Filter
Doktor Falsafah
Afrika Selatan Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda PhD dalam Ekonometrik di Afrika Selatan

PhD adalah singkatan untuk Doktor Falsafah. Ijazah ini adalah satu program lepasan ijazah diserahkan kepada yang tinggi penyelidik pelajar tahap yang telah melakukan kajian yang mendalam dalam bidang tertentu atau tertakluk.

Ekonometrik menggunakan statistik, matematik, dan teori ekonomi untuk membantu mewujudkan model ekonomi difahami. Model-model ekonomi kemudiannya digunakan untuk membuat keputusan penting dasar ekonomi yang boleh memberi kesan kawasan yang lebih besar seperti pasar kewangan dan tenaga kerja. 

Sebuah negara yang terletak ke hujung selatan Afrika, Afrika Selatan, mempunyai budaya yang kaya yang anda tidak akan mendapatkan cukup sambil melawat atau belajar di sini. Bahasa-bahasa di sini termasuk Afrikaner dan Inggeris dan Belanda. Kehidupan kampus luas Universiti Afrika Selatan, Johannesburg Universiti atau mana-mana universiti lain akan menjadi fikiran bertiup. Anda akan suka berinteraksi dengan Bantus sini dan iklim tropika di rantau ini.

PhD dalam Ekonometrik di Afrika Selatan

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Ekonometrik, Afrika Selatan

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
University of Johannesburg

Calon harus mengembangkan kecekapan maju dalam penguasaan, tafsiran, pemahaman, analisis, dan penerapan teknik ekonometrik. Calon yang layak harus menunjukkan bukti kerja ... [+]

Calon harus mengembangkan kecekapan maju dalam penguasaan, tafsiran, pemahaman, analisis, dan penerapan teknik ekonometrik. Calon yang layak harus menunjukkan bukti kerja saintifik yang asli dan bebas. Calon pelajar mesti menyediakan cadangan penyelidikan melalui perundingan dengan ahli kakitangan Jabatan Ekonomi dan Ekonometrik. Sebaik sahaja keputusan telah dibuat bahawa cadangan itu telah diterima, calon pelajar akan dibenarkan mendaftar untuk ijazah.

Keperluan kemasukan: Calon yang memiliki kelayakan sarjana yang berpusat di universiti di peringkat NQF NQF 9 / Lama NQF 8 mungkin memohon kemasukan ke kelayakan ini. Selain itu, sebarang kelayakan lain yang berkaitan dengan tahap kecekapan minimum khusus program pada peringkat NQF Baru 9 / Lama NQF 8 dan pengalaman berkaitan yang dianggap relevan dan mencukupi oleh Jabatan Ekonomi dan Ekonometrik. Penyempurnaan pendaftaran untuk program (dan / atau pendaftaran berterusan) tertakluk kepada pemohon yang mematuhi keperluan khusus jabatan. Keperluan seperti itu biasanya termasuk kerja persediaan yang membawa kepada cadangan penyelidikan yang diluluskan oleh jabatan. Contoh-contoh kerja persediaan yang mungkin adalah pra-bacaan, kajian literatur, pembangunan konsep, dan kejayaan menyelesaikan kursus pendek yang bertujuan untuk kemahiran dan / atau perkembangan pengetahuan. Calon juga mungkin diperlukan untuk berjaya mempertahankan cadangan penyelidikan mereka pada sesi perbincangan khas.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu