Filter
Doktor Falsafah
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik PhD dalam Dasar Ekonomi 2019/2020

Selepas memperoleh ijazah dari tahap lebih rendah, ia adalah mungkin untuk pelajar untuk terus belajar dan menyiapkan PhD, yang melihat kebanyakan bidang seperti tahap tertinggi dengan pencapaian akademik. Pelaksanaan ini juga boleh membuka kerjaya yang paling bermanfaat meningkatkan yang mungkin.

Apa yang PhD dalam Dasar Ekonomi? Dengan mengkaji dasar ekonomi, pelajar menjadi rapat akrab dengan kaedah-kaedah dan peraturan-peraturan yang mengawal ekonomi di dunia. fokus lanjut boleh diletakkan di atas ekonomi kewangan antarabangsa atau lebih kecil-besaran, dan bidang pengajian termasuk mikroekonomi, makroekonomi dan kewangan umum. Memperoleh PhD lazimnya memerlukan tiga tahun yang ketat mengkaji dan penciptaan tesis.

Selepas memperoleh PhD, terdapat banyak manfaat kerjaya yang anda boleh menikmati. Anda boleh memasukkan lebih jawatan maju dan dapatkan lebih tinggi gaji itu. Ia juga mungkin untuk memasukkan kedudukan yang tinggi lebih cepat dengan menghapuskan tahun kemajuan perlahan.

Kerana kos memperoleh PhD yang berbeza sebanyak program ijazah yang mungkin, ia adalah bijak untuk penyelidikan program pilihan anda sebelum mendaftar. sekolah yang anda pilih dan negara di akan mempengaruhi tuisyen dan yuran yang anda boleh mengharapkan untuk membayar untuk melengkapkan program ini.

Banyak syarikat yang berurusan dengan ekonomi dan kewangan memerlukan profesional yang pakar dalam dasar ekonomi untuk perundingan, analisis, dan kepimpinan. Ia adalah mungkin untuk bekerja di sektor swasta sebagai pakar kewangan, ketua jabatan, penganalisis, pengurus, atau perunding. Sebaliknya, ia adalah mungkin untuk bekerja dengan pencipta dasar dan membantu menguruskan ekonomi secara langsung. Akhirnya, dengan PhD, ia adalah mungkin untuk masuk ke dalam bidang pendidikan dan mengajar pelajar tentang dasar ekonomi.

Untuk bermula pada PhD anda, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Dasar Ekonomi

University of Pardubice

Program pengajian kedoktoran Ekonomi Wilayah dan Awam melatih para pelajar untuk menjadi pakar dalam bidang dan untuk mengambil bahagian dalam dan mengurus ekonomi dalam ... [+]

Fakulti Ekonomi dan PentadbiranBidang Pengajian: Ekonomi Wilayah dan AwamProgram Pengajian: Dasar Ekonomi dan PentadbiranBentuk pembelajaran: Part-time / Full-timeTempoh standard pengajian: 3 tahunBilangan kredit ECTS yang diperuntukkan: 180Keperluan pengijazahan: Peperiksaan Doktor Negeri dan pertahanan tesis Doktor FalsafahYuran pengajian (setiap tahun akademik): Maksimum 3,500 EUR

Program pengajian kedoktoran Ekonomi Wilayah dan Awam melatih para pelajar untuk menjadi pakar dalam bidang dan untuk mengambil bahagian dalam dan mengurus ekonomi dalam sektor awam dan dalam pembangunan serantau. Graduan memperoleh pengetahuan mendalam tentang ekonomi, ekonomi dan pengurusan dengan penekanan kepada sektor awam dan kerja serantau. Graduan bekerja dalam jawatan pengurusan tertinggi dalam bidang pentadbiran awam, pentadbiran negeri, di majlis perbandaran serantau, dan di sektor ekonomi sektor awam. Sesetengah graduan mencari karier di badan dan institusi EU.... [-]

Republik Czech Pardubice II
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu