close

Penapis

Lihat Hasil

PhD dalam Bahasa Arab 2021/2022

Doktor Falsafah adalah program yang komprehensif dalam bidang pengajian tertumpu yang, setelah selesai, biasanya menyediakan pelajar dengan peluang yang lebih khusus dalam bidang profesional. Ia diiktiraf secara global sebagai salah satu darjah paling maju yang boleh diperoleh oleh pelajar. Pada amnya, ijazah ini memerlukan tiga hingga empat tahun untuk diselesaikan dengan kajian sepenuh masa. A… Baca lebih lanjut

Doktor Falsafah adalah program yang komprehensif dalam bidang pengajian tertumpu yang, setelah selesai, biasanya menyediakan pelajar dengan peluang yang lebih khusus dalam bidang profesional. Ia diiktiraf secara global sebagai salah satu darjah paling maju yang boleh diperoleh oleh pelajar. Pada amnya, ijazah ini memerlukan tiga hingga empat tahun untuk diselesaikan dengan kajian sepenuh masa.

Apakah PhD dalam bahasa Arab? Program ini menawarkan pelajar komprehensif belajar dan latihan dalam bahasa dan kesusasteraan bahasa Arab. Bergantung pada tumpuan khusus, pelajar mengambil kursus lanjutan dalam subjek seperti sejarah, budaya, linguistik, kritikan dan teori. Mereka juga belajar untuk menyelidik dan menganalisis saintifik dalam disiplin Arab. Kebanyakan program menyediakan latihan praktikal juga, yang memerlukan pelajar bertindak sebagai pensyarah atau alat bantu mengajar dalam kursus yang berkaitan.

Mereka yang memperoleh ijazah ini biasanya menerima lebih daripada sekadar kelayakan profesional yang lebih maju. Pelajar juga membangunkan kemahiran dalam penyelidikan, analisis, dan komunikasi yang boleh dipindahkan ke mana-mana bidang kehidupan profesional dan peribadi mereka.

Kos PhD dalam bahasa Arab berbeza-beza disebabkan faktor-faktor seperti negara dan institusi akademik dari mana ia diperolehi. Adalah penting untuk pelajar menganggap tahap ijazah dengan teliti untuk menyelidik sekolah dan jenis program untuk menentukan harga yang tepat.

Mempunyai Doktor Falsafah dalam Bahasa Arab boleh menyediakan orang dengan beberapa pilihan pekerjaan. Ramai mengajar di peringkat universiti sebagai profesor manakala yang lain pula memohon jawatan dalam kerajaan, pertubuhan bukan untung atau industri lain seperti perbankan atau perhotelan. Dengan ijazah ini, ramai yang mencari pekerjaan sebagai penterjemah, penulis atau editor Arab, penyelidik, perancang awam, atau penasihat hubungan antarabangsa.

Banyak negara dan universiti di seluruh dunia menawarkan darjah jenis ini. Ada juga yang membenarkan pengajian dalam talian dan pengajaran kursus. Untuk mencari pilihan terbaik untuk matlamat khusus anda, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
$format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
  • Popular Terkini Tajuk
  • Popular
  • Terkini
  • Tajuk
UAEU United Arab Emirates University
Al Ain, Emiriah Arab Bersatu

Ph.D. Program dalam Bahasa dan Kesusasteraan Arab bertujuan untuk mempersiapkan pelajar untuk menjadi sarjana dan pakar dalam bidang ini dengan minda terbuka dan cakrawala unt ... +

Ph.D. Program dalam Bahasa dan Kesusasteraan Arab bertujuan untuk mempersiapkan pelajar untuk menjadi sarjana dan pakar dalam bidang ini dengan minda terbuka dan cakrawala untuk disiplin relatif. Program ini akan memberi tumpuan kepada penyelidikan saintifik, pengetahuan, dan teori baru moden dalam dua landasannya: 1- bahasa dan sintaks 2- sastera dan kritikan sastera. Ini akan sesuai dengan matlamat Universiti UAE sebagai universiti penyelidikan saintifik. -
Doktor Falsafah
Sepenuh Masa
Separuh masa
4 tahun
Bahasa Arab
Ogo 2022
31 Dis 2021
Kampus