, diikuti dengan peperiksaan lengkap secara lisan dan lisan.

Phd dalam bidang perakaunan dan kewangan

Unicaf University (MW)
Kampus Online Sepenuh masa Sambilan Pendaftaran Terbuka Amerika Syarikat New York Yunani Athens Romania Bucharest United Kingdom London Mesir Cairo Ghana Accra Malawi Lilongwe Mauritius Port Louis Kenya Nairobi Nigeria Lagos Somalia Mogadishu Zambia Lusaka Jordan Irbid Cyprus Cyprus Online + 27 lagi

Matlamat program PhD adalah untuk menyediakan generasi penyelidik terkemuka. PhD adalah satu program penyelidikan akademik yang berdikari bebas, disokong oleh satu pasukan penyelia yang membuat sumbangan asli kepada pengetahuan yang ditulis dalam disertasi yang boleh diterbitkan.