Filter
DBA
Kanada Jenis pengajian: Semua Secara: Sambilan

Cari anda Sambilan DBA dalam Pengajian Perniagaan di Kanada 2019

A Doktor Falsafah dalam Pentadbiran Perniagaan melambangkan menyempurnakan sesuatu program berasaskan penyelidikan tertumpu kepada blok binaan perundingan peringkat tinggi dalam sektor perniagaan. Universiti di seluruh dunia menawarkan program DBA kompetitif di negara-negara seperti Amerika Syarikat, China, Australia dan Sepanyol.

pengajian perniagaan merupakan satu bidang akademik pengajian yang menyediakan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk kerjaya dalam bidang perniagaan. Kajian boleh terdiri daripada kewangan, perakaunan, ekonomi, kajian organisasi, etika perniagaan, dan pemasaran.

Kanada ialah sebuah negara Amerika Utara yang terdiri daripada sepuluh provinsi dan wilayah. Terletak di bahagian utara benua, ia bermula dari Atlantik ke Pasifik dan utara ke dalam Lautan Artik.

Sambilan DBA dalam Pengajian Perniagaan di Kanada

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Pengajian Perniagaan, Kanada

Royal Roads University

DBA adalah program penyelidikan berasaskan penyelidikan yang berorientasikan kepada penyelidikan pengurusan perniagaan yang diterapkan terutamanya untuk profesional yang ... [+]

Penerangan Program

DBA adalah program penyelidikan berasaskan penyelidikan yang berorientasikan kepada penyelidikan pengurusan perniagaan yang diterapkan terutamanya untuk profesional yang bekerja yang bercita-cita untuk menjadi pemimpin dalam bidang atau sektor mereka dan yang ingin secara bebas mengembangkan penyelidikan asli yang berdampak pada amalan pengurusan. Ia direka untuk menggabungkan kekuatan doktor doktor profesional dengan nilai penyelidikan dan kekerasan yang sama kepada Ph.D yang lebih tradisional. Program ini direka untuk memberi respons kepada keperluan untuk penyelidikan yang berkualiti tinggi, ketat, relevan dan diterapkan yang menembusi teori dan amalan dan menyumbang kepada kemajuan ekonomi Kanada. Program ini merupakan program 60 kredit yang biasanya mengambil masa empat tahun untuk diselesaikan. Program ini disampaikan dalam model campuran, melalui gabungan residensi intensif pendek dan kursus dalam talian. Peperiksaan pencalonan, disertasi dan pertahanan mulut juga diperlukan.... [-]

Kanada Victoria
Januari 2020
English
Sambilan
4 tahun
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu