Filter
Doktor Falsafah
Australia Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda PhD dalam Creative Arts di Australia

A PhD, juga dikenali sebagai Doktor Falsafah, adalah ijazah kedoktoran yang dianugerahkan oleh universiti akademik yang telah memenuhi semua kelayakan yang diperlukan dan kini boleh dianggap doktor dalam bidang akademik masing-masing.

Bagi mereka yang berminat dalam seni, muzik, tarian, atau drama, kajian seni kreatif mungkin sesuai. Kajian-kajian ini direka untuk mengajar para pelajar bukan sahaja asas-asas bidang kreatif yang dipilih tetapi juga peluang perniagaan dan pekerjaan yang tersedia.

Australia mempunyai pendidikan yang lebih tinggi subsidi untuk pelajar yang mengikuti program ijazah sarjana muda. Mereka juga memberikan pinjaman dan geran untuk pelajar pasca siswazah. Pengajian tinggi bermula di peringkat ijazah sarjana muda untuk ijazah kedoktoran yang ditawarkan dalam mana-mana bidang pengajian.

PhD dalam Creative Arts di Australia

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Creative Arts, Australia

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
University of Technology Sydney

Doktor Seni Kreatif (DCA) adalah untuk graduan yang mempunyai rekod pencapaian yang signifikan dalam media dan / atau seni kreatif, dan yang ingin melakukan penyelidikan ... [+]

Ijazah penyelidikan yang ditawarkan oleh Fakulti Seni dan Sains Sosial sangat berharga bagi mereka yang ingin mengejar kerjaya akademik, kerjaya dalam penyelidikan atau amalan profesional yang lebih maju.

[-]
Australia Sydney
January 2020
Sepenuh masa
Sambilan
4 - 8 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu