PHDSTUDIES

PhD dalam Bioteknologi di Republik Czech

PhD boleh berbeza-beza bergantung kepada institusi dan negara di mana ia dianugerahkan. Kebanyakan sarjana mengejar PhD kerana motivasi yang kuat untuk menyumbang kepada masyarakat akademik dan juga rasa ingin tahu benar tentang bidang pilihan pengajian. 

 

Bioteknologi merupakan kawasan yang mencabar yang menggabungkan sains dan kejuruteraan konsep. Pelajar yang mengikuti laluan pendidikan ini mungkin akan mendapat pengetahuan dalam bidang mikrobiologi, kimia, genetik, biologi sel, bioetika, pengklonan gen, bioinstrumentation, bioinformatik, genomik, dan biometrik.

Republik Czech adalah di tengah-tengah Eropah merupakan jiran Slovakia, Austria, Jerman dan Poland. Universiti Czech menawarkan reputasi lama dan pengkhususan menarik.

PhD dalam Bioteknologi di Republik Czech

2 Hasil dalam Bioteknologi, Republik Czech Filter

PhD dalam Biomekanik

Charles University Faculty of Physical Education and Sport
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
4 tahun
English
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Kampus
Online

Biomekanik adalah bidang sains antara disiplin yang berdasarkan pengetahuan tentang anatomi dan biokimia, memperkatakan struktur mekanik dan tingkah laku mekanik sistem hidup ...

Baca lebih lanjut

Phd dalam kimia bioanalitikal

Charles University Faculty of Pharmacy
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
4 tahun
English
Kampus

Cara yang memainkan peranan penting yang digunakan dalam analisis kualitatif dan kuantitatif, kaedah pemisahan, pemprosesan bahan biologi.

Baca lebih lanjut