PHDSTUDIES

2 PhD dalam Bahasa Cina 2020

Biasanya diiktiraf sebagai tahap pendidikan tertinggi yang boleh dicapai seorang pelajar, Doktor Falsafah, atau PhD, adalah tahap yang diikuti oleh sesetengah orang mengikuti program tuan. Ia biasanya memerlukan tesis atau disertasi menyeluruh selepas penyelidikan dan kajian yang menyeluruh dan mengambil masa tiga hingga enam tahun untuk mendapatkannya.

Apakah PhD dalam bahasa Cina? Memperolehi ijazah lanjutan seperti ini terdiri daripada penyelidikan mendalam dalam kepekatan Cina tertentu. Pelajar yang mengambil bahagian dalam program pascasiswazah ini sering mempelajari selok-belok bahasa, seperti sintaks dan sebutan. Pengajian juga biasanya merangkumi kajian terperinci mengenai kesusasteraan mulai dari klasik hingga kontemporari, dengan beberapa kepekatan yang menumpukan pada sejarah, seni atau bidang lain yang berkaitan dengan budaya Cina.

Sebagai tambahan kepada kelayakan akademik yang lebih tinggi, kebanyakan peserta dalam program jenis ini juga belajar bagaimana menguruskan waktu dengan berkesan, mencari penyelesaian inovatif terhadap masalah dan berkomunikasi secara lisan dan secara bertulis. Kemahiran ini boleh digunakan untuk mana-mana bidang kehidupan, profesional atau sebaliknya.

PhD dalam bahasa Cina boleh turun naik dalam harga bergantung kepada negara, sekolah, dan panjang program. Untuk memahami sepenuhnya kos yang dikaitkan dengan jenis pengajian ini, hubungi sekolah berpotensi yang menarik dan periksa secara langsung mengenai kemasukan dan tuisyen.

Terdapat banyak laluan kerjaya bahawa seseorang yang mempunyai PhD dalam bahasa Cina boleh mengejar. Ramai pelajar terus bekerja sebagai jurubahasa atau penterjemah. Orang lain mengajar Bahasa Inggeris kepada pelajar Cina, sementara ada yang menjadi guru sekolah menengah, profesor universiti atau pembantu penyelidik. Masih yang lain mencari jawatan kerajaan sebagai penganalisis dasar atau penasihat hubungan antarabangsa.

Program PhD dalam bidang khusus ini ditawarkan oleh beberapa institusi di seluruh dunia. Sesetengah universiti membenarkan kajian luar kampus, yang boleh membuktikan sangat mudah bagi mereka yang memerlukan fleksibiliti jadual. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

2 Hasil dalam Bahasa Cina Filter

PhD dalam bahasa Cina

香港嶺南大學
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
30&nbsp;-&nbsp;72 bulan
English
Kampus

Lingnan kini menawarkan program PhD dalam bahasa Cina untuk pemohon yang ingin meneruskan penyelidikan pelbagai bidang.

Baca lebih lanjut

Gelaran Penyelidikan (MPhil / PhD) dalam Pengajian Asia dan Inner Asia

SOAS University of London
Sarjana
Doktor Falsafah
28 Sep 2020
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
3 tahun
English
Kampus

Jabatan ini dapat menyelia MPhil dan PhD derajat dengan penyelidikan dan tesis dalam pelbagai subjek budaya dan bahasa. Mahasiswa penyelidikan yang berhasrat tidak perlu dikek ...

Baca lebih lanjut