Doktor Ekonomi dan Kerajaan

Umum

Penerangan Program

Pengarah: Dr. Salvador Rus Rufino

Title: Falsafah Kedoktoran dalam bidang Ekonomi dan Kerajaan

Mod Pengajian:

Harga: 5,000 euro * (kadar UIMP). IUIOG pendaftaran pembaharuan oleh permintaan sambungan: 250 euro / tahun.

Tempoh Pengajian: 3 tahun (sepenuh masa) atau 5 tahun (sambilan). Kemungkinan untuk meminta maksimum dua sambungan satu tahun (sepenuh masa) atau dua tahun dan satu (sambilan)

Bilangan tempat dalam bidang Kerajaan: 14

permohonan kemasukan tarikh akhir: dari 2 April hingga 16 Julai. Resolusi Jawatankuasa Akademik akan diterbitkan pada www.uimp.es web sepanjang bulan Oktober. Untuk tempat-tempat yang tidak dilindungi dalam tempoh itu, ia boleh membuka tarikh akhir baru untuk mengemukakan permohonan berakhir pada 15 Januari. Resolusi itu telah diterbitkan sepanjang bulan Mac.

* Harga tertakluk kepada ulasan tahunan

Program Doktor Falsafah dalam Ekonomi dan Kerajaan bertujuan untuk melatih penyelidik mampu pengetahuan saintifik bebas, inovatif dan penting dalam bidang ekonomi dan kerajaan sumbangan.

Pelajar yang berdaftar di Doktor Ekonomi dan Kerajaan akan memperoleh, setelah menamatkan dan lulus program ini, Ijazah Doktor dari Universiti Menéndez Pelayo Antarabangsa dalam Ekonomi dan Kerajaan, yang dikeluarkan oleh Rektor UIMP.

Penyampaian dan Objektif

doktor falsafah ini dibangunkan dalam dua bidang utama: Kawasan Ekonomi, yang adalah yang dikendalikan oleh Yayasan Pusat Pengajian Monetari dan Kewangan (www.cemfi.es) -UIMP, dan kawasan kerajaan, yang adalah dikendalikan oleh Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset -UIMP.

Kawasan Kerajaan termasuk penyelidikan yang berkaitan dengan Sains Sosial: Sains Politik dan Pentadbiran, Sosiologi, Demografi, Undang-Undang, Hubungan Antarabangsa dan Kerjasama, dalam dua garis besar program ini: Demokrasi, kerajaan dan pentadbiran awam; dan perubahan sosial dan politik di dunia global.

Objektif utama program kedoktoran ini ialah semua pelajar menerima latihan dan peralatan yang diperlukan untuk melaksanakan penyelidikan asli, yang berkaitan dengan kawasan yang diliputi oleh nasihat program ini. Pada setiap masa, pelajar kedoktoran akan mempunyai pengawasan tutor mereka dan pengarah disertasi., Yang akan diberikan oleh Jawatankuasa Akademik.

Profil Masuk

1) Calon untuk doktor falsafah program ini mestilah menyelesaikan ijazah (atau ijazah sarjana muda) dalam bidang Sains Sosial seperti Ekonomi, Pentadbiran Perniagaan dan Pengurusan, Undang-undang atau Sains Politik dan Sosiologi. Ia juga mungkin untuk mengakui graduan sarjana (atau sarjana muda) dalam Matematik atau Sains, atau dalam mana-mana jenis kejuruteraan.

2) Kedua, mereka mesti telah menamatkan master 's ijazah dalam bidang ekonomi, untuk doktor falsafah dalam bidang ini, atau dalam Sains Politik dan Pentadbiran Awam, untuk doktor falsafah dalam bidang penyelidikan kerajaan berorientasikan (sekurang-kurangnya 60 ECTS kredit) atau ijazah dalam bidang tematik, yang menyediakan:

  • Siswazah pengetahuan tahap di kawasan itu.
  • tahap pengalaman Tesis penyelidikan Master.
  • Keupayaan untuk mendapatkan, memproses dan menyampaikan maklumat.
  • Keupayaan untuk mengintegrasikan ke dalam kumpulan penyelidikan.
  • Keupayaan untuk memulakan tesis kedoktoran.

