Doktor Falsafah dalam Kejuruteraan Elektrik dan Komputer

Umum

Penerangan Program

Doktor Falsafah (Ph.D.) dalam Program Kejuruteraan Elektrik dan Komputer adalah untuk pelajar yang berminat untuk mengikuti pengajian dan penyelidikan lanjutan dalam Teknologi Biomedikal, Sistem Komunikasi, Komputer, dan Sistem Perisian, Sistem Tenaga, atau Teknologi Mikro dan Nano. Pemohon untuk program ini mestilah mempunyai kedudukan skolastik yang tinggi dan mestilah menunjukkan kebolehan untuk penyelidikan untuk diterima masuk ke Ph.D. program, kerana program ini direka untuk membangunkan keupayaan untuk penyelidikan bebas.

Jurutera Elektrik dan Komputer membangunkan sistem pengkomputeran, dari seni bina cip ke aplikasi mudah alih, kepada protokol komunikasi serta sistem tenaga untuk membolehkan peranti ini dan semua sistem elektrik lain berfungsi. Disiplin ini mempunyai kesan yang besar kepada masyarakat kerana ia membantu untuk merekabentuk sistem yang kita gunakan dalam segala hal dari kesihatan untuk membiayai keselamatan.

Dalam program ini, pelajar boleh memilih untuk menyumbang kepada penyelidikan mengenai teknologi yang sangat dekat atau sudah di pasaran atau teknologi yang berada di peringkat awal penyelidikan seperti pengkomputeran kuantum atau nanotube karbon.

Program Doktor (Ph.D.) direka untuk membangunkan keupayaan calon untuk penyelidikan bebas. Pemohon untuk program ini mestilah mempunyai kedudukan skolastik yang tinggi dan menunjukkan kebolehan penyelidikan untuk diterima masuk ke Ph.D. program. Minimum 24 kredit kursus yang diluluskan diperlukan untuk penyiapan yang mencukupi. Bagi mereka yang memegang ijazah Sarjana atau memindahkan dari program Sarjana, kredit yang sesuai akan diberikan untuk kursus-kursus yang disiapkan. Kursus-kursus bertujuan untuk menyediakan kedua-dua kecekapan dan pengkhususan intelektual umum di kawasan yang dipilih.

Ph.D. pelajar biasanya dikehendaki menghabiskan sekurang-kurangnya tiga sesi musim sejuk di Universiti, walaupun dalam sesetengah keadaan ia mungkin dapat diselesaikan dalam masa 2 tahun berikutan ijazah Sarjana. Penyempurnaan lengkap Ph.D. Keperluan dijangka dalam tempoh tiga tahun untuk pelajar dengan Ijazah Sarjana, dan dalam masa 4 tahun untuk pelajar-pelajar yang telah dipindahkan dari MASc. program. Universiti memerlukan Ph.D. program ini disiapkan dalam masa 6 tahun pendaftaran awal.

Apa yang menjadikan program unik?

Kejuruteraan Elektrik dan Komputer adalah salah satu daripada program siswazah terbesar di The University of British Columbia dengan lebih daripada 75 ahli fakulti dan 400 pelajar. Semua ahli fakulti kami memimpin program penyelidikan yang berbeza. Ahli fakulti juga bekerjasama dengan rakan sekerja di Fakulti Perubatan dan Fakulti Sains serta pemimpin industri. Kerjasama ini membolehkan para pelajar kami bekerja di samping para pemimpin dunia dalam bidang minat mereka. Pelajar kami menggunakan teknologi canggih di banyak kemudahan penyelidikan di Universiti British Columbia dan pusat kecemerlangan serta di lapangan.

Fakta Pantas

 • Ijazah: Doktor Falsafah
 • Subjek: Kejuruteraan
 • Cara penghantaran: Di kampus
 • Pilihan pendaftaran: Sepenuh masa
 • Pengkhususan: Kejuruteraan Elektrik dan Komputer
 • Komponen Program: Disertasi
 • Fakulti: Fakulti Sains Gunaan

Nota Permohonan

Pemohon dikehendaki untuk memuat naik permohonan mereka versi PDF Transkrip Rasmi masing-masing dari institusi pascasiswazah (kolej, universiti, dll) yang telah mereka hadiri, yang menunjukkan kedua-dua belah dokumen transkrip untuk memasukkan skala penggredan universiti.

Penyelidik Penyelidikan

Senarai ini menunjukkan ahli fakulti dengan keistimewaan pengawas penuh yang berafiliasi dengan program ini. Ia bukan senarai komprehensif semua penyelia yang berpotensi sebagai fakulti dari program lain atau ahli fakulti tanpa keistimewaan penyeliaan penuh boleh meminta kelulusan mengawasi pelajar siswazah dalam program ini.

 • Aamodt, Tor (senibina komputer, pengoptimuman pengoptimuman, Senibina komputer, Microarchitecture dan model pengaturcaraan untuk pemecut komputer cekap tenaga)
 • Abolmaesumi, Purang (Kejuruteraan Bioperubatan dengan penekanan pada pembedahan dibantu komputer, terapi imej dan analisis imej medis, kanser prostat)
 • Abugharbieh, Rafeef (pengkomputeran imej perubatan)
 • Beznosov, Konstantin (keselamatan dan privasi yang boleh digunakan, keselamatan mudah alih dan privasi, keselamatan komputer dan privasi, keselamatan dan privasi rangkaian sosial dalam talian)
 • Bhargava, Vijay (Komunikasi hijau, sistem wayarles kognitif dan koperasi, sistem MIMO-OFDM, analisis silang lapisan)
 • Chen, Yu Christine (pemodelan, analisis, dan kawalan sistem tenaga elektrik.)
 • Cheung, Karen (Bioteknologi, MEMS, dan BioMEMS, Microtechnology, Lab-on-a-Chip, Microfluidics, implan saraf, kejuruteraan bioperubatan, Microsystems Biomedikal untuk aplikasi diagnostik dan terapeutik, spektroskopi dielektrik untuk cytometry aliran, sistem kultur sel bersepadu)
 • Chrostowski, Lukas (laser semikonduktor, optik, Laser lintang Vertikal, fotonik silikon, fotonik, optoelektronik, nanophotonics, fotonik biomedikal, laser semikonduktor, komunikasi optik, modulasi laser berkelajuan tinggi, VCSELs, litar bersepadu fotonik (PICs)
 • Cretu, Edmond (Tenaga Bersih, Microsystems, MEMS penyesuaian, instrumentasi mikro, pemprosesan isyarat tidak linear, pengimejan ultrabunyi BioMEMS)
 • Dumont, Guy A (kejuruteraan biomedikal, penghantaran ubat automatik, kesihatan mudah alih, kesihatan global, anestesia, pemantauan fisiologi; Kawalan penyesuaian, kawalan ramalan, kawalan sistem parameter yang diedarkan, kawalan proses maju, analisis wavelet aplikasi, aplikasi kawalan bioperubatan, dan kawalan proses kertas)
 • Dunford, William (Penukaran kuasa elektrik, kenderaan elektrik, tenaga alternatif dan pembangunan lestari, sistem DC dengan beban dan pengurusan bateri., Tenaga Bersih, penukaran kuasa, dari utiliti ke aplikasi mikroelektronik)
 • Fedorova, Alexandra (reka bentuk perisian sistem: perisian yang menguruskan perkakasan dan memutuskan bagaimana memperuntukkan sumber dayanya kepada aplikasi, membina alatan prestasi yang lebih baik.)
 • Fels, S Sidney (komputer dan seni multimedia; muzik komputer, interaksi manusia-komputer, pemodelan biomekanik 3D manusia, sintesis pertuturan, aplikasi pemodelan perubatan, penglihatan komputer, seni interaktif dan muzik)
 • Gopalakrishnan, Sathish (sistem komputer dan perisian, pengkomputeran masa nyata dan tertanam (sistem komputer sebagai sebahagian daripada dunia nyata), sistem siber-fizikal, Sistem masa nyata, sistem yang diedarkan, pengurusan sumber)
 • Ivanov, Andre (mikroelektronik; litar bersepadu, reka bentuk cip komputer, grid pintar, kurikulum kejuruteraan, Sistem Komputer dan Perisian, Teknologi Micro / Nano yang sedang berkembang)
 • Jaeger, Nicolas A (optik optik, optik gentian optik, sensor optik, pengukuran optik voltan dan semasa dalam pencawang kuasa, modulator optik optik ultrahigh, teknik pengukuran laju ultrahigh)
 • Jatskevich, Juri (Sistem kuasa dan tenaga, grid tenaga pintar, sistem elektronik kuasa dan litar penukar, mesin elektrik dan pemacu, kawalan, transien elektromagnetik, pemodelan komputer dan simulasi, simulasi diedarkan dan selari)
 • Kruchten, Philippe (perisian, reka bentuk perisian, pembangunan perisian, reka bentuk kejuruteraan, keusahawanan, pengurusan projek, profesion, pelesenan, Seni bina skala besar, sistem perisian yang intensif Proses pembangunan perisian Pengurusan projek perisian)
 • Lampe, Lutz (Sistem Komunikasi, Komunikasi Tanpa Wayar, Komunikasi Bergerak, Komunikasi dan teori maklumat, Grid Pintar, diagnostik Grid, Ultra wideband (UWB), Rangkaian sensor tanpa wayar, Penyetempatan dan pengesanan, RFID, radio kognitif, , Pembelajaran Mesin)
 • Lemieux, Guy (pemproses vektor, pengaturcaraan selari, peranti logik yang boleh diprogram (PLDs, FPGAs), seni bina komputer, aritmetik komputer, perkakasan pengkomputeran adat, kejuruteraan komputer, sistem logik dan pengkomputeran yang boleh diprogramkan,
 • Leung, Cyril (Komunikasi tanpa wayar, sistem selular, rangkaian mudah alih multihop)
 • Leung, Victor C (rangkaian komunikasi satelit, rangkaian komunikasi wayarles dan mudah alih, rangkaian berkelajuan tinggi dan jalur lebar, rangkaian komputer, komunikasi data, rangkaian telekomunikasi dan komputer, rangkaian wayarles dan mudah alih, seni bina rangkaian dan protokol, teknik pengurusan rangkaian, penilaian prestasi)
 • Lis, Mieszko (Sistem Komputer dan Perisian)
 • Madden, John (otot tiruan, wearables, bahan pintar, kulit elektronik)
 • Marti, Jose (Pemodelan komputer tindak balas terhadap bencana, projek Infrastruktur Simulasi Interdependensi (I2Sim), tenaga elektrik, sistem Tenaga)

