close

Penapis

Lihat Hasil

PhD dalam Bahasa Jepun 2021/2022

Doktor Falsafah adalah penghargaan yang paling berprestij yang dianugerahkan oleh banyak universiti di seluruh dunia. Untuk mendapatkan ijazah kedoktoran, ijazah sarjana dalam bidang yang berkaitan biasanya diperlukan bersama-sama surat cadangan, pernyataan peribadi, dan penyelidikan yang dicadangkan. Pelajar PhD biasanya menumpukan pada aspek penyelidikan akademik, mewujudkan tesis asal atau dis… Baca lebih lanjut

Doktor Falsafah adalah penghargaan yang paling berprestij yang dianugerahkan oleh banyak universiti di seluruh dunia. Untuk mendapatkan ijazah kedoktoran, ijazah sarjana dalam bidang yang berkaitan biasanya diperlukan bersama-sama surat cadangan, pernyataan peribadi, dan penyelidikan yang dicadangkan. Pelajar PhD biasanya menumpukan pada aspek penyelidikan akademik, mewujudkan tesis asal atau disertasi yang layak untuk jurnal yang dikaji semula.

Apakah PhD dalam bahasa Jepun? Calon pelajar PhD menjalankan penyelidikan ke dalam bidang budaya, sejarah, atau linguistik bahasa Jepun dan bahasa Jepun. Walaupun seorang pelajar boleh menumpukan perhatian kepada satu bidang pengajian untuk disertasi atau tesis, pelajar PhD sering dikehendaki mempelajari mata pelajaran lain yang berkaitan untuk mencapai pemahaman yang komprehensif yang memberi manfaat kepada penyelidikan yang dijalankan. Kebanyakan universiti sama ada memerlukan atau mengesyorkan sekurang-kurangnya tiga tahun penuh belajar bahasa Jepun dan menguji keahlian bahasa.

Pelajar doktor Jepun boleh mengharapkan untuk mendapatkan kemahiran analitik dan tafsiran yang baik, serta latar belakang yang kuat dalam komunikasi silang budaya. Keupayaan yang sangat mudah disesuaikan untuk menyelesaikan masalah dengan berkesan di bawah tekanan dan konteks yang berbeza adalah satu lagi manfaat yang sangat bernilai kepada pendidikan tinggi dalam kajian Jepun.

Program PhD dalam bahasa Jepun bervariasi dalam harga berdasarkan universiti, dan penyempurnaan doktor boleh mengambil masa selama lima tahun. Mencari sekolah yang memenuhi keperluan anda secara akademik dan kewangan adalah penting, dan sangat disarankan agar calon pelajar mengkaji universiti yang dipertimbangkan sebelum memohon.

Terdapat banyak peluang kerjaya yang unik untuk individu yang dianugerahkan PhD dalam bahasa Jepun. Banyak syarikat multinasional mempunyai hubungan dengan Jepun, menjadikan seorang ahli wajar untuk hubungan pelanggan dan rakan kongsi perniagaan, sama ada sebagai penerjemah atau sebagai penasihat antarabangsa. Kedutaan dan konsulat Jepun juga menyewa pakar dalam pengajian bahasa Jepun sebagai duta untuk mencapai kejayaan dan mempromosikan pemahaman dari semua pihak. Terdapat juga pelbagai jawatan yang disediakan dengan sekolah dan organisasi sebagai guru dan pensyarah.

Banyak universiti menawarkan program doktor dalam pengajian Jepun di seluruh dunia. Untuk mencari sekolah terbaik untuk anda, cari program anda di bawah dan hubungi langsung pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
$format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
  • Popular Terkini Tajuk
  • Popular
  • Terkini
  • Tajuk
Tezukayama University
Nara, Jepun

Graduate School of Humanities bertujuan untuk membantu pelajar meneroka budaya tradisional Jepun dengan cara yang komprehensif dan sistematik. Dengan menyelidiki aspek nyata d ... +

Graduate School of Humanities bertujuan untuk membantu pelajar meneroka budaya tradisional Jepun dengan cara yang komprehensif dan sistematik. Dengan menyelidiki aspek nyata dan tidak ketara dari budaya nasional, pelajar dapat menjadi pakar yang berkelayakan tinggi dalam bidang pilihan mereka dan penyelidik interdisipliner yang berkesan. -
Doktor Falsafah
Jepun
Apr 2022
Kampus