A semata-mata ilustrasi dan tidak menentukan tajuk profil, akan memenuhi keperluan ini darjah tuan universiti yang berkaitan dengan kini mengajar UIMP: Master dalam bidang Ekonomi dan Kewangan kawasan ekonomi atau berikut bagi kawasan Kerajaan: Sarjana Kontemporari Amerika Latin: Besar ketidaksamaan dan harapan, Ijazah Sarjana Kanan Pengurusan Awam, Sarjana Kerajaan dan Pentadbiran Awam, Sarjana Kerjasama Antarabangsa dan Pengurusan Dasar Awam, Program dan Pembangunan Projek, dan Master Gunaan Pengajian Politik.

3) Mengenai bahasa , di bidang Kerajaan, tahap minimum bahasa Inggeris tidak diperlukan, tetapi akreditasi tahap bahasa apa pun (bahasa Inggeris, Perancis, Jerman, dll) akan dinilai dengan baik, bermula pada tahap setara B1 Rangka Kerja Rujukan Eropah Bersama ..

4) Penggunaan teknologi maklumat dan komunikasi baru adalah penting dalam mana-mana bidang program. Adalah disyorkan untuk mempunyai pengetahuan yang sederhana dalam sains komputer (pemproses kata, persembahan, program statistik, dll.).

Keperluan Akses

Ia adalah disyorkan bahawa pemohon rujuk bahagian "Profil pelajar", dan untuk memastikan bahawa mereka mematuhi yang sama, dan juga semua keperluan akses dan kriteria kemasukan khusus yang disenaraikan di bawah.

Secara umum, untuk akses kepada program kedoktoran rasmi anda akan perlu memiliki ijazah Sepanyol rasmi, atau setaraf, dan Master, dengan syarat mereka telah lulus sekurang-kurangnya 300 ECTS kredit dalam keseluruhan kedua-dua ajaran (Perkara 6 Royal Dekri 99/2011 28 Januari, yang mana kedoktoran rasmi dikawal selia).

Mereka juga boleh mengakses mereka yang berada di dalam mana-mana hal yang berikut:

• Mempunyai ijazah universiti Sepanyol rasmi, atau ahli lain dari Kawasan Pendidikan Tinggi Eropah, yang layak mendapat akses kepada Ijazah Sarjana mengikut peruntukan artikel 16 Dekri Diraja 1393/2007, 29 Oktober dan telah meluluskan sekurang-kurangnya 300 kredit dalam set pengajian universiti rasmi, yang, sekurang-kurangnya 60, mesti berada di peringkat Sarjana.

• Mempunyai diploma rasmi Siswazah Siswazah atau Siswazah, yang mana tempohnya, mengikut peraturan undang-undang komuniti, sekurang-kurangnya 300 kredit. Lulusan ini mesti mengambil latihan wajib yang khusus untuk penyelidikan permulaan, melainkan kurikulum ijazah yang bersesuaian termasuk kredit latihan dan penyelidikan, setara dalam nilai latihan untuk kredit penyelidikan dari kajian Master .

• Lulusan universiti yang, selepas mendapat tempat latihan dalam ujian yang sama akses ke tempat-tempat latihan kesihatan khusus, telah lulus dengan penilaian positif sekurang-kurangnya dua tahun latihan untuk mendapatkan gelaran rasmi mana-mana kepakaran dalam Sains Kesihatan.

• Mempunyai ijazah yang diperolehi mengikut sistem pendidikan asing, tanpa memerlukan homologasi, selepas pengesahan oleh universiti bahawa ia memberi akreditasi tahap pendidikan yang bersamaan dengan Ijazah Sarjana Bahasa Sepanyol rasmi dan bahawa ia memberi kuasa kepada negara yang mengeluarkan ijazah untuk akses kepada kajian doktoral. Pengakuan ini tidak akan menyiratkan, dalam mana-mana hal, homologasi darjah sebelumnya yang memiliki kepentingan pihak yang berminat atau pengiktirafannya untuk maksud lain daripada akses kepada kajian Doktor.

• Mempunyai gelaran Doktor Sepanyol yang lain yang diperoleh berdasarkan kepada peraturan universiti sebelumnya.

