DOKTOR FALSAFAH

Umum

Penerangan Program

Doktor Falsafah (PhD) mestilah penyelidikan asal yang ketara. Sepanjang ijazah calon lagi akan membangunkan pengetahuan pakar mereka dan dalam kapasiti metodologi. Bergantung kepada bidang pengkhususan, tahap memuncak dalam tesis 80,000 perkataan. A Doktor Falsafah adalah ijazah penyelidikan diiktiraf di peringkat antarabangsa dan laluan untuk kerjaya akademik atau penyelidikan.

Setiap fakulti menawarkan ijazah Doktor Falsafah.

SEKOLAH PERNIAGAAN BOND

SYARAT KEMASUKAN
Pemohon memerlukan ijazah kelas kedua Kepujian Ijazah minimum pertama atau atas (sama dengan sekurang-kurangnya gred purata sebanyak 80%) Ijazah, Sarjana (Kepujian), ijazah sarjana secara penyelidikan, dan / atau yang bersamaan demonstrasi keupayaan penyelidikan.

Ijazah sarjana kerja kursus biasanya tidak memenuhi keperluan akademik untuk kemasukan terus ke program kedoktoran, bagaimanapun, komponen tesis sesuai siap boleh dipertimbangkan. pelajar kedoktoran hendaklah diterima sebagai sepenuh masa sahaja dan dijangka untuk belajar di kampus sepanjang tempoh pencalonan mereka.

PROGRAM PENERANGAN
Doktor Falsafah membangunkan kemahiran penyelidikan bebas dan keupayaan untuk mengaitkan tajuk penyelidikan khusus untuk satu rangka kerja yang luas pengetahuan. Program ini meletakkan keutamaan dalam siasatan bebas, kefahaman yang mendalam tentang pengetahuan khusus domain, kecekapan dalam metodologi penyelidikan dan keupayaan untuk berkomunikasi hasil penyelidikan.

STRUKTUR PROGRAM
calon kedoktoran mungkin diperlukan untuk berjaya menyelesaikan tiga mata pelajaran kaedah penyelidikan, termasuk analisis kualitatif dan kuantitatif, pada tahun pertama pencalonannya. Pengesahan proses pencalonan berlaku pada akhir tahun pertama pendaftaran untuk menilai kemajuan dan kesesuaian untuk meneruskan ijazah.

disertasi harus menjadi kajian utama, ketara asal, teori atau empirik isu yang berkaitan dengan bidang utama pelajar pengajian. The Bond Business School menjangka pelajar untuk bekerja rapat dengan kakitangan dan terdedah kepada aktiviti penyelidikan daripada kakitangan dan pelajar-pelajar lain. Ia tidak akan menjadi sesuatu yang luar biasa bagi pelajar dan penyelia menjadi pengarang bersama dalam penerbitan yang dihasilkan dari disertasi pelajar.

Setiap pelajar akan diselia oleh sekurang-kurangnya dua staf akademik yang berkelayakan. The Bond Business School bertanggungjawab meluluskan cadangan disertasi pelajar sebelum proses peperiksaan.

HASIL PROFESSIONAL
Doktor Falsafah akan menyediakan anda dengan kemahiran penyelidikan untuk kerjaya akademik di sektor universiti atau untuk peranan dalam organisasi penyelidikan intensif.

FAKULTI SAINS KESIHATAN & PERUBATAN

SYARAT KEMASUKAN
Keperluan minimum untuk program ini adalah Ijazah Sarjana Muda Universiti dengan Kepujian (Kelas Pertama atau 2A) atau penyelidikan Ijazah Sarjana dalam bidang yang berkaitan, dengan bukti keupayaan untuk menjalankan penyelidikan yang diselia; atau kelayakan atau kombinasi kelayakan disifatkan sebagai setaraf dengannya oleh Jawatankuasa Penyelidikan Fakulti.

PROGRAM PENERANGAN
Doktor Falsafah yang terdapat di Fakulti Sains Kesihatan dan Perubatan, adalah program penyelidikan asal yang ketara. Sepanjang ijazah calon lagi akan membangunkan pengetahuan pakar mereka dalam bidang ini, dan menjadi sangat mahir dengan kapasiti metodologi dalam. Bergantung kepada bidang pengkhususan, tahap memuncak dalam tesis ditulis akhir. Doktor Falsafah adalah ijazah penyelidikan diiktiraf di peringkat antarabangsa dan laluan untuk kerjaya akademik atau penyelidikan.

Doktor Falsafah membolehkan anda untuk menjalankan kajian penyelidikan diselia dalam satu atau lebih daripada Fakulti Sains Kesihatan & bidang penyelidikan dan kumpulan Medicine.

kawasan yang berpotensi untuk peluang kajian yang termasuk:

 • ANATOMI
 • Amalan Berasaskan Bukti
 • Pemakanan & Dietetik
 • genetik
 • Health Professions Pendidikan
 • Imunologi
 • Kesihatan Indigenous
 • etika perubatan
 • Penyelidikan perubatan
 • NEUROSAINS
 • Fisiologi / Farmakologi
 • Fisioterapi
 • kesihatan Awam
 • Sukan dan Senaman Sains
 • Pengurusan sukan
 • Sel stem
 • Urology

pelajar penyelidikan Universiti Bond mempunyai akses kepada kepakaran pakar akademik yang disiarkan di peringkat antarabangsa serta kemudahan state-of-the-art.

MAKLUMAT UNTUK BAKAL PELAJAR
Sebelum mendapatkan untuk memohon, pelajar PhD bakal mesti mendapatkan hubungan dengan penyelia yang berpotensi. Permohonan hanya akan dipertimbangkan untuk mengikuti pengajian di mana penyelia boleh didapati. penyelidikan yang dicadangkan harus sesuai dalam pelan penyelidikan strategik Fakulti dan dalam bidang kepakaran Fakulti. Apabila seorang penyelia yang mungkin timbul telah diperoleh, maklumat berikut diperlukan untuk aplikasi yang akan dinilai:

 • Cadangan tesis terperinci.
 • University transkrip akademik bagi semua kajian setakat ini (ijazah dan lepasan ijazah). Jika tidak sudah dalam bahasa Inggeris, dokumen-dokumen ini perlu diterjemahkan dan disahkan oleh badan menterjemah itu.
 • University skala penggredan jika berkenaan - skala penggredan itu boleh dijumpai di belakang transkrip universiti akademik.
 • Sijil Siap (Ijazah / Diploma) diperlukan jika transkrip tidak menunjukkan bahawa tahap yang telah dianugerahkan / diberikan. Kedua-dua salinan diperakui yang diterjemahkan dan tidak diterjemahkan kedua-dua transkrip dan Sijil Siap hendaklah disediakan.
 • A resume memperincikan kerja sebelumnya dan sejarah pengajian.
 • Dua rujukan bertulis yang hendaklah meliputi kebolehan, sifat-sifat calon kunci peribadi dan keupayaan (sekurang-kurangnya satu rujukan luar tidak termasuk Universiti Bond akan diperlukan).
 • Pelajar antarabangsa sebelum ini diarahkan di dalam bahasa selain daripada bahasa Inggeris dikehendaki menyediakan salinan diterjemahkan dan tidak diterjemahkan disahkan kedua-dua transkrip dan Sijil Siap.
 • Pemohon yang kajian sebelumnya telah tidak selesai di salah sebuah daripada negara yang disenaraikan di mana bahasa Inggeris dianggap sebagai bahasa pertama, mesti menyediakan bukti tahap yang diperlukan dalam penguasaan bahasa Inggeris didokumenkan.
 • Cadangan bajet untuk semua bekalan penyelidikan. Templat bajet boleh didapati dengan menghantar e-mel hsmresearch@bond.edu.au

HASIL PROFESSIONAL

Doktor Falsafah menyediakan anda dengan kepakaran penyelidikan serta kemahiran yang boleh dipindahkan yang akan menyediakan anda untuk kedua-dua kerjaya akademik dan eksekutif dalam bidang akademik, penyelidikan dan industri.

Graduan di peringkat ini akan mempunyai pakar, kognitif khusus, teknikal dan kemahiran penyelidikan di kawasan disiplin bebas dan sistematik menjana pengetahuan asal dan pemahaman untuk membuat sumbangan besar kepada bidang atau bidang amalan profesional.

FAKULTI UNDANG-UNDANG

SYARAT KEMASUKAN
Pemohon mestilah mempunyai ijazah Sarjana Undang-undang, atau Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang atau Juris Doctor ijazah dengan Kepujian purata sekurang-kurangnya 75 peratus atau gred setara di tempat lain.

Masuk adalah berdasarkan cadangan penyelidikan yang diluluskan dan ketersediaan pengawasan sesuai. Selain keperluan di atas, calon-calon untuk ijazah PhD mesti memuaskan hati Dekan bahawa mereka mempunyai akademik, kebolehan penyelidikan dan penulisan untuk menghasilkan tesis utama yang mewakili sumbangan besar kepada pameran, pengetahuan atau pemahaman bidang pengajian berkenaan.

STRUKTUR PROGRAM
The program Doktor Falsafah adalah tahap penyelidikan yang lebih tinggi diberikan untuk tesis besar, atau untuk kertas kerja yang diterbitkan, iaitu sumbangan penting kepada pengetahuan atau pemahaman satu aspek undang-undang. PhD akan memaparkan keupayaan pelajar untuk menjalankan penyelidikan bebas pada tahap yang sesuai. calon PhD dikehendaki mengemukakan untuk pemeriksaan luaran penyelidikan tesis bertulis antara 70,000 dan 100,000 kata-kata.

FAKULTI SOCIETY & DESIGN

SYARAT KEMASUKAN
keperluan minimum bagi kemasukan ialah:

 • A empat tahun (lapan semester) ijazah kepujian - Kelas Pertama atau 2A; atau
 • Ijazah sarjana penyelidikan itu; atau
 • A kelayakan atau kombinasi kelayakan disifatkan sebagai setaraf dengan oleh Ijazah Tinggi oleh Jawatankuasa Penyelidikan

Calon-calon yang telah menamatkan lebih daripada sembilan bulan sarjana secara penyelidikan dan yang memenuhi syarat untuk kemasukan ke PhD pencalonan boleh memohon untuk diterima masuk untuk pencalonan PhD disahkan. Dalam kes-kes yang berjaya, pencalonan PhD akan dianggap telah bermula pada masa permulaan ijazah sarjana penyelidikan ini.

calon calon untuk yang Bahasa Inggeris bukan bahasa pertama mesti berupaya untuk menunjukkan kemahiran dalam bahasa Inggeris yang ditetapkan oleh keperluan bahasa Inggeris Universiti.

Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

RIGHT NOW, this moment, the world is changing. Big changes, small changes, climate changes, gear changes… The future belongs to those that are making history now, the quick thinkers acting on their fe ... Baca lebih lanjut

RIGHT NOW, this moment, the world is changing. Big changes, small changes, climate changes, gear changes… The future belongs to those that are making history now, the quick thinkers acting on their feet now, and the innovators blazing new trails now. With so much happening in the world, why wouldn’t you learn from right now? The way we learn at Bond University means you’ll never be left behind. You’ll experience things at Bond that will push you forward. At Bond University, you will learn how to learn in the now. We are challenging, volunteering, practicing and collaborating. RIGHT NOW, you could learn from everyone and everything from a university that values now. Baca Ringkas