Senarai ini menunjukkan ahli fakulti dengan keistimewaan pengawas penuh yang berafiliasi dengan program ini. Ia bukan senarai komprehensif semua penyelia yang berpotensi sebagai fakulti dari program lain atau ahli fakulti tanpa keistimewaan penyeliaan penuh boleh meminta kelulusan mengawasi pelajar siswazah dalam program ini.

 • Mesbah, Ali (Sistem Komputer dan Perisian; kejuruteraan perisian)
 • Michelson, David (komunikasi tanpa wayar, Pemodelan dan pemodelan saluran, reka bentuk antena profil rendah, prestasi sistem komunikasi tanpa wayar, EMI / EMC)
 • Mirabbasi, Shahriar (Litar dan reka bentuk bersepadu isyarat gabungan dan reka bentuk sistem, reka bentuk litar bersepadu dengan penekanan kepada komunikasi data berkelajuan tinggi dan aplikasi pemprosesan isyarat)
 • Nasiopoulos, Panos (multimedia interaktif (contohnya, iDTV, DVD), penyiaran video dan streaming, middleware multimedia, pengindeksan video dan pengambilan semula, watermark video digital, video generasi akan datang dan pemprosesan audio dan mampatan)
 • Nojeh, Alireza (Nanostructures (esp berdasarkan nanotube karbon), nanofabrication terkawal, fenomena pelepasan elektron, mikroskop elektron, pemodelan dan simulasi sistem nanoscale)
 • Ordonez, Martin (Sistem tenaga, tenaga boleh diperbaharui, kuasa angin, tenaga solar, sistem bateri, sel bahan api, kenderaan elektrik, grid pintar.)
 • Pattabiraman, Karthik (Keandalan Perisian, Keselamatan Komputer, Pengendalian toleransi perisian, Keselamatan Perisian, Kebolehpercayaan Sistem Komputer, Kegagalan Komputer, Sistem komputer kritikal keselamatan, kegagalan perisian, kesalahan perisian, kesalahan perkakasan, kegagalan perkakasan)
 • Ripeanu, Matei (Sistem yang disebarkan, sistem peer-to-peer, pengkomputeran prestasi tinggi)
 • Rohling, Robert (Pengimejan Perubatan, Sistem Maklumat Perubatan, Robotics, Ultrasound Intervensi, Pengimejan 3D, Pengkomposan Spatial, Penentukuran Sistem Robotik, Elastography, BioMEMS, Kejuruteraan Bioperubatan, Imaging Medik dan sistem maklumat, robotik, pengimejan ultrasound dalam 2D dan 3D, teknologi bioperubatan )
 • Rubin, Julia (keselamatan dan privasi dalam aplikasi mudah alih, kecekapan tenaga dalam perisian mudah alih dan awan, pembangunan perisian komposisi dan kolaboratif)
 • Salcudean, Septimiu (teknologi bioperubatan, antara muka Haptic, teleoperation dan simulator, robotik perubatan, pencitraan dan antara muka, reka bentuk berasaskan pengoptimuman, kanser prostat)
 • Servati, Peyman (Sistem Tenaga, Teknologi Mikro / Nano yang Muncul)
 • Shekhar, Sudip (Reka bentuk cip, komunikasi radio, komunikasi mudah alih, pautan data, litar bersepadu, fotonik, CMOS, wayarles, elektronik, Internet Perkara.)
 • Stoeber, Boris (Sistem Mikroelektronekanikal, MEMS, Mikrofluidik, Teknologi Sensor, Microdevices Biomedikal, Sistem Mikroelektrik mekanikal (MEMS), Fenomena Mikrofon, Teknologi Sensor, Mikrosistem bersepadu untuk aplikasi bioperubatan dan kawalan alam sekitar)
