close

Penapis

Lihat Hasil

PhD dalam Biologi Alam Sekitar 2021

Para pelajar PhD memandu masa depan bidang mereka dengan menjalankan kajian menyeluruh dan asli sepanjang tiga hingga enam tahun. Dalam kebanyakan kes, pelajar dikehendaki mempertahankan penyelidikan mereka sebelum panel pakar sebelum mendapat ijazah mereka. Apakah PhD dalam Biologi Alam Sekitar? Bidang biologi alam sekitar adalah pelbagai dan boleh berubah secara signifikan antara program, wala… Baca lebih lanjut

Para pelajar PhD memandu masa depan bidang mereka dengan menjalankan kajian menyeluruh dan asli sepanjang tiga hingga enam tahun. Dalam kebanyakan kes, pelajar dikehendaki mempertahankan penyelidikan mereka sebelum panel pakar sebelum mendapat ijazah mereka.

Apakah PhD dalam Biologi Alam Sekitar? Bidang biologi alam sekitar adalah pelbagai dan boleh berubah secara signifikan antara program, walaupun kebanyakan pelajar menawarkan pilihan untuk memberi tumpuan kepada zoologi, biologi marin, biologi tumbuhan, atau ekologi sebagai khusus. Penyelidikan biasanya dijalankan di dalam medan dan bukannya di makmal, walaupun ramai pelajar boleh membahagikan masa mereka di antara keduanya kerana mereka mempelajari organisma di dalam kawasan penyelidikan mereka dan bekerja untuk menilai secara ilmiah hubungan di antara mereka. Walaupun banyak universiti yang lebih besar boleh menawarkan pelajar pelbagai trek, sekolah atau jabatan yang lebih kecil sering merangka kurikulum mereka berdasarkan apa yang tempatan ke kawasan itu, seperti kehidupan laut atau kehidupan tumbuhan.

Meneliti biologi alam sekitar sering menanamkan pelajar dengan kemahiran yang diperlukan untuk menjalankan penyelidikan lapangan dan menganalisis secara biokimia pelbagai jenis spesimen. Diambil bersama pelajar kemahiran organisasi yang unggul cenderung untuk mendapatkan, kebolehan ini dapat menjadikan pelajar sangat menarik untuk majikan masa depan.

Di antara caj yang berpotensi lain, pelajar mungkin perlu membayar yuran makmal dan peralatan tambahan yang dikaitkan dengan penyelidikan PhD mereka. Untuk mengetahui jika program faedah termasuk yuran tambahan di luar tuisyen, hubungi sekolah secara langsung untuk maklumat lanjut.

Profesor sains alam sekitar, ahli biologi alam sekitar, ahli botani pemuliharaan, ahli biologi hidupan liar, ahli biologi perikanan, dan ahli biologi sumber semua tajuk kerjaya biasa yang dipegang oleh mereka yang mempunyai PhD dalam Biologi Alam Sekitar. Pelbagai pilihan pekerjaan yang tersedia untuk graduan bergantung pada kepakaran mereka, dengan mereka yang bersandar ke sains sawan sering meneroka kedudukan yang berkaitan dengan zoologi, seperti penjaga zoo dan saintis ternak, dan mereka yang menunjuk ke arah biologi marin atau tumbuhan yang mengejar kerjaya dalam industri pertanian atau akuatik.

PhD jarang didapati secara dalam talian sepenuhnya, walaupun sesetengah program mungkin membenarkan pelajar menyelaraskan penyelia penyelidikan secara dalam talian dengan mengejar trek bukan tesis. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
University of Southern California
Los Angeles Selatan, Amerika Syarikat

Dalam Biologi Alam Sekitar Laut, Ph.D. program mengkaji organisma laut, interaksi mereka dalam ekosistem laut yang kompleks, dan sifat masyarakat yang muncul akibat interaksi ... +

Dalam Biologi Alam Sekitar Laut, Ph.D. program mengkaji organisma laut, interaksi mereka dalam ekosistem laut yang kompleks, dan sifat masyarakat yang muncul akibat interaksi ini. Berdasarkan reka bentuk dan keperluan, karya ini merangkumi kajian di semua peringkat organisasi biologi, serta penyelidikan mengenai persimpangan antara aktiviti organisma dan dunia abiotik. -
Doktor Falsafah
English
Sep 2021
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini