Baca keterangan rasmi

Objektif Ph.D. ijazah dalam Mikrobiologi adalah untuk memberi pengetahuan saintifik maju dalam bidang mikrobiologi, untuk menyediakan peluang latihan dalam menjalankan state-of-the-art penyelidikan asas dalam mikrobiologi, dan rapat disiplin yang berkaitan.

Vision Program dan Matlamat

Visi utama Ph.D. program dalam bidang mikrobiologi di Alabama State University adalah untuk membuat kemajuan saintifik dan masyarakat penting untuk faedah negeri Alabama, rantau dan negara melalui operasi program penyelidikan dan latihan kedoktoran baru yang unik. Penyelidikan, pendidikan dan perkhidmatan hasil Ph.D. yang dicadangkan Program Mikrobiologi akan memberi manfaat kepada rakyat Alabama dalam cara yang penting, iaitu: 1) mewujudkan peluang-peluang baru untuk mengkaji isu-isu sumber makanan alam sekitar dan perdagangan yang penting kepada ekonomi negeri, dan kesihatan dan keselamatan rakyat, (2) memberi dipasarkan, kedoktoran peringkat peluang latihan dalam bidang-bidang penting saintifik baru muncul, (3) menggalakkan pembangunan dan pelaksanaan strategi saintifik yang memaksimumkan pengawasan sumber alam sekitar dan komersil di negeri ini, dan (4) mengeluarkan sekumpulan saintis mampu menggunakan alat kontemporari untuk menangani ancaman masyarakat baru muncul seperti kenaikan penyakit makanan dan air, Bioterorisme, bahan cemar alam sekitar, dan generasi baru patogen mikrob.

Unit Pentadbiran Program Siswazah

Ph.D. Program Mikrobiologi ditadbir melalui Jabatan Sains Biologi di Kolej Sains, Matematik dan Teknologi.

Sokongan kewangan

Bantuan kewangan dalam bentuk Siswazah Penolong Pengajaran (GTA) dan Graduate Research Assistant (GRA) anugerah disediakan untuk Ph.D. dipilih pelajar. Semua GTAs mestilah tamat sekurang-kurangnya 18 jam kredit kerja kursus siswazah luar kursus ijazah untuk layak. Semua GTAs dikehendaki mengajar kursus makmal sarjana muda yang bekerja di bawah pengawasan langsung ahli fakulti. Tugasan makmal kursus ini telah dipilih oleh kerusi jabatan. GTA A boleh ditugaskan untuk mengajar sehingga 2 bahagian makmal sarjana muda.

Keperluan Residency

Untuk Ph.D. ijazah dalam Mikrobiologi, sekurang-kurangnya empat semester berturut-turut kerja sepenuh masa, tidak termasuk musim panas, perlu dibelanjakan dalam kajian pemastautin. kursus ijazah dan penyelidikan kedoktoran tidak akan dikira ke arah penduduk kepuasan. Seorang pelajar sepenuh masa dijangka mencatat selama lapan hingga sembilan jam semester.

Program pengajian

Satu program awal pengajian yang dibangunkan oleh pelajar dan penasihat utama dan diluluskan oleh jawatankuasa penasihat hendaklah dikemukakan kepada penyelaras siswazah untuk kelulusan akhir tahun pertama pelajar pemastautinan. Satu program akhir pengajian, yang diluluskan oleh jawatankuasa penasihat, hendaklah dikemukakan kepada penyelaras siswazah sebelum permohonan kemasukan ke pencalonan. Mendapat sekurang-kurangnya 53 jam kerja kursus ijazah melebihi ijazah sarjana muda diperlukan untuk menyelesaikan program doktor falsafah, tidak termasuk penyelidikan kedoktoran. Mendapat sekurang-kurangnya tiga jam disertasi kedoktoran dan kelas seminar siswazah mesti termasuk dalam program pengajian.

Peperiksaan Komprehensif

pelajar mesti lulus peperiksaan formal, menyeluruh bertulis dan lisan sebelum membawa dimasukkan ke pencalonan untuk Ph.D. darjah. Hanya pelajar yang telah menamatkan semua kursus teras yang diperlukan, seperti yang disenaraikan dalam Buku Panduan Siswazah, layak untuk mengambil peperiksaan. Pelajar mesti melengkapkan peperiksaan komprehensif dalam tempoh tiga (3) tahun dari kemasukan ke Program.

Cadangan disertasi

Semua pelajar yang mengikuti Ph.D. ijazah dalam bidang mikrobiologi perlu menyediakan proposal disertasi kepada penyelidikan asal yang akan dijalankan untuk ijazah. cadangan hendaklah dikemukakan kepada jawatankuasa penasihat sempena pelajar dan pengesahan kelulusan jawatankuasa penasihat itu. Cadangan disertasi mesti diluluskan sebelum kemasukan ke pencalonan untuk ijazah.

Disertasi Pertahanan dan Seminar Siswazah

Setelah selesai kerja disertasi, penasihat utama akan menunjukkan / penerimaan beliau kerja dan jadual mempertahankan disertasi. Semua ahli jawatankuasa penasihat mesti bersetuju dengan disertasi dan pertahanan. Tidak lewat daripada tiga puluh (30) hari sebelum tarikh yang dicadangkan bagi pertahanan itu, notis itu melengkapkan borang pertahanan disertasi hendaklah difailkan dengan Sekolah Pengajian Siswazah. Keputusan pembelaan hendaklah dilaporkan kepada Ph.D. penyelaras. Ph.D. penyelaras akan memaklumkan kepada Sekolah Pengajian Siswazah mengenai pertahanan disertasi memuaskan, dan berikutan kelulusan, penasihat pelajar akan jadual seminar siswazah terbuka (disertasi pembentangan penyelidikan). Adalah menjadi tanggungjawab pelajar untuk menjadualkan hari, masa dan tempat bagi seminar siswazah, selepas berunding dengan jawatankuasa / beliau. Seminar graduan harus terbuka kepada semua fakulti ASU dan kakitangan dan notis yang bermaksud sedemikian perlu diagihkan kepada masyarakat ASU oleh Ph.D. penyelaras sekurang-kurangnya dua minggu sebelum tarikh seminar.

Kemasukan ke pencalonan

kelulusan pencalonan akan diberikan oleh Sekolah Pengajian Siswazah. Pelajar yang telah melengkapkan semua keperluan kursus dan diluluskan bertulis dan lisan peperiksaan komprehensif dimasukkan ke pencalonan untuk Ph.D. darjah. Permohonan pelajar dimulakan untuk kemasukan ke pencalonan hendaklah dikemukakan kepada dan diluluskan oleh penyelaras graduan sekurang-kurangnya dua semester sebelum tarikh tamat pengajian. Permohonan ini adalah pensijilan bahawa calon telah menunjukkan keupayaan untuk melakukan kerja-kerja graduan boleh diterima dalam bidang mikrobiologi.

Program diajar dalam:
English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh Alabama State University »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date