 • Takahata, Kenichi (Teknologi Bioperubatan, Teknologi Mikro / Nano yang Muncul)
 • Tang, Shuo (Biophotonics, optik bioperubatan, peralatan pengimejan tisu optik, tomografi koheren optik, mikroskopi multiphoton)
 • Turner, Robin (Teknologi Bioperubatan)
 • Walus, Konrad (peranti dan litar Nanoelectronic, automata seluler kuantum-dot, transistor tunggal elektron, simulasi mekanik kuantum)
 • Wang, Zhen (Teori pemprosesan isyarat dan aplikasi, bioinformatik)
 • Wilton, Steven (Litar Bersepadu, Cip Komputer Fleksibel, Komputer Fleksibel, Kejuruteraan Komputer, Sistem Komputer dan Perisian)
 • Wong, Vincent (Reka bentuk protokol, pengoptimuman, rangkaian wayarles, grid pintar, komunikasi mesin-ke-mesin, RFID dan sistem pengangkutan pintar)
 • Yedlin, Matthew (gempa bumi, nuklear bukan proliferasi, senjata nuklear, pedagogi kelas terbalik, geofizik, pemprosesan isyarat digital, elektroensefalografi)

Percubaan Kedoktoran Terkini

 • Dr. Ahmadreza Farsaei
  Dr. Farsaei mengkaji fotonik, sains cahaya, mengembangkan teknik dan metodologi yang mengatasi beberapa cabaran simulasi dan pemodelan elektro-optik. Kerjanya telah dilaksanakan dalam alat-alat photon terkemuka industri yang terdapat dalam pelbagai aplikasi termasuk telekomunikasi, hiburan dan ubat . " (Mei 2017)
 • Dr. Caitlin Schneider
  "Dr. Schneider membangunkan kaedah-kaedah baru untuk menginterogasi tisu buah pinggang melalui penggunaan ultrabunyi dan pengimejan elastografi ultrasound. Teknik ini membolehkan pengukuran kekakuan tisu yang tidak invasif yang merupakan petunjuk kanser dan pembentukan tisu parut untuk pembedahan pembedahan yang lebih baik dan pemantauan keseluruhan kesihatan buah pinggang. " (Mei 2017)
 • Dr. Andrew Ho
  "Dr. Ho membangunkan kaedah baru dalam simulasi cecair untuk mengkaji cecair bukan Newton dalam bidang tiga dimensi kompleks. Kerja-kerja beliau digunakan untuk meneroka kesan pelinciran saliva dalam menelan." (Mei 2017)
 • Dr. Jonas Michael Flueckiger
  Dr. Flueckiger telah membangunkan biosensor berasaskan optik menggunakan proses fabrikasi microchip tradisional. Dia menunjukkan keberkesanan sensor kos rendah, kos rendah untuk aplikasi analisis darah dan menunjukkan potensi biosensor tersebut untuk mengubah diagnosis dan penyampaian penjagaan kesihatan. " (Mei 2017)
 • Dr. Bojiang Ma
  "Dr. Ma membangunkan kaedah komunikasi baru dan algoritma pengurusan sumber dalam rangkaian rumah pintar masa depan dan sistem wayarles generasi kelima. Kaedah dan algoritma yang dicadangkan meningkatkan kualiti hidup penduduk di rumah pintar dan meningkatkan kecekapan sistem komunikasi mudah alih, menjadikan kehidupan mudah dan menyeronokkan pada masa akan datang. " (Mei 2017)

