PHDSTUDIES

4 PhD dalam Arkeologi 2020

A Doktor Falsafah adalah salah satu darjah tertinggi dianugerahkan di banyak universiti. Program kedoktoran boleh memberi tumpuan kepada pelbagai mata pelajaran dalam bidang sains, seni, kemanusiaan, kejuruteraan atau matematik. Ia boleh mengambil masa lima hingga enam tahun untuk melengkapkan PhD.
Apa yang PhD dalam Arkeologi? program pengajian ini melihat kepada pemulihan, tafsiran dan analisis bahan kekal daripada sejarah. Pelajar boleh belajar lebih lanjut mengenai teknik saintifik semasa mereka melengkapkan ijazah. Kebanyakan program mempunyai fokus pada hubungan antarabangsa, yang adalah mengapa pembelajaran bahasa kedua atau ketiga boleh menjadi sebahagian daripada program ini. Beberapa program mungkin memerlukan pelajar menyiapkan disertasi. Kursus-kursus yang diperlukan untuk ijazah doktor falsafah dalam bidang arkeologi mungkin termasuk arkeologi dunia, teori kontemporari arkeologi, kaedah saintifik dalam bidang arkeologi dan etika arkeologi.
kajian jenis ini memberi manfaat kerana ia boleh memberikan pelajar kemahiran dan keyakinan yang diperlukan untuk berjaya dalam dunia profesional arkeologi. Graduan boleh mendapat peningkatan dalam gaji atau akses kepada peluang pekerjaan baharu setelah selesai.
Tidak ada nombor universal bagi kos PhD. Tuisyen boleh bergantung kepada lokasi sekolah, bilangan kursus pelajar mengambil setiap semester dan saiz universiti. Pelajar mungkin boleh mendapatkan anggaran dengan menghubungi sekolah mereka berminat untuk menghadiri.
Kebanyakan pelajar menggunakan PhD dalam Arkeologi untuk memasuki dunia akademik atau penyelidikan. Walau bagaimanapun, mungkin ada peluang lain yang ada juga. Sebagai contoh, jawatan kerajaan sebagai pengurus sumber budaya mungkin memerlukan pemahaman sejarah manusia. Bahkan beberapa perniagaan mahu mengupah pakar-pakar pengurusan sumber budaya. Sesetengah pelajar boleh pergi untuk bekerja dalam bidang seni sebagai kurator muzium, konservator atau pengurus koleksi.Tugas tepat pelajar mendapat biasanya bergantung kepada pengalaman kerja sebelumnya.
Selepas anda mencari program yang boleh membantu anda mencapai matlamat anda, anda perlu memohon. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

4 Hasil dalam Arkeologi Filter

Gelaran Penyelidikan (MPhil / PhD) dalam Sejarah Seni dan / atau Arkeologi

SOAS University of London
Sarjana
Doktor Falsafah
28 Sep 2020
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
4 tahun
English
Kampus

Walaupun ijazah penyelidikan harus sangat menggembirakan secara peribadi, ia juga merupakan usaha yang serius dan kadang-kadang sengit. Di bawah sistem semasa, pelajar kedokto ...

Baca lebih lanjut

Doctor of Philosophy (Ph.D) in Archaeology

Selinus University of Science and Literature
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
English
Itali
Online

A thesis for this research programme must explore human societies of the past using their material remains and must implement the development of archaeology as a scientific di ...

Baca lebih lanjut

PhD dalam Egyptology

Charles University Faculty of Arts
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
4 tahun
English
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Kampus
Online

Ph.D. lulusan mempunyai pengetahuan teori mendalam dalam semua bidang utama Mesir dan gambaran menyeluruh dan pemahaman yang terkini mengenai keadaan penyelidikan semasa dan m ...

Baca lebih lanjut

PhD dalam Arkeologi

The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
3&nbsp;-&nbsp;6 tahun
English
Kampus

PhD kami dalam Arkeologi menawarkan anda peluang untuk mempelajari arkeologi di peringkat lanjutan melalui penyelidikan bebas. Bidang subjek Arkeologi menawarkan pengawasan pe ...

Baca lebih lanjut