PHDSTUDIES

PhD dalam Arkeologi di Amerika London United Kingdom

PhD boleh berbeza-beza bergantung kepada institusi dan negara di mana ia dianugerahkan. Kebanyakan sarjana mengejar PhD kerana motivasi yang kuat untuk menyumbang kepada masyarakat akademik dan juga rasa ingin tahu benar tentang bidang pilihan pengajian. 

 

Kajian artifak dan bangunan tamadun lalu untuk memahami budaya dan sejarah dikenali sebagai arkeologi. Item diperiksa boleh termasuk peninggalan agama, tinggalan fizikal, karya seni dan alat. Pelajar biasanya memilih fokus yang seperti tempoh masa, kawasan geografi atau jenis masyarakat.

Pendidikan di United Kingdom adalah perkara diturunkan dengan setiap satu daripada negara-negara di United Kingdom yang mempunyai sistem yang berasingan di bawah kerajaan yang berbeza: Kerajaan UK bertanggungjawab England, dan Kerajaan Scotland, Kerajaan Wales dan Northern Ireland Eksekutif bertanggungjawab untuk Scotland , Wales dan Ireland Utara, masing-masing.

London adalah ibu kota UK, wilayah yang paling ramai penduduk dan di mana kehidupan keluarga diraja. Ia mempunyai kepekatan terbesar pendidikan tinggi di Eropah dengan 412,000 pelajar di 43 universiti.

Terbaik PhD dalam Arkeologi di Amerika London di UK

2 Hasil dalam Arkeologi, London Filter

Gelaran Penyelidikan (MPhil / PhD) dalam Sejarah Seni dan / atau Arkeologi

SOAS University of London
Sarjana
Doktor Falsafah
28 Sep 2020
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
4 tahun
English
Kampus

Walaupun ijazah penyelidikan harus sangat menggembirakan secara peribadi, ia juga merupakan usaha yang serius dan kadang-kadang sengit. Di bawah sistem semasa, pelajar kedokto ...

Baca lebih lanjut

Doctor of Philosophy (Ph.D) in Archaeology

Selinus University of Science and Literature
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
English
Itali
Online

A thesis for this research programme must explore human societies of the past using their material remains and must implement the development of archaeology as a scientific di ...

Baca lebih lanjut