PHDSTUDIES

3 PhD dalam Botani 2020/2021

A Ijazah Doktor Falsafah, biasanya disingkat PhD, adalah salah satu daripada ijazah universiti tertinggi yang boleh dicapai. Biasanya selesai selepas enam hingga sepuluh tahun kajian, tahap ini ditawarkan oleh beratus-ratus institusi pengajian tinggi di seluruh dunia dan boleh diceburi dalam pelbagai bidang mata pelajaran yang berbeza, termasuk tumbuh-tumbuhan dan botani.

Tetapi apa yang PhD dalam Botany? Ijazah ini melibatkan kajian tumbuh-tumbuhan dan termasuk berpuluh-puluh bidang pengajian yang berbeza. Pelajar dapat belajar mengenai anatomi tumbuhan, taksonomi, fisiologi, biokimia, patologi, genetik, bioteknologi, ekologi, mikrobiologi, dan pengenalan. Mereka boleh memilih untuk memberi tumpuan kepada sesuatu jenis tumbuhan, seperti pokok-pokok, rumput, bunga, alga, rumpai laut, tanaman, anggur, atau semak. Pelajar PhD yang dikehendaki untuk memilih kawasan fokus yang sangat khusus atau untuk menyiapkan projek disertasi atau penyelidikan semasa mereka belajar.

Pelajar akan mendapati bahawa terdapat banyak kelebihan untuk mendapatkan PhD.Untuk satu, ijazah ini membolehkan graduan hak untuk dipanggil sebagai "Doktor." Bagi yang lain, terdapat banyak peluang kerjaya yang ada kepada mereka yang memiliki PhD. Ijazah ini boleh meningkatkan kuasa pendapatan, meningkatkan pengetahuan tentang bidang tertentu, dan membina kehidupan dan kerjaya kemahiran penting.

Setiap universiti akan mempunyai program PhD yang berbeza, dan oleh itu kos mencapai PhD boleh berbeza-beza secara meluas. Faktor-faktor seperti kredit pemindahan dan bahan-bahan kelas lagi boleh merumitkan harga akhir. Pelajar perlu berhati-hati penyelidikan institusi pilihan mereka untuk menentukan sama ada mereka adalah sesuai, kewangan bercakap, sebelum mereka mendaftar.

Mereka yang mencapai PhD di Botany boleh mengejar beberapa kerjaya yang berbeza. Mereka boleh bekerja dalam sektor pertanian atau pengeluaran makanan, membantu untuk menjana produk tumbuhan dan meningkatkan bekalan makanan, atau bekerja untuk agensi-agensi kerajaan.Ramai pemegang PhD, bagaimanapun, memilih untuk kekal dalam bidang akademik, menjadi penyelidik dan pelajar pengajaran mengenai bidang mereka.

Mula bekerja ke arah ijazah PhD anda hari ini. Sekolah di seluruh dunia menawarkan program-program PhD, dan banyak menawarkan pilihan kelas dalam talian bagi mereka yang memerlukan jadual yang fleksibel atau tidak terletak berhampiran universiti. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

3 Hasil dalam Botani Filter

Ph.D. dalam Botany

Charles University Faculty of Science
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
4 tahun
English
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Kampus
Online

Bidang botani merangkumi semua sains organisma tumbuhan termasuk mycology. Pelajar biasanya mengkhususkan diri dalam salah satu bidang berikut: (i) sistematik, pengedaran, dan ...

Baca lebih lanjut

PhD dalam Botany

University of Johannesburg
Doktor Falsafah
Jan 2021
<
Sepenuh Masa
<
3&nbsp;-&nbsp;6 tahun
English
Kampus

Tujuan dari Ph.D. dalam Botany adalah untuk menyediakan pelajar-pelajar yang berkelayakan dengan pemahaman yang mendalam dan pengetahuan bersepadu teori lanjutan yang sesuai d ...

Baca lebih lanjut

Ph.D. dalam Anatomi Loji dan Fisiologi

Charles University Faculty of Science
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
4 tahun
English
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Kampus
Online

Lulusan mempunyai pengetahuan umum mengenai keadaan semasa biologi tumbuhan eksperimen, yang fokusnya terletak pada fungsi dan struktur hayat tumbuhan, mekanisme isyarat dan p ...

Baca lebih lanjut