Doktor Falsafah dalam Kejuruteraan Elektrik dan Komputer

Umum

Penerangan Program

Doktor Falsafah (Ph.D.) dalam Program Kejuruteraan Elektrik dan Komputer adalah untuk pelajar yang berminat untuk mengikuti pengajian dan penyelidikan lanjutan dalam Teknologi Biomedikal, Sistem Komunikasi, Komputer, dan Sistem Perisian, Sistem Tenaga, atau Teknologi Mikro dan Nano. Pemohon untuk program ini mestilah mempunyai kedudukan skolastik yang tinggi dan mestilah menunjukkan kebolehan untuk penyelidikan untuk diterima masuk ke Ph.D. program, kerana program ini direka untuk membangunkan keupayaan untuk penyelidikan bebas.

Jurutera Elektrik dan Komputer membangunkan sistem pengkomputeran, dari seni bina cip ke aplikasi mudah alih, kepada protokol komunikasi serta sistem tenaga untuk membolehkan peranti ini dan semua sistem elektrik lain berfungsi. Disiplin ini mempunyai kesan yang besar kepada masyarakat kerana ia membantu untuk merekabentuk sistem yang kita gunakan dalam segala hal dari kesihatan untuk membiayai keselamatan.

Dalam program ini, pelajar boleh memilih untuk menyumbang kepada penyelidikan mengenai teknologi yang sangat dekat atau sudah di pasaran atau teknologi yang berada di peringkat awal penyelidikan seperti pengkomputeran kuantum atau nanotube karbon.

Program Doktor (Ph.D.) direka untuk membangunkan keupayaan calon untuk penyelidikan bebas. Pemohon untuk program ini mestilah mempunyai kedudukan skolastik yang tinggi dan menunjukkan kebolehan penyelidikan untuk diterima masuk ke Ph.D. program. Minimum 24 kredit kursus yang diluluskan diperlukan untuk penyiapan yang mencukupi. Bagi mereka yang memegang ijazah Sarjana atau memindahkan dari program Sarjana, kredit yang sesuai akan diberikan untuk kursus-kursus yang disiapkan. Kursus-kursus bertujuan untuk menyediakan kedua-dua kecekapan dan pengkhususan intelektual umum di kawasan yang dipilih.

Ph.D. pelajar biasanya dikehendaki menghabiskan sekurang-kurangnya tiga sesi musim sejuk di Universiti, walaupun dalam sesetengah keadaan ia mungkin dapat diselesaikan dalam masa 2 tahun berikutan ijazah Sarjana. Penyempurnaan lengkap Ph.D. Keperluan dijangka dalam tempoh tiga tahun untuk pelajar dengan Ijazah Sarjana, dan dalam masa 4 tahun untuk pelajar-pelajar yang telah dipindahkan dari MASc. program. Universiti memerlukan Ph.D. program ini disiapkan dalam masa 6 tahun pendaftaran awal.

Apa yang menjadikan program unik?

Kejuruteraan Elektrik dan Komputer adalah salah satu daripada program siswazah terbesar di The University of British Columbia dengan lebih daripada 75 ahli fakulti dan 400 pelajar. Semua ahli fakulti kami memimpin program penyelidikan yang berbeza. Ahli fakulti juga bekerjasama dengan rakan sekerja di Fakulti Perubatan dan Fakulti Sains serta pemimpin industri. Kerjasama ini membolehkan para pelajar kami bekerja di samping para pemimpin dunia dalam bidang minat mereka. Pelajar kami menggunakan teknologi canggih di banyak kemudahan penyelidikan di Universiti British Columbia dan pusat kecemerlangan serta di lapangan.

Fakta Pantas

 • Ijazah: Doktor Falsafah
 • Subjek: Kejuruteraan
 • Cara penghantaran: Di kampus
 • Pilihan pendaftaran: Sepenuh masa
 • Pengkhususan: Kejuruteraan Elektrik dan Komputer
 • Komponen Program: Disertasi
 • Fakulti: Fakulti Sains Gunaan

Nota Permohonan

Pemohon dikehendaki untuk memuat naik permohonan mereka versi PDF Transkrip Rasmi masing-masing dari institusi pascasiswazah (kolej, universiti, dll) yang telah mereka hadiri, yang menunjukkan kedua-dua belah dokumen transkrip untuk memasukkan skala penggredan universiti.

Penyelidik Penyelidikan

Senarai ini menunjukkan ahli fakulti dengan keistimewaan pengawas penuh yang berafiliasi dengan program ini. Ia bukan senarai komprehensif semua penyelia yang berpotensi sebagai fakulti dari program lain atau ahli fakulti tanpa keistimewaan penyeliaan penuh boleh meminta kelulusan mengawasi pelajar siswazah dalam program ini.

 • Aamodt, Tor (seni bina komputer, penyusun yang mengoptimumkan, seni bina komputer, seni bina mikro, dan model pengaturcaraan untuk pemecut komputer yang cekap tenaga)
 • Abolmaesumi, Purang (Kejuruteraan Bioperubatan dengan penekanan pada pembedahan dibantu komputer, terapi imej dan analisis imej medis, kanser prostat)
 • Abugharbieh, Rafeef (pengkomputeran imej perubatan)
 • Beznosov, Konstantin (keselamatan dan privasi yang boleh digunakan, keselamatan mudah alih dan privasi, keselamatan komputer dan privasi, keselamatan dan privasi rangkaian sosial dalam talian)
 • Bhargava, Vijay (Komunikasi hijau, sistem wayarles kognitif dan koperasi, sistem MIMO-OFDM, analisis silang lapisan)
 • Chen, Yu Christine (pemodelan, analisis, dan kawalan sistem tenaga elektrik)
 • Cheung, Karen (Bioteknologi, MEMS, dan BioMEMS, Microtechnology, Lab-on-a-Chip, Microfluidics, implan saraf, kejuruteraan bioperubatan, Microsystems Biomedikal untuk aplikasi diagnostik dan terapeutik, spektroskopi dielektrik untuk cytometry aliran, sistem kultur sel bersepadu)
 • Chrostowski, Lukas (laser semikonduktor, optik, Laser Vertikal-Rongga, fotonik silikon, fotonik, optoelektronik, nanofotonik, fotonik biomedikal, laser Semikonduktor, komunikasi optik, modulasi laser berkelajuan tinggi, VCSEL, litar bersepadu fotonik), bioph
 • Cretu, Edmond (Tenaga Bersih, Microsystems, MEMS penyesuaian, instrumentasi mikro, pemprosesan isyarat tidak linear, pengimejan ultrabunyi BioMEMS)
 • Dumont, Guy A (kejuruteraan biomedikal, penghantaran ubat automatik, kesihatan mudah alih, kesihatan global, anestesia, pemantauan fisiologi; Kawalan penyesuaian, kawalan ramalan, kawalan sistem parameter yang diedarkan, kawalan proses maju, analisis wavelet aplikasi, aplikasi kawalan bioperubatan, dan kawalan proses kertas)
 • Dunford, William (Penukaran kuasa elektrik, kenderaan elektrik, tenaga alternatif dan pembangunan lestari, sistem DC dengan beban dan pengurusan bateri., Tenaga Bersih, penukaran kuasa, dari utiliti ke aplikasi mikroelektronik)
 • Fedorova, Alexandra (reka bentuk perisian sistem: perisian yang menguruskan perkakasan dan memutuskan bagaimana memperuntukkan sumbernya untuk aplikasi; membina alat prestasi yang lebih baik)
 • Fels, S Sidney (komputer dan seni; multimedia; muzik komputer, interaksi manusia-komputer, pemodelan biomekanik 3D manusia, sintesis ucapan, aplikasi perubatan pemodelan, penglihatan komputer, seni interaktif, dan muzik)
 • Gopalakrishnan, Sathish (sistem komputer dan perisian, pengkomputeran masa nyata dan tertanam (sistem komputer sebagai sebahagian daripada dunia nyata), sistem siber-fizikal, Sistem masa nyata, sistem yang diedarkan, pengurusan sumber)
 • Ivanov, Andre (mikroelektronik; litar bersepadu, reka bentuk cip komputer, grid pintar, kurikulum kejuruteraan, Sistem Komputer dan Perisian, Teknologi Micro / Nano yang sedang berkembang)
 • Jaeger, Nicolas A (optik optik, optik gentian optik, sensor optik, pengukuran optik voltan dan semasa dalam pencawang kuasa, modulator optik optik ultrahigh, teknik pengukuran laju ultrahigh)
 • Jatskevich, Juri (Sistem tenaga dan tenaga, grid tenaga pintar, sistem elektronik kuasa, dan litar penukar, mesin elektrik dan pemacu, kawalan, transien elektromagnetik, pemodelan dan simulasi komputer, simulasi diedarkan dan selari)
 • Kruchten, Philippe (perisian, reka bentuk perisian, pembangunan perisian, reka bentuk kejuruteraan, keusahawanan, pengurusan projek, profesion, pelesenan, Seni bina skala besar, sistem perisian yang intensif Proses pembangunan perisian Pengurusan projek perisian)
 • Lampe, Lutz (Sistem Komunikasi, Komunikasi Tanpa Wayar, Komunikasi Bergerak, Komunikasi dan teori maklumat, Grid Pintar, diagnostik Grid, Ultra wideband (UWB), Rangkaian sensor tanpa wayar, Penyetempatan dan pengesanan, RFID, radio kognitif, , Pembelajaran Mesin)
 • Lemieux, Guy (pemproses vektor, pengaturcaraan selari, peranti logik yang boleh diprogram (PLDs, FPGAs), seni bina komputer, aritmetik komputer, perkakasan pengkomputeran adat, kejuruteraan komputer, sistem logik dan pengkomputeran yang boleh diprogramkan,
 • Leung, Cyril (Komunikasi tanpa wayar, sistem selular, rangkaian mudah alih multihop)
 • Leung, Victor C (rangkaian komunikasi satelit; rangkaian komunikasi tanpa wayar dan mudah alih; rangkaian berkelajuan tinggi dan jalur lebar; rangkaian komputer; komunikasi data, rangkaian telekomunikasi dan komputer, rangkaian tanpa wayar dan mudah alih, arkitek dan protokol rangkaian, teknik pengurusan rangkaian, penilaian prestasi)
 • Lis, Mieszko (Sistem Komputer dan Perisian)
 • Madden, John (otot tiruan, wearables, bahan pintar, kulit elektronik)
 • Marti, Jose (Pemodelan komputer untuk respons terhadap bencana, projek Simulasi Saling Ketergantungan Infrastruktur (I2Sim), kuasa elektrik, sistem tenaga)