Penyerahan Tesis Sampel

Analisis keselamatan data-di-berehat Di telefon pintar
Analisis dan reka bentuk rangkaian selular mime heterogen
Penyiasatan fenomena molekul yang menyebabkan usia di antara muka saluran dielektrik peranti MOSFET
Instrumen cepat untuk debug dan pengesahan litar pada FPGAs
Rangka kerja pembelajaran mesin untuk diagnostik kanser prostat dipandu ultrasound yang dipertingkatkan
Platform mikrofluidik untuk mengkaji sel tumor masa nyata dan tindak balas spheroid tumor kepada hipoksia kronik dan transien
Sokongan seni bina untuk penyegerakan antara thread dalam arkitek SIMT
Membolehkan penyebaran praktikal sistem berasaskan resonator cincin silikon
Analisis dan pengoptimuman teknologi komunikasi untuk aplikasi grid pintar
Model kebenaran konteks untuk perlindungan privasi yang lebih baik
Awan tepi mudah alih: penjadualan pengiraan dan caching
Memindah pergerakan dan pemantauan keadaan transformer kuasa dalam perkhidmatan
Teknik penjadualan bagi alat perkilangan semikonduktor fleksibel
Penguraian automatik isyarat elektromilogram yang direkodkan dengan susunan elektrod permukaan
Teleoperation dari pangkalan bergerak: pemodelan, analisis, reka bentuk dan eksperimen dengan platform gerakan hidraulik

Hasil Kerjaya

211 pelajar lulus antara 2005 dan 2013. Daripada jumlah itu, maklumat kerjaya diperolehi untuk 200 alumni (berdasarkan kajian yang dijalankan antara Februari-Mei 2016):

SAMPLE PEKERJA DALAM PENDIDIKAN TINGGI

 • Universiti British Columbia (9)
 • Institut Teknologi British Columbia (3)
 • Kolej Langara (2)
 • Universiti Teheran (2)
 • Universiti California - San Diego (2)
 • Akademi Sains Cina (2)
 • Universiti Calgary (2)
 • Institut Teknologi India Delhi (2)
 • Universiti Qatar (2)
 • Universiti Alberta

SAMPLE PEKERJA DI PELAJAR TINGGI TINGGI

 • Amazon (6)
 • Intel Corporation (5)
 • Qualcomm (4)
 • Microsoft (4)
 • BC Hydro (4)
 • Agensi Kanser BC (3)
 • Penyelidikan Point Grey (3)
 • BroadbandTV Corp. (3)
 • AMD (2)
 • Fortinet Technologies Inc. (2)

SAMPLE JOB TITLES LEBIH PENDIDIKAN TINGGI

 • Jurutera Pembangunan Perisian (7)
 • Jurutera (6)
 • Saintis penyelidikan (4)
 • Jurutera Penyelidikan (4)
 • Perunding Kanan (3)
 • Jurutera Kanan (3)
 • Jurutera Perisian Terbenam (3)
 • Pengarah (3)
 • Ketua Pegawai Eksekutif (3)
 • Pemaju Perisian (3)
 • Ph.D. SURVEI HASIL KERJAYA

Anda boleh melihat laporan penuh mengenai hasil kerjaya UBC Ph.D. graduan pada outcomes.grad. UBC .ca.

PENAFIAN

Data-data ini mewakili maklumat pekerjaan bersejarah dan tidak menjamin prospek pekerjaan masa depan bagi graduan program ini. Mereka hanya untuk tujuan maklumat sahaja. Data dikumpulkan melalui kaji selidik alumni atau penyelidikan internet.

