Filter
Doktor Falsafah
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 2 PhD dalam Ekonometrik 2019/2020

Pelajar yang berminat untuk mendapat rangsangan terbaik untuk kerjaya mereka yang mungkin boleh mempertimbangkan untuk mengejar PhD. Bentuk kejayaan tertinggi akademik dalam kebanyakan bidang, graduan dapat melompat terus ke dalam kerjaya maju. Tiga tahun penyelidikan sengit biasanya perlu.

Apa yang PhD dalam Ekonometrik? Bidang pengajian ini memberi tumpuan terutamanya kepada banyak disiplin yang sama sebagai program ekonomi tradisional, walaupun ia juga menggabungkan sistem maklumat dan analisis data. Pelajar belajar mikroekonomi gunaan, sains komputer, kajian aktuari, dan makroekonomi empirikal untuk menjadi lebih biasa dengan dasar ekonomi dan amalan. Ekonometrik adalah satu bidang yang berharga yang mempunyai aplikasi dalam syarikat-syarikat besar dan organisasi kerajaan.

Dengan melengkapkan program PhD, anda sedang menyediakan diri anda untuk berjaya dalam kerjaya anda.Ia adalah mungkin untuk melangkau beberapa tahun memajukan melalui jawatan, dan anda boleh meneruskan jawatan yang lebih tinggi yang hanya boleh didapati kepada pemegang PhD. Selain itu, anda boleh mendapat gaji yang lebih tinggi.

Sebelum anda mendaftar dalam program PhD ekonometrik Penyelidikan apa yang tuisyen dan yuran akan. Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi kos program ini, seperti sekolah dan negara di. Atas sebab ini, kos PhD dalam Ekonometrik berbeza-beza.

Sama seperti dengan semua disiplin ekonomi, belajar ekonometrik membolehkan pelajar untuk memasuki kerjaya dalam kewangan, logistik, perdagangan antarabangsa, insurans, pemasaran dan perakaunan korporat. Dengan mengkaji ekonometrik khusus, bagaimanapun, anda adalah amat sesuai untuk memasuki kedudukan sebagai pengurus penganalisis atau sistem, bekerja dengan komputer dan sistem komputer untuk membantu perniagaan dalam membuat pengiraan dan membaca trend ekonomi untuk mendapat kelebihan dalam pasaran.

Jika anda sudah bersedia untuk mula bekerja ke arah PhD dalam Ekonometrik, mula dengan mencari program anda. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

2 Hasil dalam Ekonometrik

Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Program ini berdasarkan latar belakang matematik, yang melibatkan teori kebarangkalian, proses stokastik, statistik matematik dan pengiraan, pengoptimuman, ekonomi, penye ... [+]

Program ini berdasarkan latar belakang matematik, yang melibatkan teori kebarangkalian, proses stokastik, statistik matematik dan pengiraan, pengoptimuman, ekonomi, penyelidikan operasi, matematik kewangan dan insurans. Kerja kreatif yang disambungkan diwakili terutamanya oleh penyelidikan matematik asas, dan sebahagiannya oleh aplikasi, contohnya dalam kewangan dan insurans. Para pelajar kedoktoran meningkatkan pengetahuan mereka dalam kursus dan seminar lanjutan, mengikut rancangan kajian mereka masing-masing. Di bawah pengawasan penasihat mereka, mereka menyediakan kerja penyelidikan dalam topik tertentu dan menerbitkan hasilnya dan membentangkannya pada persidangan saintifik. Cawangan kajian akan menyediakan pakar yang boleh menjadi pengganti profesor fakulti, yang lain akan mendapat keuntungan dari pemikiran matematik mereka dalam amalan.... [-]

Republik Czech Prague
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Calon harus mengembangkan kecekapan maju dalam penguasaan, tafsiran, pemahaman, analisis, dan penerapan teknik ekonometrik. Calon yang layak harus menunjukkan bukti kerja ... [+]

Calon harus mengembangkan kecekapan maju dalam penguasaan, tafsiran, pemahaman, analisis, dan penerapan teknik ekonometrik. Calon yang layak harus menunjukkan bukti kerja saintifik yang asli dan bebas. Calon pelajar mesti menyediakan cadangan penyelidikan melalui perundingan dengan ahli kakitangan Jabatan Ekonomi dan Ekonometrik. Sebaik sahaja keputusan telah dibuat bahawa cadangan itu telah diterima, calon pelajar akan dibenarkan mendaftar untuk ijazah.

Keperluan kemasukan: Calon yang memiliki kelayakan sarjana yang berpusat di universiti di peringkat NQF NQF 9 / Lama NQF 8 mungkin memohon kemasukan ke kelayakan ini. Selain itu, sebarang kelayakan lain yang berkaitan dengan tahap kecekapan minimum khusus program pada peringkat NQF Baru 9 / Lama NQF 8 dan pengalaman berkaitan yang dianggap relevan dan mencukupi oleh Jabatan Ekonomi dan Ekonometrik. Penyempurnaan pendaftaran untuk program (dan / atau pendaftaran berterusan) tertakluk kepada pemohon yang mematuhi keperluan khusus jabatan. Keperluan seperti itu biasanya termasuk kerja persediaan yang membawa kepada cadangan penyelidikan yang diluluskan oleh jabatan. Contoh-contoh kerja persediaan yang mungkin adalah pra-bacaan, kajian literatur, pembangunan konsep, dan kejayaan menyelesaikan kursus pendek yang bertujuan untuk kemahiran dan / atau perkembangan pengetahuan. Calon juga mungkin diperlukan untuk berjaya mempertahankan cadangan penyelidikan mereka pada sesi perbincangan khas.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu