Gambaran keseluruhan

Kursus ini menyatukan amalan terbaik dalam pembelajaran akademik dan kepakaran profesional.

Ciri unik dari aspek tatap muka dan praktikal kursus ialah seminar hujung minggu, yang memaksimumkan peluang anda untuk membincangkan isu-isu utama dan penghantaran yang fleksibel. Suite modul termasuk simulasi diplomatik dan latihan rundingan, yang juga boleh dilakukan à la carte.

DDipl terdiri daripada dua bahagian. Pelajar sepenuh masa boleh mengharapkan untuk menyelesaikan ijazah dalam tempoh tiga hingga empat tahun. Bahagian mengajar kursus akan berlangsung selama dua tahun akademik jika anda seorang pelajar sepenuh masa. Pada tahun terakhir anda (dengan pilihan memohon lanjutan satu tahun), calon PhD akan menyelesaikan tesis dalam masa kira-kira satu tahun. Tesis ini akan membolehkan anda merefleksikan isu diplomasi yang berkaitan dengan pengetahuan teori dan konsep yang telah anda perolehi sepanjang kursus anda - dan juga melalui penyelidikan bebas anda.

Kebanyakan profesional yang bekerja mungkin memilih untuk belajar separuh masa untuk ijazah ini. Jika anda memilih Pathway ijazah sambilan, penyempurnaan DDipl akan mengambil masa yang lebih lama.

Sebab utama untuk belajar bersama kami

# 1 Ini adalah Doktor Diplomasi profesional pertama di Eropah

# 2 Anda boleh mempunyai fleksibiliti untuk menggabungkan pengajian dengan kerjaya antarabangsa yang sibuk

# 3 Kursus ini secara unik menggabungkan kekakuan akademik dengan tuntutan diplomasi dalam amalan

Pembelajaran fleksibel

Jika anda berminat untuk mempelajari modul dari kursus ini, Sijil Pasca Siswazah atau Diploma Siswazah kemudian sila emel Siswazah Graduan untuk membincangkan kursus pengajian anda.

Penyelidikan

Dalam REF2014 Stirling diletakkan keenam di Scotland dan ke-45 di UK dengan hampir tiga perempat daripada aktiviti penyelidikan yang dinilai sama ada yang terkemuka di dunia atau yang sangat baik di peringkat antarabangsa.

Butiran kursus

Biasa kepada semua doktor doktor profesional adalah penyiapan sekeping penyelidikan yang asal. Doktor Diplomasi akan menghasilkan tesis sebanyak 40,000-60,000 perkataan (maksimum).

Tesis anda dijangka akan memberi sumbangan yang asli kepada pengetahuan dan akan dinilai oleh bukti yang meyakinkan yang menawarkan biasiswa dan penyelidikan yang bebas dan bersistematik, bacaan luas dan kritikal, dan keupayaan untuk mengaitkan pengetahuan akademik kepada kepentingan profesional. Anda mesti menyerahkan tesis untuk peperiksaan dalam tempoh maksimum pengajian dan hendaklah menjalani peperiksaan lisan pada tesis dan topik yang berkaitan. Anda boleh mengemukakan tesis yang disemak hanya sekali untuk pemeriksaan.

Mengajar

Modul akan dihantar pada seminar hujung minggu. Ini memerlukan sejumlah besar penyediaan dan kajian bebas.

Penilaian

Modul dinilai melalui kedua-dua esei mengenai kajian kes terpilih, serta kertas dasar ringkas atau blog yang menggunakan konsep dan teori dalam senario kehidupan sebenar.

Pengarah kursus

Profesor Holger Nehring

44 (0) 1786 467590

holger.nehring@stir.ac.uk

Yuran - 2018/2019

  • £ 49,990
Program diajar dalam:
  • English

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh University of Stirling »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
24 - 72 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
49,990 GBP
Program penuh: Rumah / EU: £ 49,990 / Luar Negara: £ 49,990
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date