OPSYEN KARIR

Program kedoktoran dalam Kejuruteraan Elektrik dan Komputer menyiapkan pelajar untuk pekerjaan secara langsung setelah menyelesaikan gelar atau melanjutkan karier dalam penyelidikan di institusi publik. Beberapa graduan baru-baru ini kini bekerja dengan Google, Microsoft, Facebook, Intel, Samsung, D-wave, BC Hydro, Bell Mobility, Sierra Wireless, PMC-Sierra, TELUS, Bank of Montreal, , Drobo, Siemens Kanada, Celestica, Cisco, Alpha Technologies, dan lain-lain. Banyak MASC kami. graduan juga telah melanjutkan pelajaran ke Ph.D. dengan kami di UBC . Sesetengah graduan telah melengkapkan PhD mereka di institusi seperti Stanford, MIT, UC Berkeley dan Universiti Cina Hong Kong. Sebahagian daripada pelajar siswazah kami juga telah menubuhkan syarikat; Contohnya adalah Veridae yang diperoleh oleh Tektronix.

Keperluan

KEPERLUAN SCORE TOEFL (IBT)

100

 • di Reading 22
 • ibT Penulisan 21
 • ibT Mendengar 22
 • ibT Bercakap 21

KEPERLUAN SCORE IELTS

7.0

 • IELTS Reading 6.0
 • IELTS Writing 6.0
 • Mendengar IELTS 6.0
 • IELTS Speaking 6.0

KOMITMEN PENYELIAAN YANG DIBENARKAN SEHINGGA APLIKASI?

Tidak

KEPERLUAN IJAZAH UTAMA

Pemohon ke Ph.D. program ini mestilah mempunyai ijazah Sarjana dan rujukan yang berasaskan tesis dan tesis mestilah termasuk surat terperinci dari penyelia tesis. Pemohon yang telah mengikuti program Sarjana yang hanya berdasarkan kursus tidak secara amunya layak mendapat Ph.D. program. Pemohon yang telah melengkapkan ijazah melalui penyelidikan hanya perlu melengkapkan satu tahun kursus tambahan sebagai sebahagian daripada Ph.D. program.

KEPERLUAN LAIN

Semua pemohon adalah dialu-alukan untuk mengemukakan skor GRE, dan sementara skor GRE tidak wajib, pelajar antarabangsa sangat disyorkan untuk menyerahkannya. Sila minta GRE mengemukakan laporan peperiksaan mereka ke UBC menggunakan kod institusi 0965 ( UBC ). Pemohon yang baru-baru ini (dalam masa 5 tahun) menyempurnakan ijazah di salah satu negara berikut tidak perlu menyerahkan markah bahasa: Australia, Kanada, Ireland, New Zealand, Afrika Selatan, United Kingdom, Amerika Syarikat dan negara berbahasa Inggeris daripada Hindia Barat. Pemohon lain, termasuk Kanada, yang telah melengkapkan ijazah terakhir mereka di negara lain harus mengemukakan skor TOEFL atau IELTS (akademik, tidak umum) semasa. Kecuali anda telah melengkapkan ijazah dari salah satu negara yang disebutkan di atas dalam tempoh 5 tahun yang lalu dalam permohonan anda, kami memerlukan skor rasmi bahasa semasa dan tidak akan mengecualikan keperluan ini. Jabatan kami tidak mempertimbangkan kemasukan bersyarat dalam hal latihan bahasa Inggeris yang belum selesai.

Peluang Pembiayaan

Di jabatan ECE, kemasukan dianggap berasingan daripada sokongan kewangan. Bantuan kewangan disediakan untuk sesetengah pelajar.Ia terpulang kepada pelajar untuk memastikan bahawa dana yang mencukupi tersedia untuk menjalankan program siswazahnya. Jabatan ini mempunyai tumpuan penyelidikan yang sangat kuat dan kedudukan nombor satu di antara jabatan ECE di Kanada dalam pembiayaan penyelidikan NSERC setiap profesor. Pelajar harus menghubungi penyelia berpotensi untuk pembiayaan penyelidik.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Faculty of Applied Science oversees administrative procedures for the School of Architecture and Landscape Architecture, the School of Community and Regional Planning, the School of Nursing, and a ... Baca lebih lanjut

The Faculty of Applied Science oversees administrative procedures for the School of Architecture and Landscape Architecture, the School of Community and Regional Planning, the School of Nursing, and all engineering activities at the Vancouver campus and the School of Engineering at the Okanagan campus. Baca Ringkas