PHDSTUDIES

2 PhD dalam Dasar Pendidikan 2020/2021

PhD adalah tahap pendidikan tertinggi yang dapat diterima pelajar. Ia bermaksud Doktor Falsafah. Program-program boleh didapati dalam pelbagai bidang akademik yang luas. Calon mesti mengemukakan disertasi, tesis atau projek dan mempertahankan kerja mereka di hadapan panel pakar.

Apakah PhD dalam Dasar Pendidikan? Kebanyakan program membenarkan para pelajar untuk mengikuti kursus pengajian secara individu yang mencerminkan minat mereka dalam dasar pendidikan. Penyelidikan dan kursus biasanya memfokuskan pada topik seperti sosiologi pendidikan, analisis statistik, pemeriksaan kes kajian, pembangunan kanak-kanak dan politik dan ekonomi dasar pendidikan. Untuk melengkapkan ijazah mereka, pelajar mungkin perlu menulis kertas kelayakan yang penting dan menyelesaikan disertasi mengenai isu pendidikan.

Program PhD cenderung melengkapkan pelajar dengan kemahiran yang tidak ternilai. Doktor Falsafah dalam Dasar Pendidikan cenderung untuk membantu individu menjadi penyampai bertulis dan lisan yang lebih baik. Graduan juga boleh membangunkan pengurusan projek dan kemahiran organisasi. Ini semua kelihatan baik pada resume. Pelajar juga boleh mendapatkan kemahiran ini untuk kehidupan peribadi mereka.

Program PhD dalam program Pendidikan ditawarkan di seluruh dunia. Kerana PhD memerlukan banyak kajian bebas, tidak ada dua program yang sama, jadi kos boleh berubah-ubah. Hubungi universiti untuk maklumat lebih lanjut.

Suatu PhD dalam Dasar Pendidikan boleh menyediakan seseorang untuk beberapa pekerjaan yang berbeza di dalam dan di luar akademik. Individu mungkin ingin mencari pekerjaan sebagai guru postecondary, kepala sekolah atau pengurus latihan. Graduan juga boleh mencari jawatan sebagai pentadbir sekolah atau penyelidik pendidikan. Di luar pendidikan, seseorang mungkin mencari kerjaya sebagai pelobi atau dengan agensi kerajaan yang mempengaruhi dasar pendidikan.

Banyak PhD dalam program Dasar Pendidikan boleh didapati dalam format dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

2 Hasil dalam Dasar Pendidikan Filter

Ph.D. dalam Pendidikan

Nazarbayev University
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
4 tahun
English
Kampus

Nazarbayev University Graduate School of Education Ph.D. program ini menggabungkan kerja kursus intensif, satu modul di salah satu universiti rakan kongsi (University of Cambr ...

Baca lebih lanjut

Doktor falsafah (ph.d.) kepimpinan pendidikan, dasar & undang-undang

Alabama State University The Harold Lloyd Murphy Graduate School
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
3&nbsp;-&nbsp;8 tahun
English
Kampus

Program Doktor Falsafah dalam Kepimpinan Pendidikan, Dasar, dan Undang-undang akan menyediakan pendidik profesional untuk menjadi sebahagian daripada barisan hadapan melalui a ...

Baca lebih lanjut