• Mempunyai Diploma Pengajian Lanjutan yang diperolehi mengikut peruntukan RD 778/98, pada 30 April, atau telah mencapai Kemahiran Penyelidikan yang dikawal oleh RD 185/85, pada 23 Januari.

Pembangunan Kajian

Talian Penyelidikan Kawasan Kerajaan

Talian 7 - Demokrasi, kerajaan dan pentadbiran awam
- Tadbir Urus
- Sains Politik
- Pengurusan Awam Kanan
- Dasar Awam
- Etika Awam
- Komunikasi Politik

Talian 8 - Perubahan sosial dan politik di dunia global
- Kerjasama Antarabangsa
- Undang-undang Antarabangsa dan Hubungan Antarabangsa
- Dasar migrasi
- Dasar sosial
- Keselamatan Awam
- Masyarakat maklumat dan pengetahuan

Susulan Doktor

Tutor Doktor

Sebaiknya dimasukkan ke program doktor, Jawatankuasa Akademik yang sepadan akan bertanggungjawab untuk memberi setiap pelajar doktor sebagai tutor. Ia akan menjadi doktor yang aktiviti penyelidikannya berkaitan dengan salah satu institusi kerjasama UIMP dalam Program Doktor Falsafah.

tutor hendaklah memastikan interaksi yang betul dengan program PhD Jawatankuasa Akademik, menyediakan semua panduan dan nasihat yang diperlukan.

Akan mengeluarkan laporan penilaian tahunan mengenai aktiviti Dokumen dan Pelan Penyelidikan, menyampaikan mereka kepada Jawatankuasa Akademik program ini dalam had masa.

Pengarah Tesis

Dalam tempoh maksimum dua bulan dari pendaftaran, Jawatankuasa Akademik yang bertanggungjawab untuk program ini akan menyerahkan kepada setiap pelajar kedoktoran sebagai penyelia tesis yang mungkin atau mungkin tidak bertepatan dengan tutor yang disebutkan di atas. Tugas yang diberikan boleh jatuh ke atas mana-mana doktor Sepanyol atau asing, dengan pengalaman penyelidikan terbukti, tanpa mengira universiti, pusat atau institusi di mana dia menyediakan khidmatnya.

The / Pengarah / s tesis kedoktoran akan komited untuk pemantauan dan pemantauan berterusan aktiviti penyelidikan pelajar kedoktoran, bertanggungjawab ketekalan dan kecukupan aktiviti latihan dan kemajuan yang mencukupi Persembahan doctorando dalam mencapai objektif yang dinyatakan dalam pelan penyelidikan. The / Pengarah / s tesis komited untuk membimbing pelajar kedoktoran memupuk inisiatif bertujuan mencapai autonomi penuh sebagai seorang penyelidik.

Setiap tahun, / pengarah / tesis dikeluarkan aktiviti laporan / pemantauan penilaian Pada Dokumen dan Pelan Penyelidikan, menyampaikan mereka kepada Jawatankuasa Akademik program ini dalam had masa.

biasiswa

Perundingan dan prosedur yang berkaitan dengan panggilan untuk mendapatkan biasiswa dan geran di mana Menéndez Pelayo International University berpartisipasi harus dihantar ke e-mel.

  • mobiliti penyelidik antarabangsa dalam pembentukan Menendez Pelayo University Antarabangsa. penginapan pendek.
  • mobiliti penyelidik antarabangsa dalam pembentukan Menendez Pelayo University Antarabangsa. Sokongan untuk kehadiran persidangan.
  • Geran untuk pelajar PhD dari mana-mana universiti di negara ini, untuk menghadiri kursus-kursus latihan melintang yang berkaitan dengan pembangunan tesis kedoktoran.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Fundado en 1986, el Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset (IUIOG) es un centro de posgrado e investigación equivalente, en esencia, a las graduate schools de las universidades norte ... Baca lebih lanjut

Fundado en 1986, el Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset (IUIOG) es un centro de posgrado e investigación equivalente, en esencia, a las graduate schools de las universidades norteamericanas. Fue el primer instituto universitario promovido y gestionado en España por una entidad privada, la Fundación José Ortega y Gasset, y adscrito a una universidad pública, la Universidad Complutense de Madrid. Baca Ringkas