PHDSTUDIES.COM.MY

PhD dalam Creative Arts

Terbaik PhD dalam Creative Arts 2019

Pendapatan Ph.D. boleh dilakukan dalam masa dua tahun, dan pelbagai pengetahuan dan pengalaman yang diperoleh boleh digunakan dengan baik untuk dekad akan datang. Ini tahap maju boleh membuat perubahan yang besar dalam keupayaan anda untuk mencari sesuatu tugas melakukan yang anda menikmati.

Apakah Ph.D. dalam Seni Kreatif? Ini ijazah lanjutan mewakili tahap tertinggi pendidikan anda boleh mencapai. Dengan memberi tumpuan kepada bidang seni kreatif, individu boleh menumpukan pengajian mereka dalam satu kawasan pilihan mereka, seperti seni bina, lukisan, lukisan, ukiran, atau sederhana lain. Pelajar kemudian bekerja untuk membangunkan kemahiran dan pengetahuan mereka di kawasan itu setakat yang lebih besar. Walau bagaimanapun, anda perlu menerima ijazah sarjana muda dan sarjana sebelum bermula program kedoktoran anda.

Manfaat memperoleh Doktor Falsafah dalam Seni Kreatif adalah luas dan pelbagai.Individu sering belajar untuk bekerjasama dengan orang lain kerana mereka projek-projek yang lengkap dan menyediakan pameran, dan mereka biasanya membangunkan kemahiran komunikasi yang lebih baik kerana mereka membincangkan projek dan idea-idea mereka dengan profesor dan pelajar.

Kos memperoleh ijazah doktor falsafah dalam seni kreatif boleh berbeza-beza bagi setiap pelajar dan bergantung kepada pelbagai faktor. Pelajar digalakkan untuk mendapatkan bantuan kewangan, biasiswa, dan cara-cara ekonomi yang lain untuk membantu mengimbangi kos memperoleh doktor falsafah mereka.

Menerima Ph.D. dalam Seni Kreatif boleh membuka pintu kepada banyak peluang pekerjaan. Graduan boleh memilih untuk bekerja sebagai kurator di muzium seni dan institusi kebudayaan, atau sebagai pengarah untuk studio seni menyelia pameran seni. Individu yang telah memperoleh ijazah lanjutan ini juga boleh memilih untuk kembali ke pendidikan tinggi dan menyertai fakulti kolej atau universiti sebagai mengajar kelas profesor profesor atau pembantu dalam seni kreatif.

Memperoleh Doktor Falsafah dalam seni kreatif boleh membantu graduan mencari kerjaya yang berjaya dan bermanfaat. Jika anda ingin memulakan ijazah doktor anda dengan segera, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

1 Hasil dalam Creative Arts

Doktor Seni Kreatif

University of Technology Sydney
Campus Sepenuh masa Sambilan 4 - 8  January 2020 Australia Sydney + 1 lagi

Doktor Seni Kreatif (DCA) adalah untuk graduan yang mempunyai rekod pencapaian yang signifikan dalam media dan / atau seni kreatif, dan yang ingin melakukan penyelidikan yang besar dalam bidang media dan pengeluaran kreatif. Ijazah diberikan kepada calon yang, melalui siasatan asal, membuat sumbangan tersendiri dan penting kepada pengetahuan dalam seni kreatif. Ia memberi peluang kepada mereka yang mahukan pengetahuan, penyelidikan dan amalan kreatif yang canggih berkaitan dengan industri kreatif yang baru muncul di peringkat tempatan dan antarabangsa.