Senarai ini menunjukkan ahli fakulti dengan keistimewaan pengawas penuh yang berafiliasi dengan program ini. Ia bukan senarai komprehensif semua penyelia yang berpotensi sebagai fakulti dari program lain atau ahli fakulti tanpa keistimewaan penyeliaan penuh boleh meminta kelulusan mengawasi pelajar siswazah dalam program ini.

 • Mesbah, Ali (Sistem Komputer dan Perisian; kejuruteraan perisian)
 • Michelson, David (komunikasi tanpa wayar, Penyebaran dan pemodelan saluran, reka bentuk antena berprofil rendah, prestasi sistem komunikasi tanpa wayar, EMI / EMC)
 • Mirabbasi, Shahriar (Litar dan reka bentuk bersepadu isyarat gabungan dan reka bentuk sistem, reka bentuk litar bersepadu dengan penekanan kepada komunikasi data berkelajuan tinggi dan aplikasi pemprosesan isyarat)
 • Nasiopoulos, Panos (Multimedia interaktif (misalnya, iDTV, DVD), penyiaran dan penstriman video, perisian tengah multimedia, pengindeksan video, dan pengambilan, penanda air video digital, pemprosesan dan pemampatan video dan audio generasi seterusnya)
 • Nojeh, Alireza (Nanostructures (terutamanya berdasarkan nanotube karbon), nanofabrication terkawal, fenomena pelepasan elektron, mikroskop elektron, pemodelan dan simulasi sistem skala nano)
 • Ordonez, Martin (Sistem tenaga, tenaga boleh diperbaharui, kuasa angin, tenaga solar, sistem bateri, sel bahan api, kenderaan elektrik, grid pintar.)
 • Pattabiraman, Karthik (Keandalan Perisian, Keselamatan Komputer, Pengendalian toleransi perisian, Keselamatan Perisian, Kebolehpercayaan Sistem Komputer, Kegagalan Komputer, Sistem komputer kritikal keselamatan, kegagalan perisian, kesalahan perisian, kesalahan perkakasan, kegagalan perkakasan)
 • Ripeanu, Matei (Sistem yang disebarkan, sistem peer-to-peer, pengkomputeran prestasi tinggi)
 • Rohling, Robert (Pengimejan Perubatan, Sistem Maklumat Perubatan, Robotics, Ultrasound Intervensi, Pengimejan 3D, Pengkomposan Spatial, Penentukuran Sistem Robotik, Elastography, BioMEMS, Kejuruteraan Bioperubatan, Imaging Medik dan sistem maklumat, robotik, pengimejan ultrasound dalam 2D dan 3D, teknologi bioperubatan )
 • Rubin, Julia (keselamatan dan privasi dalam aplikasi mudah alih, kecekapan tenaga dalam perisian mudah alih dan awan, pembangunan perisian komposisi dan kolaboratif)
 • Salcudean, Septimiu (teknologi bioperubatan, antara muka Haptic, teleoperation dan simulator, robotik perubatan, pencitraan dan antara muka, reka bentuk berasaskan pengoptimuman, kanser prostat)
 • Servati, Peyman (Sistem Tenaga, Teknologi Mikro / Nano yang Muncul)
 • Shekhar, Sudip (Reka bentuk cip, komunikasi radio, komunikasi mudah alih, pautan data, litar bersepadu, fotonik, CMOS, tanpa wayar, elektronik, Internet Perkara)
 • Stoeber, Boris (Sistem Mikroelektronekanikal, MEMS, Mikrofluidik, Teknologi Sensor, Microdevices Biomedikal, Sistem Mikroelektrik mekanikal (MEMS), Fenomena Mikrofon, Teknologi Sensor, Mikrosistem bersepadu untuk aplikasi bioperubatan dan kawalan alam sekitar)
 • Takahata, Kenichi (Teknologi Bioperubatan, Teknologi Mikro / Nano yang Muncul)
 • Tang, Shuo (Biophotonics, optik bioperubatan, peralatan pengimejan tisu optik, tomografi koheren optik, mikroskopi multiphoton)
 • Turner, Robin (Teknologi Bioperubatan)
 • Walus, Konrad (peranti dan litar Nanoelectronic, automata seluler kuantum-dot, transistor tunggal elektron, simulasi mekanik kuantum)
 • Wang, Zhen (Teori pemprosesan isyarat dan aplikasi, bioinformatik)
 • Wilton, Steven (Litar Bersepadu, Cip Komputer Fleksibel, Komputer Fleksibel, Kejuruteraan Komputer, Sistem Komputer dan Perisian)
 • Wong, Vincent (Reka bentuk protokol, pengoptimuman, rangkaian wayarles, grid pintar, komunikasi mesin-ke-mesin, RFID dan sistem pengangkutan pintar)
 • Yedlin, Matthew (gempa bumi, penyebaran nuklear, senjata nuklear, pedagogi kelas terbalik, geofizik, pemprosesan isyarat digital, elektroensefalografi)

Percubaan Kedoktoran Terkini

 • Ahmadreza Farsaei
  "Dr. Farsaei mempelajari fotonik, sains cahaya. Dia mengembangkan teknik dan metodologi yang menangani beberapa cabaran simulasi dan pemodelan elektro-optik. Karyanya telah dilaksanakan dalam alat fotonik terkemuka di industri yang terdapat dalam pelbagai aplikasi termasuk telekomunikasi, hiburan, dan ubat." (Mei 2017)
 • Dr. Caitlin Schneider
  "Dr. Schneider membangunkan kaedah-kaedah baru untuk menginterogasi tisu buah pinggang melalui penggunaan ultrabunyi dan pengimejan elastografi ultrasound. Teknik ini membolehkan pengukuran kekakuan tisu yang tidak invasif yang merupakan petunjuk kanser dan pembentukan tisu parut untuk pembedahan pembedahan yang lebih baik dan pemantauan keseluruhan kesihatan buah pinggang. " (Mei 2017)
 • Dr. Andrew Ho
  "Dr. Ho membangunkan kaedah baru dalam simulasi cecair untuk mengkaji cecair bukan Newton dalam bidang tiga dimensi kompleks. Kerja-kerja beliau digunakan untuk meneroka kesan pelinciran saliva dalam menelan." (Mei 2017)
 • Dr. Jonas Michael Flueckiger
  Dr. Flueckiger telah membangunkan biosensor berasaskan optik menggunakan proses fabrikasi microchip tradisional. Dia menunjukkan keberkesanan sensor kos rendah, kos rendah untuk aplikasi analisis darah dan menunjukkan potensi biosensor tersebut untuk mengubah diagnosis dan penyampaian penjagaan kesihatan. " (Mei 2017)
 • Bojiang Ma
  "Dr. Ma mengembangkan kaedah komunikasi baru dan algoritma pengurusan sumber dalam rangkaian rumah pintar masa depan dan sistem tanpa wayar generasi kelima. Kaedah dan algoritma yang dicadangkan meningkatkan kualiti hidup penduduk di rumah pintar dan meningkatkan kecekapan sistem komunikasi mudah alih, membuat hidup mudah dan menyeronokkan di masa hadapan. " (Mei 2017)

