Doktor Falsafah (Hospitaliti
Taylor’s University
Maklumat Utama
Lokasi kampus
Subang Jaya, مليسيا
Bahasa
Inggeris
Format kajian
Di kampus
Tempoh
Minta maklumat
laju
Minta maklumat
Yuran tuisyen
USD 19,386 / per year
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
Minta maklumat
biasiswa
Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda
pengenalan
Calon mengejar PhD dalam Hospitaliti dan Pelancongan mesti membangunkan pendekatan pemikiran bebas dan kepakaran yang unik dalam kepentingan penyelidikan mereka sendiri. Penyelidikan bebas memerlukan siasatan yang teliti dan menyeluruh ke dalam topik dengan tujuan untuk merumuskan idea, penemuan dan teori baru dan asli.
Semua pelajar PhD dikehendaki menghadiri Kaedah Penyelidikan
Taylor's School of Hospitality, Tourism and Culinary Arts menawarkan pelbagai kursus dalam bidang pengurusan perhotelan, pengurusan pelancongan, seni kulinari dan pengurusan perkhidmatan makanan. Kami menonjol dari akademi hospitaliti lain kerana kami adalah institusi swasta pertama di Malaysia yang menawarkan program ijazah sarjana dan sarjana dalam pengurusan perhotelan dan pelancongan dengan rakan kongsi Perancis terkenal kami, University of Toulouse, Perancis. Sekarang kita juga menjadi yang pertama memperkenalkan program PhD ini.
Kami terkenal dengan kualiti fakulti pengajaran kami yang terdiri daripada ahli akademik tempatan dan ekspatriat 90-plus sepenuh masa, kebanyakannya adalah profesional industri atau ahli akademik terkemuka. Mereka mempunyai pelbagai kepentingan penyelidikan dan mampu mengawasi pelajar PhD dalam pelbagai topik yang berkaitan dengan perhotelan dan pelancongan.
Bidang utama penyelidikan yang ditawarkan dalam program PhD adalah:
Pelancongan
- Pengurusan hotel
- Pengurusan Sumber Manusia
- Pengurusan Pengetahuan
- Kelakuan Organisasi
- Kelakuan Pengguna
- Pemasaran Perkhidmatan
Pelancongan, Acara
- Penerapan Teknologi dalam Pelancongan
- Ekonomi Pelancongan
- Pengurangan Kemiskinan melalui Pelancongan
- Sosial
- Pelancongan Minat Khas
- Sukan
- Pelancongan yang Mampan dan Bertanggungjawab
Pelancongan
- Keusahawanan
- Pengurusan persekitaran
- Pembangunan hartanah
Sains Makanan
- Pengurusan Keselamatan Makanan
- Keselamatan Mikrobiologi Makanan Kelembapan Perantaraan
- Kajian mengenai Yeast Spoilage dalam Sistem Makanan
Klik