Doktor Falsafah dalam Kajian Terjemahan

Umum

Penerangan Program

Terjemahan, walaupun merupakan amalan kuno yang setua dengan adanya bahasa yang berlainan di antara umat manusia, menjadi semakin penting secara sosial dalam masyarakat dan ekonomi Afrika yang berbilang bahasa dan semakin global.

Doktor Falsafah dalam Pengajian Terjemahan adalah kursus pengajian berasaskan penyelidikan lanjutan yang dirancang untuk mempersiapkan calon untuk memberikan sumbangan penting dalam penyelidikan, pendidikan universiti, dan perundingan dalam bidang yang dinamik dan berkembang ini. Memerlukan masa 3-4 tahun untuk menyelesaikannya dan menanggung kos pengajian sebanyak Kshs.90, 000.00 ($ 900) setiap semester. Syaratnya adalah ijazah Sarjana dengan IPK minimum 3.0. Pengambilan setiap September.

flags

Syarat Kemasukan

Untuk masuk ke program doktoral AIU , pemohon mesti memiliki ijazah Sarjana dari AIU atau institusi yang diiktiraf oleh Senat AIU . Di luar kepemilikan ijazah, pemohon mesti mempunyai min kumulatif sekurang-kurangnya B dalam pengajian Sarjana dan mesti menunjukkan kemampuan dalam penyelidikan akademik. Keperluan minimum program khusus akan berlaku.

Dalam kes-kes yang luar biasa, Senat, atas cadangan mana-mana sekolah, boleh mengakui program doktor, pemohon yang memegang Ijazah Sarjana, dengan syarat bahawa calon tersebut, berdasarkan kerja-kerja penyelidikan, kerja profesional dan akademik yang mereka lakukan, boleh menunjukkan bahawa mereka adalah berkelayakan untuk menjalankan kerja doktor.

Bila Terapkan

Permohonan untuk program biasa biasanya ditutup pada 15 Disember untuk pengambilan Januari, 15 April untuk pengambilan Mei, dan 15 Ogos untuk pengambilan bulan September.

Agar pelajar antarabangsa diterima dalam pengambilan bulan September, borang permohonan anda seharusnya telah dihantar pada bulan April, untuk pengambilan Januari anda seharusnya telah menghantar permohonan anda pada bulan September, dan untuk pengambilan bulan April anda seharusnya telah menghantar borang permohonan anda pada bulan Januari.

Untuk program Berasaskan Sekolah, permohonan anda hendaklah menghubungi kami selewat-lewatnya pada 10 Mac untuk cuti April, 10 Julai untuk cuti Ogos, dan 10 November untuk Cuti Disember.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Africa International University is a chartered Christian university located in the serene environment of Karen, Nairobi, a strategic location, serene and conducive for learning. Africa International U ... Baca lebih lanjut

Africa International University is a chartered Christian university located in the serene environment of Karen, Nairobi, a strategic location, serene and conducive for learning. Africa International University currently trains students in Theology, Business, ICT, Psychology, Languages, Community Development, Linguistics Leadership and Education. Baca Ringkas