PROGRAM TINJAUAN

Yang Doktor Pentadbiran Perniagaan (DBA) program AMA menyediakan berpandangan ke hadapan pemimpin perniagaan untuk mengambil kedudukan barisan hadapan dalam dunia yang dinamik dan kompleks perniagaan.

Program ini melibatkan kedua-dua kursus dan penyelidikan dan direka bentuk untuk pengurus yang perlu untuk membangunkan pemahaman yang mendalam pemikiran dan teknologi terkini yang membentuk dunia global perniagaan kontemporari.

Graduan akan bersedia untuk mengambil peranan profil tinggi sebagai eksekutif korporat, usahawan, pengamal atau perunding. kerja kelas menekankan kemahiran berfikir aras tinggi dan analisis kritikal. Teori dan amalan dikaitkan melalui peluang pembelajaran yang disediakan oleh pengalaman ahli fakulti dalam seminar, projek penyelidikan, kajian kes, mentoring oleh pemimpin-pemimpin dalam komuniti perniagaan dan tugasan berdasarkan bidang.

Objektif Program

Objektif utama yang Doktor Pentadbiran Perniagaan program adalah untuk melahirkan graduan yang boleh menyumbang kepada kemajuan profesion mereka dan kepada perkembangan pengetahuan dan kesedaran mengenai isu-isu perniagaan strategik kontemporari dan amalan.

Pelajar akan mencapai matlamat ini melalui pembangunan:

 • Pengetahuan yang mendalam tentang kaedah penyelidikan saintifik dan ilmiah dan permohonan mereka dalam suasana perniagaan untuk pengurus kanan, perunding dan profesor universiti;
 • pemikiran kritikal Advanced, kemahiran konseptual dan analisis;
 • A memahami kedua-dua teori mani dan amalan terkini dalam pengurusan perniagaan yang termasuk dan pengetahuan intensif teori dan amalan dalam satu bidang perniagaan;
 • Alat untuk melaksanakan penyelidikan asal yang digunakan yang meningkatkan pengetahuan perniagaan;
 • Penghayatan isu-isu budaya, etika, dan global dan kesannya terhadap teori dan amalan perniagaan; dan
 • Kemahiran yang diperlukan untuk keputusan yang berkesan membuat dalam persekitaran yang kompleks melalui mengintegrasikan pandangan teori dengan pengetahuan praktikal.

Syarat Kemasukan

Mahasiswa (NEW Peserta program)

 1. Borang Permohonan yang berjaya
 2. High School Kad Laporan (Borang 138)
 3. High School Transkrip (Borang 137a)
 4. Nota: Ini perlu dijadikan sebagai sekolah untuk transaksi sekolah untuk menentukan kesahihannya
 5. Sijil Watak Moral Baik
 6. 2x2 gambar (untuk 201 fail)
 7. 1x1 gambar (untuk ID)

penerima pindahan

 1. Borang Permohonan yang berjaya
 2. Mulia Pemecatan / Bukti kelayakan Transfer
 3. Sijil Watak Moral Baik
 4. Transkrip Sementara / Sijil Gred untuk tujuan penilaian
 5. Transkrip rasmi of Records untuk dihantar melalui sekolah sebelumnya dengan notasi yang: SALINAN UNTUK: AMA University, Proj. 8, QC
 6. huraian mata pelajaran yang diambil dari sekolah sebelumnya
 7. 2x2 gambar (untuk 201 fail)
 8. 1x1 gambar (untuk ID)

pendidikan komited untuk menjadi pembekal dominan IT yang berpangkalan di dalam pasaran global, AMA University Computer berlandaskan "G" kelebihan Triple Pendidikan Global dan Latihan, Global Pekerjaan dan Daya Saing Global.

Mendukung kecemerlangan dalam pembelajaran, ia mempunyai program akademik luas meliputi College of Arts and Sciences, Kolej Kejuruteraan, Kolej Pendidikan, Kolej Pentadbiran Perniagaan dengan 24 kursus ijazah. AMACU menawarkan kerja siswazah yang membawa kepada ijazah Sarjana Muda Sains dalam Sains Komputer, Master atau Sastera dalam Pendidikan Komputer, Sarjana dalam Pentadbiran Perniagaan dan Pentadbiran Awam.

pendidikan bertaraf dunia AMACU dan latihan diiktiraf dan diakreditasi oleh rakan-rakan dan sekutu global. Dilengkapi dengan kemudahan dan program yang pergi jauh di luar keperluan individu, ia mempunyai kolam renang cemerlang fakulti yang bertujuan untuk menawarkan cara-cara untuk setiap individu untuk mencapai diri - aktualisasi dengan sepenuhnya. Akibatnya, AMACU telah menghasilkan lebih daripada bahagiannya daripada pemimpin dalam perniagaan, dalam pendidikan, dalam industri, dan dalam kerajaan.

Program diajar dalam:
 • English
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Nov 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Nov 2019
Tarikh tutup permohonan

Nov 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date