Doktor Ekonomi dan Kerajaan

Umum

Penerangan Program

  • Tajuk: Doktor dalam Ekonomi dan Kerajaan

  • Tempoh: 3 tahun (sepenuh masa) atau 5 tahun (separuh masa). Dengan kemungkinan memohon maksimum dua lanjutan satu tahun (sepenuh masa) atau dua tahun dan satu lagi (sambilan)

  • Modality: Bersemuka (lihat kemungkinan modaliti dalam talian)

  • Pengarah: Dr. Salvador Rus Rufino

  • Bilangan tempat: 14

  • Tarikh akhir pendaftaran: Mulai 15 Februari hingga 15 Julai. Resolusi Suruhanjaya Akademik akan diterbitkan di laman web www.uimp.es sepanjang bulan Oktober. Sekiranya tidak mengisi tempat dalam tempoh tersebut, tempoh penyerahan permohonan baru boleh dibuka yang akan berakhir pada 15 Januari. Resolusi akan diterbitkan sepanjang bulan Mac.

Program Doktor Falsafah dalam Ekonomi dan Kerajaan bertujuan untuk melatih penyelidik mampu pengetahuan saintifik bebas, inovatif dan penting dalam bidang ekonomi dan kerajaan sumbangan.

Pelajar yang berdaftar di Doktor Ekonomi dan Kerajaan akan memperoleh, setelah menamatkan dan lulus program ini, Ijazah Doktor dari Universiti Menéndez Pelayo Antarabangsa dalam Ekonomi dan Kerajaan, yang dikeluarkan oleh Rektor UIMP.

Pelajar yang berminat dalam program ini boleh memohon, memenuhi keperluan, biasiswa atau bantuan. Ia juga mempunyai formula pembiayaan yang berbeza untuk kos keseluruhan kursus. Isi borang dengan maklumat hubungan anda dan kami akan memaklumkan anda secara terperinci.

Penyampaian dan Objektif

doktor falsafah ini dibangunkan dalam dua bidang utama: Kawasan Ekonomi, yang adalah yang dikendalikan oleh Yayasan Pusat Pengajian Monetari dan Kewangan (www.cemfi.es) -UIMP, dan kawasan kerajaan, yang adalah dikendalikan oleh Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset -UIMP.

kawasan kerajaan meliputi penyelidikan yang berkaitan dengan Sains Sosial: Sains Politik dan Pentadbiran Awam, Sosiologi, Demography, Undang-undang, Hubungan Antarabangsa dan Kerjasama dalam dua baris luas program ini: Demokrasi, Governan dan Pentadbiran Awam; dan perubahan sosial dan politik dalam dunia global.

Objektif utama program kedoktoran ini ialah semua pelajar menerima latihan dan peralatan yang diperlukan untuk melaksanakan penyelidikan asli, yang berkaitan dengan kawasan yang diliputi oleh nasihat program ini. Pada setiap masa, pelajar kedoktoran akan mempunyai pengawasan tutor mereka dan pengarah disertasi., Yang akan diberikan oleh Jawatankuasa Akademik.

program

Untuk berunding dengan program Docotorate, lihat pautan berikut:
https://iuiog.com/formacion/doctorados/doctorado-economia-gobierno/

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

El Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset, IUIOG, es un centro de excelencia en posgrado adscrito a la Universidad Complutense de Madrid. Especializado desde hace más de 30 años en e ... Baca lebih lanjut

El Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset, IUIOG, es un centro de excelencia en posgrado adscrito a la Universidad Complutense de Madrid. Especializado desde hace más de 30 años en el desarrollo e impartición de doctorados y másteres de alta calidad en los ámbitos de las Ciencias Sociales, las Humanidades y las Ciencias de la Salud, sus programas cuentan con reconocimiento oficial y, también, por ranking de prestigio. Baca Ringkas