Penyerahan Tesis Sampel

Analisis keselamatan data semasa rehat Di telefon pintar.
Analisis dan reka bentuk rangkaian selular heterogen mimo.
Penyiasatan fenomena molekul penyebab usia pada antara muka saluran dielektrik pintu peranti MOSFET.
Instrumentasi cepat untuk debug dan pengesahan litar pada FPGA.
Kerangka pembelajaran mesin untuk diagnostik kanser prostat yang dipandu ultrasound yang diperkuat secara temporal.
Platform mikrofluidik untuk mengkaji sel tumor masa nyata dan tindak balas spheroid tumor terhadap hipoksia kronik dan sementara.
Sokongan seni bina untuk penyegerakan antara benang dalam seni bina SIMT.
Membolehkan penggunaan praktikal sistem berasaskan resonator cincin silikon.
Analisis dan pengoptimuman teknologi komunikasi untuk aplikasi grid pintar.
Model kebenaran kontekstual untuk perlindungan privasi yang lebih baik.
Awan tepi mudah alih: penjadualan dan caching pengiraan.
Pergerakan penggulungan dan pemantauan keadaan transformer kuasa dalam perkhidmatan.
Teknik penjadualan untuk alat pembuatan semikonduktor yang fleksibel.
Penguraian automatik isyarat elektromiografi yang dirakam dengan susunan elektrod permukaan.
Teleoperasi dari pangkalan bergerak: pemodelan, analisis, reka bentuk, dan eksperimen dengan platform gerakan hidraulik.

Hasil Kerjaya

211 pelajar lulus antara 2005 dan 2013. Daripada jumlah itu, maklumat kerjaya diperolehi untuk 200 alumni (berdasarkan kajian yang dijalankan antara Februari-Mei 2016):

Contoh majikan dalam pengajian tinggi

 • Universiti British Columbia (9)
 • Institut Teknologi British Columbia (3)
 • Kolej Langara (2)
 • Universiti Teheran (2)
 • Universiti California - San Diego (2)
 • Akademi Sains Cina (2)
 • Universiti Calgary (2)
 • Institut Teknologi India Delhi (2)
 • Universiti Qatar (2)
 • Universiti Alberta

Contoh majikan di luar pengajian tinggi

 • Amazon (6)
 • Intel Corporation (5)
 • Qualcomm (4)
 • Microsoft (4)
 • BC Hydro (4)
 • Agensi Kanser BC (3)
 • Penyelidikan Point Grey (3)
 • BroadbandTV Corp. (3)
 • AMD (2)
 • Fortinet Technologies Inc. (2)

Contoh tajuk pekerjaan di luar pengajian tinggi

 • Jurutera Pembangunan Perisian (7)
 • Jurutera (6)
 • Saintis penyelidikan (4)
 • Jurutera Penyelidikan (4)
 • Perunding Kanan (3)
 • Jurutera Kanan (3)
 • Jurutera Perisian Terbenam (3)
 • Pengarah (3)
 • Ketua Pegawai Eksekutif (3)
 • Pemaju Perisian (3)

Ph.D. tinjauan hasil kerjaya

Anda boleh melihat laporan penuh mengenai hasil kerjaya UBC Ph.D. graduan pada outcomes.grad. UBC .ca.

Penafian

Data-data ini mewakili maklumat pekerjaan bersejarah dan tidak menjamin prospek pekerjaan masa depan bagi graduan program ini. Mereka hanya untuk tujuan maklumat sahaja. Data dikumpulkan melalui kaji selidik alumni atau penyelidikan internet.

Pilihan kerjaya

Program Doktor dalam Kejuruteraan Elektrik dan Komputer menyediakan pelajar untuk pekerjaan secara langsung setelah menamatkan pengajian atau melanjutkan kerjaya dalam penyelidikan di institusi awam. Sebilangan graduan baru-baru ini kini bekerjasama dengan Google, Microsoft, Facebook, Intel, Samsung, D-wave, BC Hydro, Bell Mobility, Sierra Wireless, PMC-Sierra, TELUS, Bank of Montreal, BC Children Hospital, Kerajaan Kanada , Drobo, Siemens Canada, Celestica, Cisco, Alpha Technologies, dll. Banyak MASC kami. graduan juga telah melanjutkan pelajaran ke peringkat Ph.D. bersama kami di UBC . Beberapa graduan telah menyelesaikan PhD mereka di institusi seperti Stanford, MIT, UC Berkeley, dan The Chinese University of Hong Kong. Sebilangan pelajar siswazah kami juga telah mengasaskan syarikat; contoh terbaru ialah Veridae yang diambil alih oleh Tektronix.

Keperluan

Keperluan skor keseluruhan TOEFL (IBT)

100

 • di Reading 22
 • ibT Penulisan 21
 • ibT Mendengar 22
 • ibT Bercakap 21

Keperluan skor keseluruhan IELTS

7.0

 • IELTS Reading 6.0
 • IELTS Writing 6.0
 • Mendengar IELTS 6.0
 • IELTS Speaking 6.0

Komitmen penyelia diperlukan sebelum permohonan?

Tidak

Keperluan ijazah sebelumnya

Pemohon ke Ph.D. program ini mestilah mempunyai ijazah Sarjana dan rujukan yang berasaskan tesis dan tesis mestilah termasuk surat terperinci dari penyelia tesis. Pemohon yang telah mengikuti program Sarjana yang hanya berdasarkan kursus tidak secara amunya layak mendapat Ph.D. program. Pemohon yang telah melengkapkan ijazah melalui penyelidikan hanya perlu melengkapkan satu tahun kursus tambahan sebagai sebahagian daripada Ph.D. program.

Keperluan lain

Semua pemohon dialu-alukan untuk menghantar skor GRE, dan sementara skor GRE tidak wajib, pelajar antarabangsa sangat digalakkan untuk menyerahkannya. Mohon GRE menyerahkan laporan peperiksaan mereka ke UBC menggunakan kod institusi 0965 ( UBC ). Pemohon yang baru-baru ini (dalam masa 5 tahun) menyelesaikan ijazah di salah satu negara berikut tidak perlu menghantar skor bahasa: Australia, Kanada, Ireland, New Zealand, Afrika Selatan, United Kingdom, Amerika Syarikat, dan berbahasa Inggeris negara-negara Hindia Barat. Pemohon lain, termasuk orang Kanada, yang telah menyelesaikan ijazah terbaru mereka di negara lain mesti mengemukakan skor TOEFL atau IELTS (akademik, bukan umum) terkini. Kecuali anda telah menyelesaikan ijazah dari salah satu negara yang disebutkan di atas dalam 5 tahun terakhir permohonan anda, kami memerlukan skor rasmi, bahasa semasa dan tidak akan mengetepikan syarat ini. Jabatan kami tidak menganggap kemasukan bersyarat sekiranya menunggu latihan bahasa Inggeris.

Peluang Pembiayaan

Di jabatan ECE, kemasukan dianggap berasingan daripada sokongan kewangan. Bantuan kewangan disediakan untuk sesetengah pelajar. Terserah kepada pelajar untuk memastikan dana yang mencukupi tersedia untuk menjalankan program siswazahnya. Jabatan ini mempunyai tumpuan penyelidikan yang sangat kuat dan kedudukan nombor satu di antara jabatan ECE di Kanada dalam pembiayaan penyelidikan NSERC setiap profesor. Pelajar harus menghubungi penyelia berpotensi untuk pembiayaan penyelidik.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Faculty of Applied Science oversees administrative procedures for the School of Architecture and Landscape Architecture, the School of Community and Regional Planning, the School of Nursing, and a ... Baca lebih lanjut

The Faculty of Applied Science oversees administrative procedures for the School of Architecture and Landscape Architecture, the School of Community and Regional Planning, the School of Nursing, and all engineering activities at the Vancouver campus and the School of Engineering at the Okanagan campus. Baca Ringkas