close

Penapis

Lihat Hasil

PhD dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak 2020/2021

PhD adalah ijazah yang diselesaikan oleh sesetengah pelajar selepas menamatkan program sarjana dan sarjana mereka. Untuk mencapai PhD, pelajar mesti menjalankan penyelidikan asal dan membentangkannya dalam satu disertasi. Sesetengah institusi juga mungkin memerlukan pelajar melengkapkan kursus sebelum memulakan disertasi mereka. Apakah PhD dalam Pendidikan Kanak-kanak Awal? Ijazah kedoktoran dal… Baca lebih lanjut

PhD adalah ijazah yang diselesaikan oleh sesetengah pelajar selepas menamatkan program sarjana dan sarjana mereka. Untuk mencapai PhD, pelajar mesti menjalankan penyelidikan asal dan membentangkannya dalam satu disertasi. Sesetengah institusi juga mungkin memerlukan pelajar melengkapkan kursus sebelum memulakan disertasi mereka.

Apakah PhD dalam Pendidikan Kanak-kanak Awal? Ijazah kedoktoran dalam pendidikan memberi peluang kepada pelajar untuk mengambil minat mereka dalam pembelajaran kanak-kanak di luar kelas. Bidang potensi untuk penyelidikan termasuk peranan pendidikan rendah dalam psikologi perkembangan, kesusasteraan kanak-kanak dan cara mempengaruhi keupayaan pembelajaran pra-remaja, atau cara untuk mengintegrasikan pendidikan jasmani ke dalam kelas yang semakin bergantung kepada teknologi. Kerja kursus dapat membantu pelajar kedoktoran dengan kemahiran penyelidikan dan menulis serta memperkenalkannya kepada isu-isu utama dalam pendidikan dasar.

Pelajar yang memperolehi PhD dalam bidang ini mungkin mendapati pengetahuan mereka mengenai isu-isu kompleks dalam pendidikan rendah menjadikan mereka lebih sesuai untuk jawatan yang berkaitan dengan pentadbiran sekolah. Kemahiran penyelidikan dan penulisan yang dihasilkan daripada menulis disertasi boleh dibawa ke kerjaya lain dan bidang kehidupan. Aspek pedagogi dari program doktor memberi pemahaman para pelajar tentang tren dalam kelas.

Program PhD mungkin mengambil masa beberapa tahun untuk diselesaikan, dan harga berbeza bergantung kepada institusi pelajar memilih. Berkomunikasi dengan universiti secara langsung menawarkan idea tentang berapa banyak program yang akan dikenakan.

Dengan ijazah ini, pelajar mungkin dapat mengejar kerjaya sebagai perunding pendidikan untuk daerah sekolah atau pembuat dasar, pentadbir di bahagian atas hierarki sekolah, atau sebagai penyelidik dalam pedagogi awal kanak-kanak. Ramai pelajar yang mendapat PhD memilih untuk menjadi profesor. Mereka mungkin dapat mengawasi program pendidikan awal secara langsung dan menerapkan penyelidikan disertasi mereka ke kurikulum dunia nyata. Mereka mungkin dapat melatih guru, atau bekerja dengan organisasi bukan keuntungan yang menangani pendidikan belia yang kurang bernasib baik.

Program PhD dalam pendidikan awal kanak-kanak boleh didapati di dekat anda, di lokasi yang baru dan menarik, atau dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
University College of Southeast Norway
Drammen , Norway +7 Lagi

USN menawarkan PhD dalam latihan Penyelidikan dalam sumber pedagogi dan proses pembelajaran di tadika dan sekolah. Program ini telah diiktiraf pada musim luruh 2012.

USN menawarkan PhD dalam latihan Penyelidikan dalam sumber pedagogi dan proses pembelajaran di tadika dan sekolah. Program ini telah diiktiraf pada musim luruh 2012. -
Doktor Falsafah
Sepenuh Masa
Separuh masa
English
Kampus
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini