close

Penapis

Lihat Hasil

PhD dalam Bahasa Korea 2021/2022

  Pakar dalam subjek boleh memegang PhD. Ijazah ini adalah kelayakan utama dalam mata pelajaran akademik dan melibatkan kelas khusus dan penyelidikan yang ditujukan kepada penerbitan. Graduan harus bersedia untuk membuat sumbangan besar kepada disiplin. Apakah PhD dalam bahasa Korea? Ijazah ini melibatkan kajian terperinci mengenai bahasa Korea. Kebanyakan pelajar kedoktoran dalam bidang ini… Baca lebih lanjut

Pakar dalam subjek boleh memegang PhD. Ijazah ini adalah kelayakan utama dalam mata pelajaran akademik dan melibatkan kelas khusus dan penyelidikan yang ditujukan kepada penerbitan. Graduan harus bersedia untuk membuat sumbangan besar kepada disiplin.

Apakah PhD dalam bahasa Korea? Ijazah ini melibatkan kajian terperinci mengenai bahasa Korea. Kebanyakan pelajar kedoktoran dalam bidang ini sudah membaca dan bercakap Korea dan mungkin terlibat dalam kajian kebudayaan, sastera atau linguistik ketika mengikuti gelar sarjana atau sarjana mereka. Kajian pada tahap kedoktoran cenderung terdiri daripada analisis sosiolinguistik lanjutan penggunaan atau terjemahan teks.

Kajian lanjutan di Korea menggalakkan pelajar untuk membangunkan kemahiran yang berkaitan dengan perkembangan peribadi dan profesional. Pelajar mendapat kepakaran dalam komunikasi, menerjemahkan antara bahasa dan pemikiran metodis yang membolehkan mereka menyumbang kepada perbualan antarabangsa mengenai isu-isu budaya dan geopolitik.

Harga PhD berbeza-beza berdasarkan tempoh masa yang diperlukan untuk memperoleh ijazah dan universiti yang dihadiri oleh pelajar. Adalah satu idea yang baik untuk melihat purata tempoh pengajian dan mengira jumlah kos tuisyen ketika membandingkan sekolah. Pembiayaan mungkin tersedia melalui sumber jabatan atau luaran yang menyokong kajian lanjutan dalam bahasa ini.

Banyak profesi terbuka kepada pakar bahasa dengan PhD dalam bahasa Korea. Sama ada graduan bekerja di Korea atau dengan syarikat-syarikat Korea atau wakil-wakil di tempat lain, terdapat permintaan penterjemah ahli yang mampu mengendalikan perbendaharaan kata teknikal dan lain-lain khusus. Pemegang Ijazah juga boleh menemui kerja dalam bidang diplomasi atau agensi kerajaan sebagai jurubahasa yang menerjemahkan bahasa Korea yang diucapkan dan ditulis. Ramai graduan mengajar sebagai profesor di universiti atau sekolah lain.

Program PhD di Korea boleh didapati di seluruh dunia dan dalam talian. Pelajar harus mempertimbangkan pilihan mereka dan menentukan universiti mana yang paling sesuai untuk mengikuti ijazah lanjutan. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
$format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
  • Popular Terkini Tajuk
  • Popular
  • Terkini
  • Tajuk
SOAS University of London
London, United Kingdom

Jabatan ini dapat menyelia MPhil dan PhD derajat dengan penyelidikan dan tesis dalam pelbagai subjek budaya dan bahasa. Mahasiswa penyelidikan yang berhasrat tidak boleh dikeh ... +

Jabatan ini dapat menyelia MPhil dan PhD derajat dengan penyelidikan dan tesis dalam pelbagai subjek budaya dan bahasa. Mahasiswa penyelidikan yang berhasrat tidak boleh dikehendaki untuk mengehadkan topik pilihan mereka kepada yang ditunjukkan terhadap nama-nama kakitangan semasa (pelajar pascasiswazah baru-baru ini telah mengerjakan pelbagai topik termasuk pawagam Jepun, teks Kabuki, linguistik dan kesusasteraan Jepun moden, Meiji teks sejarah, linguistik dan kesusasteraan Korea, sejarah kolonial Korea dan abad kelapan belas). Penyelidikan yang dijalankan di peringkat MPhil dan PhD adalah berdasarkan bahan sastera, dokumentari, dan arkib yang terdapat di SOAS dan juga berkumpul semasa kerja lapangan di Jepun dan Korea. -
Sarjana Doktor Falsafah
Sepenuh Masa
Separuh masa
3 tahun
English
Kampus