PHDSTUDIES

3 PhD dalam Biosains 2020/2021

Menghadapi Doktor Falsafah (PhD) menyediakan pelajar dengan tahap pendidikan dan cara yang paling tinggi dalam bidang tertentu. Ijazah ini memerlukan penyelidikan dan pembentangan yang luas mengenai penemuan baru mengenai subjek tertentu, membolehkan seorang pelajar diiktiraf sebagai pakar dalam bidangnya.

Apakah PhD dalam Biosains? PhD dalam Bioscience melengkapkan pelajar dengan kemahiran dalam penyelidikan makmal dan aplikasi praktikal metodologi. Melalui ijazah ini, para pelajar boleh mengambil bahagian dalam kuliah, seminar, dan sesi makmal untuk mendapatkan pemahaman penuh tentang biologi selular dan molekul, agrobiosciences, dan fizik. Pelajar boleh memilih untuk mengkhusus dalam pelbagai bidang termasuk bioengineering, biologi sel dan molekul, pengeluaran tanaman, dan hortikultur antara lain. Dengan pelbagai minat yang ada, pelajar boleh dipadankan dengan penasihat untuk panduan yang betul.

PhD dalam Biosains memberikan peluang yang unik dalam tenaga kerja. Individu adalah penyelidik profesional pada akhir peringkat mereka, mampu dengan jelas dan berkesan menyampaikan titik mereka, bersama-sama dengan kemahiran analisis yang kuat dan mata untuk terperinci.

Memperolehi PhD dalam Biosains biasanya mengambil masa tiga tahun, dan kosnya berbeza dari sekolah ke sekolah. Adalah penting untuk memastikan ia adalah program yang tepat dengan meneliti kedua-dua sekolah dan program yang ditawarkan.

Terdapat banyak peluang untuk individu dengan PhD dalam Biosains. Sudah tentu, laluan akademik dan menjadi profesor. Atau ada pilihan untuk menjadi penyelidik dengan syarikat biosains, makanan, atau teknologi. Terdapat juga peluang untuk pakar data dan pakar teknikal dalam industri sains. Dengan kemahiran berkomunikasi yang diperoleh dari program ini, ia juga mungkin untuk masuk ke kewartawanan atau penerbitan, terutamanya syarikat saintifik atau perubatan. Ijazah ini membuka banyak peluang untuk kerjaya yang berpotensi.

Universiti di seluruh dunia menawarkan PhD dalam Biosains, tetapi jika anda lebih memilih jadual yang lebih fleksibel, pertimbangkan untuk mengambil kursus dalam talian dari pelbagai institusi. Untuk meningkatkan pendidikan anda, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

 

 

 

 

 

3 Hasil dalam Biosains Filter

Doktor dalam Biosains

Universidad de Sonora
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
4 tahun
Sepanyol
Kampus

Objektif Umum: Melatih penyelidik peringkat tinggi untuk menjalankan penyelidikan saintifik dan teknologi secara bebas, dengan kapasiti yang luas untuk menyumbang kepada penye ...

Baca lebih lanjut

Doktor Falsafah dalam Biosistem dan Biodiversiti

University of Lethbridge
Doktor Falsafah
<
48 bulan
English
Kampus

Ph.D. dalam Biosystems dan Biodiversiti disampaikan oleh Fakulti Seni dan Sains. Pelajar dalam program ini biasanya diselia oleh ahli Fakulti dalam jabatan / kawasan yang meny ...

Baca lebih lanjut

Ph.D. dalam Biosains

King Abdullah University of Science and Technology
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
30&nbsp;-&nbsp;42 bulan
English
Kampus

Program biosains memainkan peranan utama dalam menangani banyak cabaran global yang ditangani oleh KAUST, dengan penekanan umum terhadap apa yang kita maksudkan dalam Biologi ...

Baca lebih lanjut